Bankacılıkta yeni dönem!

Koronavirüs önlemleri kapsamında sosyal hareketliliği azaltmak amacıyla yapılan düzenleme ile artık tüketiciler, uzaktan banka müşterisi olup, hesap açabilecek.
 Tarih: 01-05-2021 02:29:00
Bankacılıkta yeni dönem!

Türkiye’de bankacılık alanında 1 Mayıs 2021 tarihi itibariyle önemli bir düzenleme devreye girecek. 1 Mayıs’tan itibaren artık herhangi bir banka müşterisi olmak veya hesap açmak için artık fiziksel olarak bankaya gitme veya ıslak imza atma zorunluluğu aranmayacak.

Konuyla ilgili olarak hazırlanan “Bankalarca Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmelik” 1 Nisan 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı. Söz konusu düzenleme ile bankalar uzaktan kimlik tespiti yaparak mobil cihazlar ve bilgisayarlar aracılığıyla müşteri kabul edebilecek. Düzenleme, 1 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecek.

Uzaktan banka müşterisi olmak veya hesap açtırmak isteyen kişilerin bilgilendirilmesi amacıyla, Türkiye Bankalar Birliği (TBB),rehber niteliğinde bir infografik hazırladı.Buna göre öncelikle uzaktan kimlik tespiti sürecinde, görüntülü görüşme başlamadan önce hesap açmak istenilen bankanın mobil uygulaması veya banka internet sitesi üzerinden elektronik ortamda doldurulan bir form ile başvuru yapılabilecek.

Etiketler
  Kaynak: UlusalAjans
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI