Üsküdar’da Kan Bağışı Kampanyası

’Birbirimize Candan Bağlıyız’’ Sloganıyla Düzenlenen Kampanya, İstanbul Valisi Gül’ün katıldığı törenle Başlatıldı
 Tarih: 18-01-2024 17:06:38   Güncelleme: 19-01-2024 16:58:38
Üsküdar’da Kan Bağışı Kampanyası

Üsküdar’da ’’Birbirimize Candan Bağlıyız’’ sloganıyla düzenlenen kan bağışı kampanyası, İstanbul Valisi Davut Gül’ün katıldığı törenle başlatıldı.

 

İstanbul Valiliği, Üsküdar Kaymakamlığı, Üsküdar Belediyesi ve Kızılay işbirliğiyle ‘’Birbirimize Candan Bağlıyız’’ sloganıyla başlatılan kampanya Üsküdar Meydanı ve Üsküdar Belediyesi’nde 21 Ocak Pazar gününe kadar sürecek.

Kan vermek isteyen vatandaşlar,  saat 09.00 - 18.00 arasında Üsküdar Meydanı sahildeki 3. Ahmet Çeşmesi’nin yanında ve Üsküdar Belediyesi Nikah Sarayı’nın 4. Katında bağış yapabilecekler.

Kampanyanın başlatılması amacıyla Üsküdar Belediye Binası içinde yer alan  Nikah Sarayının 4. katında yapılan törene  İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı,  Üsküdar Belediye Başkan Hilmi Türkmen ve Kızılay Kuzey Marmara Bölge Kan Merkezi Müdürü Doktor İlhan Birinci ile belediye çalışanları  katıldı.

Belediye çalışanları gönüllü olarak kan bağışında bulunmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

Törende konuşma yapan Başkan Hilmi Türkmen, sağlığı uygun olan herkesi kan vermeye davet ederek, kan bağışının çoğalması gerektiğini söyledi.

Başkan Türkmen, şunları dile getirdi:

 ‘’Cumhuriyetimizin 100. Yılında Üsküdar’da ilk kan bağışı kampanyamızı düzenliyoruz. İnsan kanının alternatifi, fabrikası, formülü yok. Tek kaynak yine biz insanlar. Bu nedenle bu kampanyaları yapalım yapmayalım sağlığımız müsaitse mutlaka arada kan vermeliyiz.  Biz de bunun için sık sık Kızılay ile birlikte kampanyalar düzenliyoruz. Bu sefer iki noktada birden bağışçı vatandaşlarımıza ulaşacağız. Kızılay’ımız bizim gözbebeğimiz. Uzun yıllardır kan bağışı konusunda büyük bir gayretle ve organizasyonla çalışıyor. Türkiye’nin bu yükünü omuzlamış durumda. Uzmanları, ekipmanları, yaklaşımları çok iyi, çok profesyonel. Gönül rahatlığı ile kan verebiliyoruz. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Bu konu ertelenebilecek bir konu değil. Fırsat buldukça, mümkün oldukça bu özveriyi gösterelim. ‘’

 

Konuşmaların ardından Kızılay’a 25’in üzerinde kan bağışında bulunan bağışçılara; altın, gümüş ve bronz madalya takdim edildi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÜSKÜDAR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI