ADALAR’DA ÇAĞDAŞ EĞİTİM MERKEZİ AÇILDI

ÇYDD AYLİN AYLA YURDAKURBAN ÇAĞDAŞ ETKİNLİK MERKEZİ HİZMETE GİRDİ
 Tarih: 20-05-2024 14:41:06
 ADALAR’DA ÇAĞDAŞ EĞİTİM MERKEZİ AÇILDI

Büyükada’da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Aylin Ayla Yurdakurban Çağdaş Etkinlik Merkezi açıldı. Açılışa  Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat da katıldı.   

Dernek yönetimiyle beraber Çağdaş Etkinlik Merkezi’nin açılış kurdelesini kesen Akpolat, Türkan Saylan ve yol arkadaşlarının ÇYDD’yi kurarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği toplumsal hedeflere ulaşabilmenin hayalini kurduklarını ve bunun mücadelesini verdiklerini söyledi.

Başkan Akpolat,  ÇYDD’nin kurucusu Prof. Dr. Türkan Saylan’ı rahmetle andığını ifade ederek,  yol arkadaşlarına minnetlerimi sunduğunu söyledi.

Ali Ercan Akpolat, şunları kaydetti:

“Atatürk devrimlerinden aldığımız güçle; adalet, özgürlük ve insan haklarına olan bağlılığımızla, çağdaş bir Türkiye ve aydınlık yarınlar için Türkan Saylan Hocamızın izinde çalışmaya devam edeceğiz. “Bundan tam 35 yıl önce modern bir Türkiye ve aydınlık yarınlar için Türkan Saylan ve yol arkadaşları, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ni kurarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği toplumsal hedeflere ulaşabilmenin hayalini kurdular ve bunun mücadelesini verdiler. Her zaman ve her koşulda, Cumhuriyetin kazanımlarını savunmak ve başta laiklik ilkesi olmak üzere bu kazanımları koruyabilmek adına vermiş oldukları bu kutsal mücadele önünde saygıyla ve minnetle eğiliyorum. Eğitimde fırsat eşitliği ve özellikle kız çocuklarımızın eğitim hayatına dahil olabilmeleri için yurdumuzun her köşesinde vermiş oldukları bu mücadelenin karşılığında binlerce eğitim neferi yetişmiştir. Yetişen bu neferler, şimdilerde çocuklarımıza ve gençlerimize eğitim vererek bu misyonu gün geçtikçe büyütmekte ve ülkemize hizmet vermektedir. Bizler de Atatürk devrimlerinden aldığımız güçle; adalet, özgürlük ve insan haklarına olan bağlılığımızla Çağdaş bir Türkiye ve aydınlık yarınlar için Türkan Saylan Hocamızın izinde çalışmaya devam edeceğiz.”

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ADALAR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI