ADALAR’DA “SAĞLIKLI ÇOCUK, SAĞLIKLI GELECEK” EĞİTİMİ

ÇOCUKLARA SAĞLIK BİLİNCİ KAZANDIRILMASI AMACIYLA HAZIRLANAN EĞİTİM PROGAMINA ADALAR’DA DEVAM EDİLDİ
 Tarih: 23-05-2024 14:02:04
ADALAR’DA  “SAĞLIKLI ÇOCUK, SAĞLIKLI GELECEK” EĞİTİMİ

İstanbul'da çocuklara  sağlık bilinci kazandırılması amacıyla hazırlanan  'Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” eğitimine Adalar’da devam edildi.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde İstanbul Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” eğitim programı ile İstanbul'un birçok noktasında çalışmalar devam ediyor.

Büyükada Şehit Murat Yüksel İlköğretim Okulu’nda verilen eğitim, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür’ün katılımıyla, yapıldı.

Çocukların halk oyunu gösterileriyle başlayan programda sağlıklı yaşam bilincinin önemine dikkat çekildi. Program kapsamında çocuklara eğitimler verildi vesağlık ekipman ve malzemeleri tanıtıldı,

El yüz yıkama, doğru beslenme, ilk yardım bilinci ve kötü alışkanlıklardan uzak durulması gibi konularda bilgilendirilen çocuklar okul bahçesine kurulan acil müdahale çadırı, 112 ambulansı, motosiklet ambulans, UMKE araçları ve birçok sağlık malzemesini tanıma ve yakındam görme imkanı buldular.

BAİKAN AKPOLAT ÇOCUKLARI HEYECANINA ORTAK OLDU

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat da  okulda  gerçekleştirilen “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” eğitim programına katılarak çocukların heyecanına ortak oldu.

 

 

 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ADALAR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI