Tam kapanmada pazarlar açık olacak mı?

İçişleri Bakanlığı Tam Kapanma Genelgesinin açıklanmasının ardından sokağa çıkma yasağında pazarların açık olup olmayacağı merak ediliyor. Peki tam kapanmada semt pazarları açık olacak mı?
 Tarih: 01-05-2021 02:00:00
Tam kapanmada pazarlar açık olacak mı?

Tam kapanma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecektir. Yine aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabileceklerdir.

Sokağa Çıkma Yasağında Pazarlar Açık Olacak mı?

İçişleri Bakanlığı'nın Genelgesinde şu bilgiler yer alıyor: 

"Sokağa çıkma kısıtlaması sırasında belirtilen temel gıda, ilaç ve temizlik ürünlerinin satıldığı yerler ile üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması amacıyla muafiyet kapsamında bulunan iş yerleri dışında tüm ticari işletme, iş yeri ve/veya ofisler kapalı olacak olup uzaktan çalışma haricinde yüz yüze hizmet verilmeyecek"

Buna göre, semt pazarları 17 günlük süre boyunca kapalı olacak. Tam kapanma 29 Nisan'da başlayacak, bu nedenle Salı ve Çarşamba günleri kurulan halk pazarları açık olacak.

Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI