MUSTAFA NAİM YAĞCI PROJELERİNİ ANLATTI

AK PARTİ ATAŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YAĞCI: İSTİYORUM Kİ 31 MART GECESİ ATAŞEHİR’İN BU SORUNLU YÖNETİM ANLAYIŞINDAN KURTULDUĞU GECE. 1 NİSAN SABAHI DA SİZLERİN GERÇEK BELEDİYECİLİKLE TANIŞTIĞINIZ GÜN OLSUN...
 Tarih: 04-03-2024 00:35:26
MUSTAFA NAİM YAĞCI PROJELERİNİ ANLATTI

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Naim Yağcı, “ İstiyorum ki 31 Mart gecesi Ataşehir’in bu sorunlu yönetim anlayışından kurtulduğu gece, 1 Nisan sabahı da sizlerin gerçek belediyecilikle tanıştığınız gün olsun” dedi.

Yağcı, düzenlenen toplantı ile projelerini tanıttı. Toplantını açılışnda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Erdem, ilçe olduktan sonra geçen 15 yılda Ataşehir’de değişen hi bir şey olmadığını ifade ederek, “31 Martta İstanbul muradına ererken,   Ataşehir de muradına ermiş olacak.  15 yılı kaybolan Ataşehir’i önümüzdeki dönemde Mustafa Naim Yağcı ve ekibiyle yeni bir kader çizgisiyle buluşturacağız’’ şeklinde konuştu.

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Yağcı da konuşmasında 2009 yılında belediye olan Ataşehir‘in halen belediyecilikle tanışamadığını, ilçe olmanın avantajlarını yaşayamadığını savundu.“Sonuç kaybolan koskoca 15 yıl” diyen Yağcı, hedeflerinin Ataşehir’i gerçek belediyecilikle tanıştırmak, ilçe sakinlerinin hayatını kolaylaştırmak ve yüzlerini güldürmek olduğunu kaydetti.

Yağcı,  konuşmasında şunları ifade etti:“Ataşehir’de yaşayan komşularımın dinine mezhebine,  yaşına, rengine, cinsine, ırkına, inancına,  yaşam tarzına, siyasi tercihine bakmaksızın hepsinin hizmetinde olacağım. Şehir her yönüyle bize emanettir. Ataşehir’e bir emanete olan hassasiyetle yaklaşacağıma sizlerin huzurunda söz veriyorum.Ataşehir, 7’snden 70’ine insanına, sokağından caddesine, çarşısından pazarına, sokak hayvanından evciline her kesimden her şeyine dokunan  projelerle bir şehir yapacağız. Adına layık gerçek bir şehir. Eğitimin, kültürün, sanatın, sporun, sağlığın, bilim ve teknolojinin gençliğin geleceğin, huzur ve mutluluğun şehri Ataşehir’i hep birlikte oluşturacağız.”

Sorunların hiçbirinin çözümsüz olmadığını vurgulayan Yağcı, 1 Nisan itibarıyla Ataşehir ve Ataşehir’in mutluğunu sağlamak için odaklanacaklarını vurguladı. Mustafa Naim Yağcı, “31 Mart’ta biz değil Ataşehir kazanmış olacak. İstiyorum ki 31 Mart gecesi Ataşehir’in bu sorunlu yönetim anlayışından kurtulduğu gece, 1 Nisan sabahı da sizlerin gerçek belediyecilikle tanıştığınız gün olsun” şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE KORKULARIMIZI YOK EDECEĞİZ

Mustafa Naim Yağcı  Yağcı, konuşmasının devamında  ‘”Endişe’siz Ataşehir”, “Çöp’süz Ataşehir”, “Sorun’suz Ataşehir”, “Bekleme’siz Ataşehir”, “Limit’siz Ataşehir”, “Stres’siz Ataşehir”, “Engel’siz Ataşehir”, “Yaş’sız Ataşehir”,  “Sıkıntı’sız Ataşehir,”  “Bağım’sız Ataşehir”, “İhmal’siz Ataşehir”,  “Zarar’sız Ataşehir”, “Kısıtlama’sız Ataşehir”, “Zorluk’suz Ataşehir”, “Risk’siz Ataşehir”, “Ayrım’sız Ataşehir” “Kaygısız Ataşehir”ve “Çatışma’sız Ataşehir’’ adlı projelerini tanıttı.

“Hayalini kurduğumuz Ataşehir, sadece binalardan ibaret bir şehir değil; güven ve mutlulukla beslenen, her birimizin gönül rahatlığıyla ‘evim’ diyebileceği bir yaşam alanı” dedi. Naim Yağcı, deprem gerçekliğinin gölgesinde korkuyla değil, hazırlıklı ve güvende yaşamak istediklerine dikkat çekerek, projelerini şöyle anlattı: “ En büyük endişemiz riskli yapılar, kentsel dönüşümle korkularımızı yok edeceğiz. Vatandaşımızın talebi doğrultusunda riskli olduğu düşünülen yapıların riskini ücretsiz olarak değerlendireceğiz. Sosyal, kültür, sanat ve spor alanlarında yapacağımız yatırımlar ile yaşam standartlarını yükselteceğiz. İçerenköy- Küçükbakkalköy, Kayışdağı- İnönü, Ferhatpaşa, Aşık Veysel ve Mustafa Kemal mahalleleri için onaylanan imar planlarını hızla hayata geçirip komşularımızın güvenli ve dayanaklı yapılara bir an önce kavuşmasını sağlayacağız. Yıllardır mülkiyetine kavuşmayı bekleyen Yeni Çamlıca, Mevlana, Mimar Sinan Mahalleleri’ndeki komşularımızın tapularını teslim edeceğiz. Hızlı bir şekilde imar planlarını yapıp, riskli yapıların yenilenmesini sağlayacağız. Çarpık yapılaşmayı, estetik ve güvenli yeni başlangıçlar ile yok edeceğiz. Çoğulcu katılım, Ataşehir’i birlikte yöneteceğiz. Ataşehir’in her köşesinde etkin bir çöp toplama programı oluşturacağız. Bu programla, sakinlerin atıklarını zamanında ve güvenilir bir şekilde atma imkanı sunarak, sokaklarda çöp birikimini önleyeceğiz. Evlerde ki ve işletmelerdeki evsel atıkların doğru bir şekilde ayrıştırılmasını teşvik ederek, doğal kaynakların korunmasını ve çevre kirliliğinin azaltılmasını sağlayacağız. Yenilenmiş ve modernize edilmiş çöp konteynerları ile kentin çöp toplama altyapısını güçlendirmeyi hedefliyoruz.  Düzenli olarak yapacağımız sokak temizliği ve bakımı ile Ataşehir’in 17 mahallesini tertemiz tutacağız. Eski ve yetersiz altyapı hatlarını yenileyerek, güvenilir ve sürdürülebilir bir kent altyapısı sağlayacağız. Telekomünikasyon şirketleri ile iş birliği yaparak, fiber optik gibi ileri teknolojilerle hızlı ve kesintisiz internet hizmetine erişimi kolaylaştırmayı amaçlıyoruz.”

ATAŞEHİR’İN ULAŞIM PROJELERİ 

Ulaşımda sınırların ötesine geçen, herkesin zamanından tasarruf ettiği, gecikmelerin olmadığı bir Ataşehir hayal ettiklerini anlatan Yağcı, projelerine şöyle devam etti: “Su Deposu İçerenköy metro durağından başlayarak Yeditepe Üniversitesi’nden Ferhatpaşa Mahallesi’ne kadar yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda hafif raylı sistemler kuracağız. Raylı sistem ağını genişleterek şehir içi ulaşımı hızlandıracağız ve mahallelerimizin ulaşım ağını birbirine bağlayacağız. Stratejik noktalara yeni alt ve üst geçitler inşa edeceğiz. Hayata Geçireceğimiz Battı- Çıktı projeleri, Mevlana Mahallesi Mehmet Uslu Camii bölgesi Şehit Cahar Dudayev Caddesi ile 3004. Caddenin kesiştiği nokta,Kayışdağı Caddesi üzerindeki Küçükbakkalköy Merkez ışıklar lokasyonu, Ataşehir Migros Kavşağı’nda yapılacak. Alternatif güzergahlar sunmak üzere yeni sokaklar ve yollar açacak,tek-çift yön düzenlemeleriyle trafik yoğunluğunu azaltacağız.

ÇEVRE YOLU ÜZERİNDEKİ GİŞELERİ ŞEHİR DIŞINA ÇIKARACAĞIZ

Çevre yolu üzerindeki Anadolu gişelerini şehir dışına çıkaracağız. Oradan Ferhatpaşa’ya bağlantı kurarak Ataşehir’e giriş-çıkış sağlayacağız.Beş yıl içinde her bir mahallemize en az 1 otopark yaparak toplamda 7.500 araç kapasiteli otopark inşa edeceğiz. Mevcut kapalı semt pazarlarını çoğaltarak altlarını katlı otopark yapacağız. Böylece sokak üstü park sorununu ortadan kaldıracağız.İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği yaparak akıllı kavşak sistemlerini devreye sokacağız. Bu sayede, trafik sinyalizasyonunu optimize ederek, trafik akışını hızlandıracağız.Hayalini kurduğumuz Ataşehir, toplu taşıma sistemleri ile entegre, duraklardan sefer saatlerine kadar her ayrıntısı düşünülmüş, engelsiz ve hızlı ulaşımın mümkün olduğu bir kent. Büyükşehir ile iş birliği içinde, Ataşehir’in en büyük problemlerinden biri olan mahalleler arası toplu ulaşım ağını güçlendireceğiz.Yenilenmiş ve modernize edilmiş duraklar inşa ederek, Ataşehirlilerin hava koşullarına uygun, konforlu bir şekilde beklemelerini sağlayacağız.Toplu taşıma araçlarının sefer saatlerini artırarak, vatandaşların daha sık ve düzenli bir şekilde ulaşım imkanından faydalanmalarını sağlayacağız. Metro, tramvay, otobüs gibi farklı ulaşım modellerinin entegrasyonunu sağlayarak, kentin her noktasına kolay ulaşım imkanı sunacağız.”

  ATAŞEHİR’İN GELİŞİM HARİTASI

“Hayalini kurduğumuz Ataşehir, eğitimde fırsat eşitliğini benimseyen, kaliteli bir deneyim sunan, her yaştan bireyin kişisel ve mesleki gelişimini destekleyen bir öğrenme merkezi” diyen Yağcı, sözlerini şöyle sürdürdü: 17 mahallemiz için 17 adet gençlik, eğitim, bilgi merkezleri projemizi hayata geçireceğiz. Kurslar ve atölyeler sunan kişisel gelişim merkezleri ile dil eğitimi, sanat, müzik gibi alanlarda farklı ilgi ve yeteneklere hitap edecek programlar sunacağız. Meslek kursları ile iş gücünün ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlayacağız. Bilgiye erişimi kolaylaştırmak ve öğrenmeyi teşvik etmek için modern ve teknolojik imkanlara sahip ücretsiz ikramlı internet imkanı bulunan 7 adet kütüphane yapacağız. Ayrıca, birçok kaynağa dijital erişim sunan, e-kitap kütüphanesi kuracağız. Öğrencilere uygun fiyatlı ve güvenilir konaklama sağlamak amacıyla, eğitim kurumlarına yakın bölgelerde, temiz ve güvenli ortamlar sunan yurtlar yapacağız. Okullardaki temizlik çalışmalarına, belediye imkanlarıyla malzeme ve personel desteği sunacağız. İlçemizde LGS ve YKS sınavlarında ilk 100.000’e giren gençlerimize burs sağlayacağız.

ATAŞEHİR’İN MUTLULUK HARİTASI

Modern tasarımı, erişilebilir konumu ve profesyonel hizmetleri ile Ataşehir’de mutluluğa atılan ilk adımın adresi olacak Nikah Salonu, Ataşehirlilerin en özel anlarına ev sahipliği yapacak. Hal, Gümrük, İETT Garajı gibi şehrin ortasında çok fazla yer kaplayan alanlarda, 300 bin metrekare   büyüklüğünde herkesin kolaylıkla ulaşabileceği yeşil alanlar, kent meydanları oluşturacağız. Ailelerin ve çocukların güven içinde vakit geçirebileceği, donanımlı ve güvenli parklar inşa edeceğiz. Yeni yapacağımız ve mevcut parkların hepsine güvenliğini artırmak amacıyla, kamera sistemi ve acil durum uyarı sistemleri ile aydınlatma sistemleri yapacağız.

 KESİNTİSİZ YEŞİL HAT

Göztepe E5 güzergahında yer alan Kurbağalı Dere’den başlayan Finans Merkezi’ne kadar kesintisiz uzanan yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki yeşil alan hattı içerisinde bisiklet ve yürüyüş parkurları kuracağız. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile 385 bin metrekare   alandan oluşan Kayışdağı Ormanı’nda seyir Terası, yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, macera parkları ve piknik alanları inşa edeceğiz. Komşularımıza uygun koşullar sunan Belediye Sosyal Tesisleri yapacağız. Açık ve kapalı spor alanları kurarak sağlıklı yaşama erişilebilirlik sağlayacağız. Ataşehir Spor Akademisi ile farklı branşlarda ülkemizi temsil eden lisanslı sporcular yetiştireceğiz. 7 adet çok amaçlı kapalı spor salonu ve yüzme havuzu projesi inşa edeceğiz. Mevcut spor sahalarını düzenleyerek dünya standartlarına uyun şekilde dönüştüreceğiz.

ATAŞEHİR STADYUMU PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Spor müsabakalarına ev sahipliği yapacak Ataşehir Stadyumu projesini hayata geçireceğiz. Mahallelerde kapalı spor salonu ve yüzme havuzu projelerini hayata geçireceğiz. Ulusal ve uluslar arası etkinliklere ev sahipliği yapacak, kongre merkezi ve çok amaçlı salonlar inşa edeceğiz.  Batı Ataşehir’e yapacağımız 20.000 kişilik kongre, finans ve kültür merkezi ile Ataşehir’i kongre turizminde lider konuma getireceğiz. Belediye tarafından yürüteceğimiz sosyal sorumluluk projelerinin şeffaf bir şekilde yönetilmesini sağlayacak ve Ataşehir esnafını destekleyerek ekonomik döngüyü canlandıracak bir sistem oluşturacağız. Ataşehir’deki her bina ve işletmeyi, özgün bir kod ile tanımlayacağız. Ataşehir Akıllı Şehir Uygulamamız, işletmeler ve yerleşim yerlerinde yaşayanların belediye ile doğrudan iletişim kurmasına imkan sunarak ihtiyaçların hızlı bir şekilde karşılamasını sağlayacak. Tüm yardımların barkod üzerinden kaydedilmesi ve izlenmesini sağlayarak şeffaf ve şüphesiz bir belediyecilik hizmeti sunacağız.

ATAŞEHİR KART

Hayata geçireceğimiz Ataşehir Kart ile şehrimizdeki marketler, eczaneler ve diğer işletmelerle iş birliği yapacağız. Bu sayede, sosyal yardım kartına yüklenen miktar Ataşehir içindeki işletmelerde harcanabilecek ve esnaflarımızı da bu sistem aracılığıyla desteklemiş olacağız. Ataşehir Kart, sadece temel ihtiyaçlar için değil, aynı zamanda eğitim, sağlık ve benzeri alanlarda yapılan sosyal projeler kapsamında da kullanılabilecek

 ENGELLİLER İÇİN PROJELER 

Hayalini kurduğumuz Ataşehir, engelli bireylerin de her alanda tam ve etkin bir şekilde katılım sağladığı, herkesin eşit imkanlara sahip olduğu, engellerin ortadan kaldırıldığı bir şehir. Profesyonel sağlık personeli tarafından sunulacak sağlık ve bakım hizmetleriyle, engelli bireylerin yaşam kalitelerinin artırılmasına yardımcı olacağız. Şehrin tüm kamu alanları, parkları, meydanları ve ulaşım araçlarını tamamen erişilebilir hale getireceğiz. Engelli bireylerin iş dünyasında yer almalarını kolaylaştıracağız ve eğitim olanaklarından tam olarak yararlanmalarını sağlayacak projeler geliştireceğiz Engelli bireylerin sosyal hayata aktif katılımını teşvik etmek amacıyla, erişilebilir sosyal ve kültürel etkinlikler düzenleyeceğiz.

 İKİNCİ BAHAR KONAKLARI

Yaşlı ve emekli büyüklerimizin vakit geçirebilecekleri 17 adet mahalle konağı yapacağız.  Yaşlılarımızın sağlık kontrollerini düzenli olarak yapabilmeleri ve ihtiyaç duydukları tıbbi müdahalelere evlerinde ulaşabilmeleri için profesyonel bakım personeli tarafından sunulan evde sağlık hizmetlerini güçlendireceğiz.   Profesyonel bir çağrı merkezi il acil durum taleplerini anında karşılamak üzere 7/24 hizmet vereceğiz.  Fatih Sultan Mehmet Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nin tüm teknolojik olanaklarla yenilenmesini sağlayarak, 1200 yatak kapasiteli tam donanımlı sağlık hizmeti sunacağız. Sağlık Bakanlığı ile iş birliği içerisinde  Ataşehir genelinde Semt Poliklinikleri’ni yaygınlaştırıp, vatandaşlarımıza kolay ve hızlı sağlık hizmeti sunacağız. Kadın ve çocuk sağlığı merkezleri ile ruh sağlığı merkezleri kuracacağız. Bağımlılıklarından kurtulmak isteyen bireyler için sosyal destek ve rehabilitasyon merkezleri kuracaklarını da belirten Yağcı, sokak hayvanları için de bakım ve rehabilitasyon merkezleri oluşturacaklarını bildirdi.

YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI

Yağcı, şöyle devam etti: “Güneş, rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını teşvik ederek, kamu binaları ve yerleşim alanlarında enerji verimliliğini artıracağız. Sıfır atık hedefine ulaşmak için evsel ve endüstriyel atıkların azaltılması, yeniden kullanımı ve geri dönüşümünü teşvik edecek programlar başlatacağız.  Yaya ve bisiklet dostu yolların yanı sıra, elektrikli araçlar için şarj istasyonlarının kurulmasıyla, çevreci ulaşım alternatiflerini genişleteceğiz. Parklar, bahçeler ve yeşil koridorlar oluşturarak kentsel alanda biyoçeşitliliği artıracağız  Ataşehir’de düzenleyeceğimiz kitap fuarları ile yazarlar, kitapseverleri, farklı düşünce ve perspektifleri bir araya getireceğiz.  Sanat Sokağı açık hava sergilerine, sokak sanatına ve etkileşimli sanat projelerine ev sahipliği yapacak. Ataşehir’e modern bir Opera ve Sanat Merkezi kazandırarak, tiyatro, opera, konser ve diğer sanat etkinlikleri için bir merkez oluşturacağız.Ücretsiz sanat atölyeleri ve eğitim programları düzenleyeceğiz. Yerel genç sanatçılara destek sağlamak amacıyla genç sanatçı destek programları oluşturacağız. Ataşehir’i bir sanat şehri haline getireceğiz.

 BİLİM İSTASYONU

Ataşehir’e modern ve interaktif bir bilim ve keşif merkezi kazandırarak, çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin yenilikçi projeler geliştirmesini sağlayacağız.  Bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik (STEM) alanlarında eğitim programları düzenleyerek, çocuklar ve gençlerin bu alanlara ilgisini artırmayı amaçlıyoruz.Her yıl düzenleyeceğimiz bilim festivali ile bilim dünyasındaki yenilikleri ve keşifleri Ataşerlilerimizle buluşturacağız.  Bilim temalı parklar oluşturarak,açık hava etkinliklerini destekleyecek ve çocuklara bilimle eğlenceli bir şekilde tanışma fırsatı sunacağız.  Bilim ve teknoloji yarışmaları düzenleyeceğiz. Bilim insanlarını ve teknoloji uzmanlarını Ataşehir’e davet ederek, konferanslar düzenleyeceğiz.

 GENÇLİK MECLİSİ KURACAĞIZ

 Gençlerin sesini duyurabileceği, sorunlarını açıkça dile getirip birlikte çözüm yolları arayacakları, yaratıcı fikirlerin yeşereceği ve katılımcılığı teşvik edecekleri Gençlik Meclisi kuracağız.

 Fiziki ve altyapısal destek sağlamak amacıyla kuracağımız kuluçka merkezlerinde ofis alanları, atölyeler ve ortak kullanım alanları ile yenilikçi iş fikirlerinin başarıya ulaşması için gerekli ortamı oluşturacağız.

AFET EĞİTİM MERKEZİ

Ataşehir’e bir afet eğitim merkezi kurarak, yerel halka deprem, sel, yangın gibi afet durumlarına karşı nasıl hazırlıklı olunması gerektiği konusunda eğitimler vereceğiz.

Bu merkezde, afet senaryo çalışmaları ve tatbikatlar düzenleyerek toplumun afetlere karşı tepkilerini simüle edeceğiz. Mahallelerde acil durum planları oluşturarak, yerel sakinlerin, işletmelerin ve okulların afet durumunda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilinçlendirme sağlayacağız. Gönüllü Afet Ekipleri oluşturacağız.  17 mahallemize kreşler kuracağız.’’

AK Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Yağcı, ayrıca kadın girişimcilere yönelik eğitim, mentorluk ve danışmanlık programları oluşturacaklarını, iş planlaması, pazarlama, finans yönetimi gibi konularda rehberlik edeceklerini dile getirerek,  sivil toplum kuruluşları için özel olarak tasarlanmış merkezler kuracaklarını da kaydetti.

Toplantının sonunda Ataşehir Belediye Meclis üyesi adayları tanıtıldı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ATAŞEHİR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI