Oyun sektörüne kitle fonlaması dopingi

Türkiyenin Paya Dayalı Kitle Fonlaması ile fonlanan ilk oyun girişimi Fernvaille, yatırım turunu iki rekorla tamamladı. Paya Dayalı Kitle Fonlaması sistemine yönelik farkındalığı artırmak ve sermayeyi tabana yaymak amacıyla çalışan fonbulucu.com’un üçüncü kampanyası olan oyun girişimi, 600 yatırımcıdan %222 fazla fonlanarak 954.401 TL ön talep toplamayı başardı.
 Tarih: 03-08-2021 11:40:00
Oyun sektörüne kitle fonlaması dopingi

Türkiye'nin Paya Dayalı Kitle Fonlaması ile fonlanan ilk oyun girişimi Fernvaille, yatırım turunu iki rekorla tamamladı. Paya Dayalı Kitle Fonlaması sistemine yönelik farkındalığı artırmak ve sermayeyi tabana yaymak amacıyla çalışan fonbulucu.com’un üçüncü kampanyası olan oyun girişimi, 600 yatırımcıdan %222 fazla fonlanarak 954.401 TL ön talep toplamayı başardı.

İSTANBUL (İGFA) - Girişimciliğin finansmanı ve yeni nesil yatırım araçlarının öncüsü olan fonbulucu.com, üçüncü kampanyasını da tamamladığını duyurdu. Platformda “Yeni Oyun Tutkusunun Bir Parçası Olun” sloganıyla yatırım turuna çıkan Fernvaille Oyun Girişimi, hedeflenenin iki katı üzerinde talep toplayarak Türkiye’de Paya Dayalı Kitle Fonlaması ile fonlanan ilk oyun girişimi ve en fazla yatırımcının yatırım yaptığı girişim unvanlarının ikisine de sahip oldu.

Benzersiz kurgusu ve hikayesi ile oyun dünyasının popülerlerinden Battle Royale türündeki Fernvaille, yatırım turunda hedeflenen ve ek olarak bildirilen tüm fonlamayı başardı. Girişim, iki rekor birden kırarak 600 yatırımcıdan yüzde 222 oranında ön yatırım talebi topladı. 516.000 TL değerinde arz edilen yüzde 8,4 şirket payına karşılık ödeme yapan yatırımcıların toplam talep tutarı 954.401 TL oldu. Bildirilen ön talebin yüzde 36'sı nitelikli/kurumsal yatırımcıdan geldi.

Ülkemizin ilk Paya Dayalı Kitle Fonlama kampanyasında fonlanan girişim ilgili mevzuatın tüm gereklerini yerine getirerek topladığı fona kavuşurken, yatırımcıların payları da MKK nezdindeki hesaplarına dağıtıldı. Bu sayede bir ilk olarak Paya Dayalı Kitle Fonlama kampanyası ile fonlama sitemi uçtan uca test edilmiş oldu. Yatırımcılar MKK’nın ücretsiz uygulaması e-yatırımcı ile girişimlere yaptıkları yatırımları izleyebiliyor ve işlem yapabiliyorlar.

Türkiye'de finansmana erişimin özellikle de erken aşama girişimler için son derece sıkıntılı olduğunu ve geliştirdikleri araçlar ile bu sorunu ortadan kaldırdıklarını dile getiren fonbulucu.com Co_CEO’su Enis Erdem Yurdatapan, “Ülkemizin Paya Dayalı Kitle Fonlama sistemi ile fonlanan ilk oyun girişimi Fernvaille ile aslında yeni bir dönem başladı. Bir oyun girişimine 600 yatırımcının yatırım yapması çok fazla şey ifade etmektedir. Ayrıca girişimcinin ihtiyacı olan tutarın iki katından fazla fonlama isteğinin oluşması da sektör ve sistemimiz için memnuniyet vericidir. Oyun girişimleri artık projelerini yatırımcılara anlatıp onları kendilerine ortak ederek daha hızlı ölçeklenebilecekler” dedi.

Etiketler
  Kaynak: İGF
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER TEKNOLOJİ Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI