6 SAATLİK DAYANIKLILIK YARIŞININ ŞAMPİYONU DRT LEGENDS OLDU

6 SAATLİK 2021 TOSFED KARTİNG DAYANIKLILIK YARIŞINDA KUPAYI KAZANAN DRT LEGENDS OLDU!
 Tarih: 01-12-2021 14:03:24   Güncelleme: 01-12-2021 14:12:24
6 SAATLİK DAYANIKLILIK YARIŞININ ŞAMPİYONU DRT LEGENDS OLDU

DRT LEGENDS ADINA KUPAYI PİLOTLARDAN MEHMET ALİ ÇEBİ ALDI.

3 yarıştan oluşan 2021 TOSFED Karting Dayanıklılık Kupası’da 3 yarışı da kazanan ve kadrosunda son 2 Türkiye Şampiyonu Gün Taşdelen, Ehad Türker, Mehmet Ali Çebi, Mert Tahincioğlu, Emir Tahincioğlu, Tayyar Yüzbaşıoğulları  ile Jason Tahincioğlu’nu da barındıran DRT LEGENDS takımı  62 puanla kupaya uzanan takım oldu.

6 saatlik dayanıklılık yarışında Gün Taşdelen, Mehmet Ali Çebi ve Ehad Türker sahne aldı. 2021 TOSFED Karting Dayanıklılık Kupası’nda sezonun son yarışı olan 3. Ayak yarışı 28 Kasım Pazar günü Körfez Karting Pisti’nde yapıldı. Kocaeli Karting Kulübü tarafından organize edilen 6 saatlik yarışı DRT Legends 422 turla kazanarak 3’te 3 yaptı ve 2021 TOSFED Karting Dayanıklılık Kupası’nın sahibi oldu. Yarışta ikinciliği 410 turla Chronos Racing 1 alırken, 408 turla Team Thunder üçüncü oldu. 6 saatlik mücadelede en hızlı tur zamanını 46,163 saniye ile DRT Legends takımından Gün Taşdelen yaptı ve takımına +1 puan kazandırdı.

Yarışın ikinci saatinden itibaren pist kurumaya başladı ve takımlar kuru zemin lastiklerine geçtiler. DRT Legends liderliğini yarış boyunca sürdürdü. Team Thunder ikinci, Chronos Racing 1 üçüncü sırada devam etti. Team Thunder benzininin bitmesi nedeniyle pistte kalınca yerini kaybetti. Chronos 1 ikinci sıraya çıktı ve yarış sonuna kadar yerini korudu. Son 1 saatte Chronos Vector, Team Thunder ve Korkmaz Racing arasında üçüncülük çekişmesi yaşandı. Team Thunder bu mücadeleden galip ayrılarak yarışı podyumda bitirmeyi başardı.

Toplam 9 takımın katıldığı TOSFED KARTİNG DAYANIKLILIK KUPASI Tuzla ve Körfez pistlerinde birbirinden çekişmeli ve kaliteli yarışlara sahne oldu.  Endurance (dayanıklılık) yarışları dünyada gitgide daha popüler oluyor. Dünyanın en eski ve prestijli yarışlarının başında gelen Le Mans 24 Saat ve FIA WEC yarışlarına birçok büyük marka, yarış takımı ve ünlü pilot katılıyor. Kartingte de dayanıklılık yarışlarına olan ilgi artıyor. Dayanıklılık branşı hızın yanı sıra araçların ve sürücülerin dayanıklıkları ve takım dayanışması gibi özellikleri de doğasında barındırıyor. Yarışlar sürücü değişiklikleri, pit stoplar ve stratejilerle büyük heyecan ve çekişme içinde geçiyor.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER İSTANBUL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI