“Ciğerimizi yakanın tabii ki ciğerini yakacağız!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkünde gerçekleşen televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Orman yangınlarıyla ilgili sabotaj ve terör saldırısı iddalarına karşı, "Ciğerlerimiz yanıyor, ciğerimizi yakanın tabii ki ciğerini yakacağız. Böyle bedavaya bakış yok. İstihbarat örgütümüz bunun incelemesini yapıyor" dedi.
 Tarih: 05-08-2021 10:20:00
“Ciğerimizi yakanın tabii ki ciğerini yakacağız!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Orman yangınlarıyla ilgili sabotaj ve terör saldırısı iddalarına karşı, "Ciğerlerimiz yanıyor, ciğerimizi yakanın tabii ki ciğerini yakacağız. Böyle bedavaya bakış yok. İstihbarat örgütümüz bunun incelemesini yapıyor" dedi.

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen A Haber - ATV ortak yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Yangınlarla ilgili "sabotaj ihtimali ve terör saldırısı"ndan söz edildiği belirtilerek bu konuda yeni bir bilginin olup olmadığına ilişkin soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu yanıtı verdi:

"Burada böyle bir endişe, başından itibaren hep taşıdık ve bu endişenin arkasından da tabii bir şeyler çıktı. Şu anda önce gözaltına alınanlar vardı, sonra tutuklananlar oldu ve bu tutuklananların da ailesinde PKK'ya iltisaklı olanların olduğunu da tespit ettik. Bunlar da önümüze geldi. Biliyorsunuz geçen yıl Hatay'daki orman yangınlarında bu işi çok açık, net yaşadık. Şimdi bunları geçen yıl böyle yaşadıktan sonra, 'Bu yıl yaşamadık' dememizin anlamı yok. Yani Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Yani bu gerçekleri de bileceğiz. Dolayısıyla da yani böyle bir şey var mı, yok mu bütün polis teşkilatımız, istihbarat örgütümüz bunun incelemesini yapıyor. Varsa tabii ki üzerine üzerine gideceğiz. Ciğerlerimiz yanıyor, ciğerimizi yakanın tabii ki ciğerini yakacağız. Böyle bedavaya bakış yok. Çünkü bütün buralarda bu kadar canlı yandı. Bu canlı telefatı biz, bir yere mi atacağız, onu hiç değerlendirmeyecek miyiz?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, arıların ve arı kovanlarının da yandığına işaret ederek "Bunları görmeyecek miyiz? 'Arıdır bırak gitsin', öyle mi diyeceğiz. O birçok insanın, vatandaşlarımızın ekmek teknesiydi, bunlar gitti. Şimdi biz bunlara yönelik de çalışmalarımızı yapacağız. Biz bütün o vatandaşlarımızın arı kovanlarını, her şeylerini alıp kendilerine teslim edeceğiz, onları biz yolda bırakmayız. Bunların hepsini yapacağız ama ortada bir cinayet var. Bir taraftan telefat var, bir taraftan işte arılarımızdaki o olan olaylar var." ifadelerini kullandı.

"SORUŞTURMALARIN NETİCELERİNİ KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ"

Buradaki ormanların arılar için önemine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Marmaris, oradaki çamlar bu konularıyla meşhurdur. Bunları bir kenara koymamız mümkün değil. Onun için de tabii bu yılki yangınlarla ilgili her türlü ihbar, belge, bilgi, bunlar savcılıklarımız, emniyet ve jandarma teşkilatlarımız, istihbaratımız tarafından çok etraflıca takip ediliyor. Bunları kovalıyoruz. Terör örgütünün, ülkemizin ve milletimizin tüm değerleri gibi özellikle ormanlarımıza yönelik alçakça saldırı planlarını, eskiden olduğu gibi şu anda da yakından takip ediyoruz. Tabii geçtiğimiz yıl PKK yöneticilerinin talimatı üzerine artan hadiseler, orman yangınlarında ortalamanın neredeyse üç katı üzerinde zarar görmemize maalesef yol açmıştır, bunları da bilmemiz lazım. Yani Marmaris'te de ifade ettiğim gibi ciğerlerimizi yakanlarını ciğerlerini de sökmek boynumuzun borcudur. Halen sürmekte olan soruşturmaların neticelerini kamuoyuyla da paylaşacağız."

Etiketler
  Kaynak: İGF
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI