Akdeniz ve Kıbrıs’ın kültürel sergileri bu sergide

Akdenizin antik kadırgalarından ilham alan seramik sergisi ve Kıbrıs kültürünün geleneksel simgelerini geleceğe taşıyan sandık motifleri yazma kalıpları sergisi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nde açıldı.
 Tarih: 02-08-2021 15:40:00
Akdeniz ve Kıbrıs’ın kültürel sergileri bu sergide

Akdeniz'in antik kadırgalarından ilham alan seramik sergisi ve Kıbrıs kültürünün geleneksel simgelerini geleceğe taşıyan sandık motifleri yazma kalıpları sergisi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nde açıldı.

KKTC (İGFA) - Akdeniz'in antik kadırgalarından ilham alan seramik sergisi ve Kıbrıs kültürünün geleneksel simgelerini geleceğe taşıyan sandık motifleri yazma kalıpları sergisi KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nde açıldı.

Akdeniz ve Kıbrıs’ın kültürel simgelerinden ilham alan Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi Sergi Salonu'ndaki serginin açılışına Cumhurbaşkanı Ersin Tatar katıldı. 

Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin düzenlediği iki serginin açılışını gerçekleştiren KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Akdeniz ve Kıbrıs kültürünü yansıtan birbirinden önemli iki serginin açılışını yaptıklarını belirterek, Yakın Doğu Oluşumunun öncülüğünde kurulan Kıbrıs Modern Sanat Müzesi’nin imza attığı sergilerin köklerin gücünü gözler önüne serdiğini söyledi. Tatar, her iki serginin gerçekleşmesinde emeği olan herkesi tebrik etti.

Kıbrıs Modern Sanat Müzesinin düzenlediği sergilerden ilki olan “Likya Pentekonterleri ve Apollonları Seramik Sergisi”, sanatçı ve akademisyen Serdar Aslan tarafından, M.Ö. 5’inci yüzyıl Likya pentekonterlerinin olası görünümlerini dört yıl süren çalışmalar sonucunda boyutlandırması ile ortaya çıkan eserlerden oluşuyor. Antik çağlarda Akdeniz’de boy gösteren bu antik kadırgalar, bütün bölgede olduğu gibi Akdeniz'in kalbi Kıbrıs’ta da tarih boyunca önemli kültürel izler bıraktı. Bu nedenle Likya ve Apollon sikkelerinden yola çıkılarak hazırlanan eserler, sadece değerli birer sanat eseri değil aynı zamanda çok önemli tarihsel parçalar olarak öne çıkıyor. 

Sergiler 15 Ağustos’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Etiketler
  Kaynak: İGF
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI