KARTAL’I SEVİYORUM, ONUN İÇİN BURADAYIM

İYİ Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Altınok Öz, ‘’Nerde kalmıştık diye yola çıktık. Kartal’ı seviyorum onun için buradayım’’ dedi.
 Tarih: 19-02-2024 18:14:55   Güncelleme: 19-02-2024 19:46:55
KARTAL’I SEVİYORUM, ONUN İÇİN BURADAYIM

Kartal’da2009-2019 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yapan 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde İYİ Parti’den Kartal Belediye Başkan adayı olan Dr Altınok Öz, Bülten İstanbul Gazetesi’nin konuğu oldu.

Öz, 55 yıllık üyesi olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nden telefonla üyeliğin silip İYİ Parti Kartal İlçe’ye gelerek adaylığını açıkladığını anımsatarak, 1969 yılında Ankara Tıp Fakültesi’ne kayıt yaptırdığı sene CHP Merkez İlçe Gençlik Kollarına da kaydını yaptırdığını ve sürecin böyle başladığını anlatan Öz, 2009 da CHP’den Kartal Belediye Başkanı olduğunu söyledi.

Öz, o zaman bir sürpriz yaptıklarını ifade ederek, 2009 yılındaki seçim bildirgesinde sosyal belediyecilikle ilgili her detayın bulunduğunu söyledi. “Kentsel dönüşüm, deprem dönüşüm ve yerinde dönüşümde imar harcı alınmayacağına dair o zaman daha dile bile getirilmeyen konuyu uygulamaya koyduklarını anlatan Öz, ‘’ Sosyal belediyecilik adına her şeyi yazdık oraya ve yüzde 90’ınını yaptık. 10 yıllık belediye başkanlığımda hedefim ‘belediyeciliği en güzel şekilde yapayım partim de bunu pazarlasın’ oldu. Ama bu arada CHP’de eksenler kaymaya başladı” şeklinde konuştu.

10 YIL EMEK VERDİĞİM KARTAL’IN KAYBETMESNİ İSTEMEDİĞİMİ İÇİN KENDİMİ TEKRAR SİYASETTE BULDUM

‘’Neden yeniden aday oldunuz ?’’ sorusu üzerine Altınok Öz, iki yıl şehir dışında yaşadıklarını, eşinin rahatsızlığı nedeniyle 5 ay önce döndüklerini anlatarak, ‘’Geldim ve durumun iyi olmadığını gördüm ve herkesi uyardım. Mevcut belediye başkanıyla seçimi kaybedeceğiz diğer adayları seçerseniz arkasında duracağım dedim. Dinlenmedi.  Onun üzerine 10 yıl emek verdiğim Kartal’ın kaybetmesini istemediğimi için kemdim tekrar kendimi tekrar siyasette buldum’’ şeklinde konuştu.

CHP’deki değişimlerle ilgili düşüncesinin sorulması üzerine Öz, ‘’Değişimin ne olduğunu gördük. Şimdi başka bir partideyim, başka bir partinin içi ile ilgili yorum yapmak istemiyorum’’ dedi.

TÜRKİYE’DE İLK DEFA DEPREM DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ KURAN BELEDİYEYİZ

Altınok Öz, ‘’2019’dan bugüne kadar Kartal’da neler yapıldı. Sizin görevde olduğunuz 10 yıllık süre ile son yıllık süreyi mukayese eder misiniz?’’ sorusunu şöyle yanıtladı:  ‘’Onu halk değerlendirecek. Ben görüyorum, gördüğüm için buradayım ama yorum yapmayayım. Halk yorumunu yapıyor benim zaten ortaya çıkma nedenim bu. Ekrem İmamoğlu’nu iki kez uyardım kendisi mevcut belediye başkanının yüzde 53 oranında kabul gördüğünü ve İstanbul’un e n başarılı ikinci belediye başkanı olduğunu söyledi. Öyleyse zaten korkuları yoktur.  Yola devam etsinler. Topselvi’de bir kültür merkezi yaptılar, diğer yaptıkları benim yaptıklarımın tekrar tekrar açılışı oldu. Kartal’da benim 260 proje beğenilen takdir edilen projem var. Türkiye Belediyeler Birliğine de söyledim. Ehli olmayan sünnet yapmayacak eskiden çantayı kapan sünnet ederdi. Bunun komplikasyonları hiçbir zaman araştırılmadı. Biz Kartal’da hastanelerde uzmanlara yaptırdık Kartal’da yaptığım en büyük hizmet deprem dönüşümü kentsel dönüşüm yerinde dönüşümün önünü açtık, Türkiye’de ilk defa Deprem Dönüşüm Müdürlüğü kuran belediyeyiz. Site toplantıları halkı bilinçlendirme toplantıları yaptık. Sözleşme tutanağı hazırladık. Türkiye’de öyle bir sözleşme tutanağı yoktu. Bakanlıkta buradan esinlenerek sözleşme tutanağı yaptık. Biz 2013 yılına kadar Kartal’ın dönüşüm plan yaptık, bölge planı çıkardık. Bugün ada bazlı dönüşüm Kartal’da başladı.’’

KREŞLER MODERN KÖY ENSTİTÜLERİDİR

İYİ Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Altınok Öz, ‘’ Kartal’da kreş sayısını 1 den 14 e çıkardınız. Kreşler sizin için neden bu kadar önemli’’ sorusuna ‘’Kreşler modern köy enstitüleridir. O gözle baktık. Geçmişini bilmeyen Anadolu aydınlanmasını bilmeyenler kreşe bizler uygulamaya başladıktan sonra ve sonucunu gördükten sonra yönelmeye başladı’’ yanıtını verdi.

SİYASETEN YOK SAYILDIK

‘’Adaylık açıklamanız sırasında Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in siyasi arenada sizi yok saydığını söylemiştiniz Bunu açar mısınız?’’ sorusu üzerine de Öz, ‘’Benim açtığım alerjik kreş, Türkiye ve Avrupa’da ödül aldı. Türkiye ve Avrupa’da tek.  Mevhibe İnönü’nün adını vermiştik. Ödül aldı ama ismim anılmadı önemli değil, 2019 seçiminde sadece iki ay sonra Cevizli meydanının açılışı yapıldı peyzaj ve ihalesini yapmıştık sadece çimleri serildi. Yok sayıldık siyaseten yok sayıldık. Ankara talimatlı mıdır yoksa kendi tercihi midir bilemem. 5 yılın sonunda 6 Şubatta Adnan Kahveci anmasında ilk defa adımı andı. ’’ diye konuştu.

‘’Başkanlığınız döneminde Huzurevi, Büyükada’da sosyal tesis, Nevşehir’de Kapadokya’da Kartal Otel, KKKTC’de Rauf Denktaş anıt ve parkı yaptırmıştınız? Bunlar ne durumda’’  sorusu üzerine de Rauf Denktaş anıtı hariç hiçbirinin Kartal Belediyesi’nin malı olmadığını belirterek; “Kartal Kapadokya Otel belediyenin malı ama kirada. Şuan Kartallılar yararlanamıyor.” diyerek, Büyük Ada’daki tesisin Büyükşehir Belediyesi’nde olduğun belirtti.

İNSANLAR TEKRAR ADAY OLDUM DİYE MUTLULUKLARINI İFADE EDİYORLAR

Altınok Öz, ‘’Saha çalışmalarında Kartallıların size yaklaşımları nasıl?’’ sorusu üzerine sözlerine şöyle devam etti: ‘’Alana çıktığımda hiçbir sorun yok sadece çıkar çevrelerinden tepki görüyorum olaya 90 derce bakanlardan tepki görüyorum 180 derece veya 360 derece bakmak işte insanı insan yapar. Kartal belediye başkanı da tıpkı hekim gibi ne etnik ne cinsel kimliklere bakarak görevini yapar, kimseyi işinden etmez.   Bugün sağdan da soldan da çok büyük teveccüh var, insanlar tekrar aday oldum diye mutluluklarını ifade ediyor. Daha doğrusu iki parti arasında sıkışan insanların adresi oldum öyle yola çıktım.’’

İYİ Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Öz, ‘’Projelerinizden bahseder misiniz?’’’ sorusu üzerine şöyle devam etti: ‘’Proje ve vaatlerim; yarım kalan her şeyi bitirmeye geldim. Mesela Uğur Mumcu’da bir proje alt kat kapalı pazar yeri, üstü otopark, sonra çarşı katı ve Uğur Mumcu heykelinin yer aldığı bir meydan. Kazıkları çaktık ve alt yapı yapacakken görev sürem doldu orası şimdi hafriyat dolu. Cevizli’de seyir alanı ve restoranı içeren de 60 metre uzunluğunda kule projemiz vardı. Onu da iptal ettiler. Yine Aydos Ormanında 1100 dönümlük alanda çim kayağını da içeren bir projemiz daha vardı’’  Ama en büyük proje İstanbul’u bekleyen deprem en son bıraktığımda 80 bin kişinin evi yenilenmişti Kartal’da.  zaten Kartal’ın üçte biri 2001 deprem yönetmeliğine uygun yapıldı., Sitelerle ilgil 2014 den itabaren büyük dönüşüm başladı. Üçte biri de yerinde dönüşümle yenileniyor. Biraz hızlı davranırsak olası İstanbul depreminde en hasarsız atlatacak ilçe Kartal’dır.

Öz, Kartal’ın ulaşımıyla ilgili de bir sorun olmadığını sadece bir köprüde sorun olduğunu söyledi.

Altınok Öz, Biz o dönemde bütün mümkün olan alanları parka çevirdiklerini de kaydederek bu parklarda olası depremde kullanılma üzere güneş enerjisiyle aydınlatma yaptıklarını, bunların da son dönemde iptal edildiğini bildirdi.

‘’Kartallılar size neden oy versin?‘’ Öz, ‘’Temiz bir geçmiş ve dürüstlük. Türkiye Cumhuriyeti namus ve ahlak üzerine kurulu. Namus ve ahlak yan yana geldiyse insanlar onu özler hale geldi’’ dedi.

‘’Atatürk ile sorunu olmayan bir partiye geldiğinizi söylediniz. CHP’nin Atatürk’le sorunu mu var ?’’ ‘’Bazen var’’ diyen Öz,   İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in meclis kürsüsünde ‘’Ben size buradan hitap edebiliyorsam bunu Gazi Mustafa Kemal ve Cumhuriyete borçluyum dediğini ve bunu üzerine tribünlerin ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye yıkıldığını anlattı.

KARTAL’I SEVİYORUM ONUN İÇİN BURADAYIM

İYİ Parti Adayı Öz, ‘’Bunu gördüm, asker derken parka ve postal giymiş asker değil, Kemalizmin askeri bu ideoloji ve düşüncedeyiz demektir. Bu postal kafası değil aydınlanmanın kafası. Nerde kalmıştık diye yola çıktık. Kartal’ı seviyorum onun için buradayım’’ diye konuştu.

 

 

 

 

 

  HABER VİDEOSU
  Editör: NESİME SADIKOĞLU ERGÖNEN   Kaynak: www.bultenistanbul.com.tr
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI