MSÜ taban puanları 2021! Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercihleri nasıl yapılacak? Kontenjanlar...

2021 MSÜ taban puan puanları, tercih işlemlerinin başlamasıyla araştırılmaya başlandı. Milli Savunma Üniversitesi resmi internet sayfasından yer alan bilgiye göre tercihler 30 Nisan-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Peki MSÜ tercihleri nasıl yapılacak? MSÜ tercih kılavuzu yayınlandı. İşte MSÜ taban puanları, kontenjanlar ve tercih işlemine ilişkin tüm detaylar…
 Tarih: 01-05-2021 02:00:00
MSÜ taban puanları 2021!  Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercihleri nasıl yapılacak? Kontenjanlar...

Milli Savunma Üniversitesi, askeri öğrenci aday tercih işlemleri bugün itibariyle başladı.  4 Nisan’da yapılan sınav sonuçlarının açıklanması ile gözler MSÜ tercih tarihlerine çevrilmişti. MSÜ tercih kılavuzu yayınlanması ile tercih işlemleri 19 Mayıs’a kadar sürecek. Milli Savunma Üniversitesine Harp okulu, Astsubay meslek yüksek okulu, Deniz Harp Okulu, Kara Harp Okulu, Hava Harp Okulu bölümlerinden alım yapılacak. Sınavda aldıkları puanlara göre tercih yapmaya hazırlanan öğrenciler 2021 MSÜ taban puanlarını merak ediyor. Adayların yerleştirmeleri tercih öncelikleri ve Aday Değerlendirme puanına sıralarına göre yapılacak. Peki 2021 MSÜ tercihleri nasıl yapılır? İşte kontenjan ve 2021 MSÜ taban puanları…

MSÜ Tercihleri Nereden Nasıl Yapılır?

Milli Savunma Üniversitesi, Askeri Öğrenci Aday tercihleri personeltemin.msb.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleştirilecek. MSÜ tercihleri 30 Nisan saat 10.00 ile 19 Mayıs saat 23.59’a kadar sürecek. Belirtilen süre içerisinde tercihini yapmayan adaylar için ikinci bir tercih hakkı verilmeyecek.

MSÜ 2021 Tercih Ekranı İçin Tıklayınız!

2021 MSÜ Taban Puanları Belli Oldu Mu?

2021 yılında kadın ve erkek adaylara ait Hava Harp, Kara Harp, Deniz Harp okulu taban puanları açıklanmadı. İşte 2020 yılına ait taban puanlar;

Kadın Adaylar MSÜ Taban Puanları;

Hava Harp Okulu Taban Puanı (Sayısal):357,930

Kara Harp Okulu Taban Puanı: 349,45152

Deniz Harp Okulu Taban Puanı: 349,45152

Kara Harp Okulu Taban Puanı (Eşit Ağırlık):348,28242

Erkek Adayların MSÜ Taban Puanları

Hava Harp Okulu Taban Puanı (Sayısal): 326,09110

Kara Harp Okulu Taban Puanı: 276,91794

Deniz Harp Okulu Taban Puanı: 276,91794

Kara Harp Okulu Taban Puanı (Eşit Ağırlık): 275,41420

Şehit ve Gazi Çocuğu Olan Adaylar Dikkat!

Şehit ve gazi çocuğu olan adaylar tercih işlemleri sırasında "Bilgilerim" sekmesinden Şehit / Gazi Belgesi yükle düğmesine basarak ilgili kurumlardan aldıkları "Şehit/Gazi Yakını" belgelerini uygun formatta yükleyeceklerdir. Şehit ve gazi çocuklarından 2021-MSÜ sınavında belirlenecek "Seçim Aşamaları Çağrı Taban Puanının" %90'nını alanlar, ikinci seçim aşamalarına çağırılacaktır. Aday çağrı sayıları kontenjan miktarına göre belirlenecektir.

Hava Harp Okulu’nu Tercihi Yapacaklar Dikkat!

Hava Harp Okulu için yapılacak seçim aşamalarına sadece ilk tercihi Hava Harp Okulu olan adaylar arasından MSÜ-SAY puan sırası ve çağrı kontenjanına göre çağrı yapılacaktır. Hava Harp Okulunu ikinci ve sonraki tercihlerine koyan adaylar Hava Harp Okulu için aday olamayacaklardır.

Bando Astsubay Meslek Yüksek Okulunu Tercih Edecekler Dikkat!

Bando Astsubay Meslek Yüksekokulunu tercih eden adaylardan çağrı kontenjanına girenler mülakat aşamasını müteakip Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavına alınacaktır. Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı, teori ve çalgı performansı olmak üzere iki ana bölümden oluşacaktır.

MSÜ Tercih Kılavuzu Yayınlandı!

Milli Savunma Üniversitesi, 2021 MSÜ tercih kılavuzu yayınlandı. Kara Harp Okulu, Deniz Harp Okulu ve Hava Harp Okulu tercihi yapmadan önce tercih kılavuzunu aşağıdan inceleyebilirsiniz.

2021 MSÜ Tercih Kılavuzu İçin Tıklayınız 

MSÜ Tercihi Yaparken Nelere Dikkat Etmeli?

Hava Harp Okulu adayları için uygulanacak boy-kilo sınırları kılavuzda belirtilen tablodaki 165-190 cm (dahil) arasında olacaktır. Deniz Harp Okulu, Kara Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksek Okulları adaylarında; erkek askeri öğrenci adayları için boy-kilo sınırları kılavuzda belirtilen tablodaki 165-210 cm (dahil) (19 yaşından küçük erkek adaylar için 165-190 cm) arasında, kadın askeri öğrenci adayları için boy-kilo sınırları kılavuzda belirtilen tablodaki 160-200 cm (dahil) (19 yaşından küçük kadın adaylar için 160-190 cm) arasında olacaktır. Boy-kilo sınırının dışında kalan adayların adaylıkları sonlandırılacaktır.

Harp Okulları için 2021 yılı YKS Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile Alan Yeterlilik Testlerine (AYT); Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2021 Yılı YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen veya 2020-TYT puanını kullanmak için 2021-YKS'ye başvuru yapmayan adaylar, hiçbir surette askeri okullara yerleştirilmeyecektir.

Tercihinizi yaparken "Aday Yerleştirme İşlemleri" sürecinde tercih önceliğinize ve Aday Değerlendirme Puanı (ADP) sıranıza göre yerleştirileceğinizi ancak,
"Ek Yerleştirme" sürecinde tercihlerinizin arasında bulunan herhangi bir tercihinize de yerleşebileceğinizi UNUTMAYINIZ.

Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI