GÖKHAN YÜKSEL PROJELERİNİ TANITTI

KARTAL BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN YÜKSEL, LANSMAN TOPLANTISINDA , ”CUMHURİYET’İN İKİNCİ YÜZYILINDA KARTAL’IN GELECEK VİZYONU” PROJELERİNİ ANLATTI.
 Tarih: 16-03-2024 14:50:37   Güncelleme: 16-03-2024 15:38:37
GÖKHAN YÜKSEL PROJELERİNİ TANITTI

 “Haydi Kartal Yapacak Daha Çok İşimiz Var” sloganıyla 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek yerel seçimlere hazırlanan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, gelecek dönem Kartal’da hayata geçireceği proje ve çalışmaları tanıtmak amacıyla proje lansman toplantısı düzenledi.

Lansman toplantısı, Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde binlerce Kartallı için verilen iftar yemeğinin ardından başladı.

HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ

Programın açılış konuşmasını CHP Kartal ilçe Başkanı Mert Polat yaptı. Polat konuşmasında Kartal’ı hak ettiği yere ulaştırmanın en büyük görevleri olduğunu belirterek; "Bizler Kartal için burada olmaya devam edeceğiz, 3 dönemdir şeref ve onurla taşıdığımız bu görev 31 Mart’ta tekrardan Kartallı komşularımızın teveccühü ile yine bizlerin sorumluluğunda olacaktır. Bugün bu büyük misyon ve yük;  partimizin gençlik kollarından beri bulunduğu topluma hizmet ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği aydın Türkiye’de yaşamak şiarı ve bu yolda ilerleme adına Mücadele veren Kartallı genç, dinamik, vizyon ve misyon sahibi ve bizim başımızı öne eğecek hiçbir projeye imza atmayan belediye başkanımız sayın Gökhan Yüksel’in omuzlarında olacaktır. Kendisine bu yolda her alanda ve her anda tüm desteğimizi vererek bu tarihi dönemde Kartal’ı tekrar kazanacağız. Sayın başkanım, Cumhuriyet Halk partisi Kartal ilçe örgütüm adına beyan ederim ki yanınızdayız ve hep birlikte kazanacağız” dedi.

İMAMOĞLU’NUN MESAJI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da toplantıya görüntülü mesaj gönderdi. İmamoğlu mesajında özetle şu görüşlere yer verdi. “Kartal’!da da israfı bitirdik, sorunlarını çözdük. Gökhan Başkanımla yeni dönemde de çok güzel işler yapacağız. Kartal’ı çok iyi tanıyoruz. Kartallı hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını çok iyi biliyoruz.  Gökhan Başkanımızın Kartal’ı geleceğe taşıyacak projeleri hazır.  Biz de her zaman bu projelere destek olmaya devam edeceğiz. Gökhan başkanımla Kartal’ın ndeğerine değer katmaya Kartal’da da İstanbul’da da tam yol ileri demek için hepinizin en üstün desteğini bekliyoruz.”

2024-2034 ARASINDA HAYATA GEÇİRİLECEK

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, konuşmasının başında başkanlık görevine geldiği 2019 yılında bugüne kadar yaptığı hizmet ve projeleri hatırlatarak; “Bugün2024-2029 belki 2034 yani 2024-2034 arasında hayata geçireceğimiz ve dönüşümünü hep birlikte yaşayacağımız Kartal için güzel işlerde bahsedeceğiz. Heyecanlıyız. İsteyerek yapıyoruz” dedi.

Komşu İletişim Merkezi ile Kartallılar’ı dinlediklerini ve onlardan gelen sorunlar çözerken taleplerini de yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. İlçenin altyapı sorunlarını İBB işbirliği ile çözdüklerini, sel manzaralarını bitirdklerini  anlatan Yüksei , ilçeye 3 kreş kazandırdıklarını,  2 kreşin daha yapılmakta olduğunu aktardı.Başkan Yüksel, güvenli ve güçlü bir Kartal için kentsel dönüşümün önündeki tüm imar engellerini kaldırdıklarını dile getirerek, Kartal Merkez SİT Alanı Uygulama İmar Planı çalışmasının tamamlandığını, Gümüşpınar Mahallesi’nde Kentsel SiT  sorununu çözdüklerini,  Kartal merkezdeki imar planları sorununu İBB ile çalışarak çözüme kavuşturduklarını ve Etap-1 ve Etap-2 kentsel dönüşüm sürecinde sona gelindiğini, anlattı.

Uğur Mumcu Mahallesi’nde kentsel dönüşümün önünü açtıklarını dile getiren Yüksel, şöyle devam etti: “Kartal’ın zemin uygunluk haritasını çıkardık. Mevcut yapı stoğumuzun risk durumunu tesbit ettik. Strateji belgemizi ve risk hariTamızı hazırladık. İlçenin öncelikli müdahale alanlaı belirlendi. Tesbit edilen 2040 riskli yapının yüzd 95 ini yıktık. Aylar süre karot ölçüm işlemini saniyeler indirdik. Kandilli Rasathanesi ile 13 farklı noktaya sismik ölçüm cihazı yerleştirdik. Yine rasathanenin projesi kapsamında tarafından 10 dakika önce uyarı veren Tsunami Erken Uyarı ve Gözlem İstasyonu’nu Dragos Su Sporları Merkezi’ne kuruldu.”

YENİ DÖNEM PROJELER

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in daha sonra projelerini tanıttı: Yeni dönemde Gençlik ve Kadın meclislerinin Kartal’da vücut bulacak Çocuk Meclisi’nden sonra.  Kadın Aile Müdürlüğümüzün Aile Okulu ile birlikte daha fazla zaman geçireceğimiz bir okulumuzda olacak. Esentepe’de İyilik Kampüsü’ne kavuşmuş olacak.  Sağlık  Müdürlüğü yeni yerine taşınacak. Poliklinik hizmetlerimiz büyütüyoruz. Kısacası mini bir polikliniği Kartal Kaymakamlık binasının arkasında sizlere kazandırıyoruz. Hayvan Barınağı projesi için ikinci dönemde tahsisi alıp barınağı tamamlayacağız.  Yine altyapı çalışmalarımız hızla devam edecek. Cadde ve sokakların aydınlatması devam edecek. Yeni prestij caddelerini daha çok göreceksiniz. Kreşi olmayan mahallemiz kalmayacak. Ali Ekber Çiçek Sanat Akademisi yeni dönemde sizlerle buluşacak. Kütüphanelerin sayısı artarak devam edecek.Başkan Gökhan, Yüksel Şahkulu Vakfıyla bir devlet yurdunu hayata geçirdiklerini, bu dönemde Kartal Cemevi Vakfı ile kız öğrenciler için bir yurt daha yapacaklarını kaydetti.

KARTAL’IN KARBON AYAK İZİ YÜZDE 40 AZALTILACAK

Yeni dönemde hayata geçirilecek projeler şunlar: Kartal E-Spor Merkezi hayata geçirilecek. Kartal Teknoloji Geliştirme Merkezi TEKMER kurulacak. Yakacık Kültür Evi ve Yaşam Merkezi inşa edilecek.  Tamamlanmak üzere Cevizli Kent Meydanı’nda Komşuluk ve Dayanışma Kültür Merkezi oluşturulacak.  Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi yenilenecek. Atalar Kültür Merkezi ve Uğur Mumcu Cem Evi ve Kültür Merkezi yapılacak. Gezegen sosyal tesisler yaygınlaştırılacak. Gümüşpınar Pazar alanı kurulacak. Esentepe’de Kapalı Spor Salonu inşa edilecek. Uğur Mumcu Kent Meydanı’nın yapımına başlanacak.  Sürdürülebilir Enerji Yönetimi ile Kartal’ın karbon ayak izi yüzde 40 azaltılacak. Atık Getirme Merkezi kurulacak. Parklar yenilenecek. Projeleri hazır olan Masal Park, engelsiz Park ve ArkeoPark yeni dönemde vatandaşla buluşturulacak. Sera alanları yenilenerek çocuklara doğa ve yeşil sevgisis aşılanaca. Kent bostanları yapılacak. İlçeye yeni park ve yaşam alanları kazandırılacak.  Aydos Orman Parkı yapılacak.

ETAP 1 VE ETAP 2’DE DÖNÜŞÜM ÇOK YAKINDA BAŞLAYACAK

Kartal’ın Batı Merkezi güvenli Etap 1 ve ETAP 2’de dönüşüm çok yakında başlayacak. O bölgede güvenli konutlar ve ticari alanlar kurulacak.  Böylece alışveriş çin dükkanlar Kartalın gelmiş olacak. Doğu Merkezi Kentsel Dönüşüm projesi ile o bölge sanayi çöküntü alanından bir merkeze dönüştürülecek. Planı tamamlanarak yatırımlarına başlanan bölgede yeni yaşam ve ticaret alanları oluşturulacak. Eczacıbaşı şirketi de burada Eczacıbaşı Kapalı Spor Salonu inşa edecek. Böylece Eczacıbaşı Kadın Voleybol Takımı’nın spor salonu ve stadyumu Kartal’a getirilecek. Yıkılan Yavuz Selim Hastanesi’nin alanında bir sağlık polikliniği hayata geçirilecek. Kartal Acıbadem Hastanesi yıl sonunda açılacak.  Doğuş Grubu da firmalarını Kartallılar ile buluşturulacak.

KARTAL RIHTIM PROJESİ

Kartal’da yeni nefes alanı oluşturulacak. Kartal Belediyesi’nin katkılarıyla Emlak Konut tarfından Eski taş ocakları bölgesinde Taş Ocağı Yaşam Vadisi hayata geçirilecek. Otoparkı yeşil alanı  sosyal alanları ve dükkanları ile Kartal Meydanı’nda yeni bir merkez oluşturulacak. Kartal Rıhtım Kentsel Tasarım Projesi ile Kartal rıhtım daha modern esteti bir görünüme kavuşturulacak.

TEKNOKENT

Yeni dönemde Kartal Teknoloji Geliştirme Merkezi nin kurulmasından sonra 2034 vizyonuyla Teknokent kurulacak. Proje ile üniversitelerdeki akademik bilginin sanayi kuruluşları üzerinden üretime dönüşmesi amaçlanıyor. Yine 2034 vizyonunda yer alan Dijital İkiz Akıllı Kent Projesi ile binalar uzaktan izlenebilecek.

.

 

Etiketler
  Editör: Nesime Sadıkoğlu Ergönen / Yalçın Bel   Kaynak: BÜLTEN İSTANBUL GAZETESİ
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI