CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ, SANCAKTEPE’DE BİNGÖLLÜLER GECESİNE KATILDI

CEVDET YILMAZ: ‘’ BU DÖNEMDE TÜM TÜRKİYE VE İSTANBUL İÇİN HAZIRIZ, KARARLIYIZ. İSTANBUL BİR BEŞ YIL DAHA KAYBETMEMELİDİR. İSTANBUL'UN LAFA DEĞİL, HİZMETE İHTİYACI VAR’’
 Tarih: 30-01-2024 13:49:16
CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ, SANCAKTEPE’DE BİNGÖLLÜLER GECESİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,  31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere işaret ederek, ‘’ Bu dönemde tüm Türkiye ve İstanbul için hazırız, kararlıyız. İstanbul bir beş yıl daha kaybetmemelidir. İstanbul'un lafa değil, hizmete ihtiyacı var’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Sancaktepe Belediyesi’nin ev sahipliğinde Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi'nde düzenlenen Bingöllüler Buluşması etkinliğine katıldı.

Burada konuşma yapan Yılmaz, geçen yıl yapılan seçimlerin demokratik bir ortamda özgürlük ve hukuk içinde geçtiğini vurgulayarak, yaklaşan yerel seçimlerin de aynı şekilde geçmesi temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, şunları kaydetti:  

‘’Bu dönemde tüm Türkiye ve İstanbul için hazırız, kararlıyız. İstanbul bir beş yıl daha kaybetmemelidir. İstanbul'un lafa değil, hizmete ihtiyacı var. Birilerini karalayarak bir hizmet yapamazsınız. Kaynaklarınızı verimli ve doğru kullanırsanız topu kimseye atamazsınız. Bir belediye başkanı işine odaklanırsa başarısız olmaz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayımız Murat Kurum gece gündüz deprem bölgesinde çalıştı. Bingöl'ü sokak sokak bilir. Sonuç odaklı, laf odaklı değil. Murat Kurum İstanbul'a lazım. İstanbul’un depreme hazırlanması gerekiyor, trafik sorunlarının çözülmesi gerekiyor.  İlçe başkanlarımızla birlikte güzel işler yapacağız. Şeyma Döğücü başkanımız beş yıldır yönetiyor Sancaktepe'yi. Halka kulak veren bir başkanımız. Milleti canı gönülden dinlemek önemli. Şeyma Döğücü başkan bunu yapıyor. İnşallah önümüzdeki seçimde yeniden İstanbul diyeceğiz inşallah."

"BİZİM HİZMET ANLAYIŞIMIZ, İNSANI MERKEZE ALAN BİR ANLAYIŞ"

Yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini, geçen hafta Uganda’da olduklarını anlatan Cevdet Yılmaz, ‘’ Özel konuk sadece Türkiye'ydi. Gazze'de yaşananları ulusal platformda tartışalım dedik. İsrail'in Gazze'de yaptıklarından dolayı yargılanacağı kesinleşti. Uluslararası yerde hesap verecekler. Takipteyiz Türkiye olarak. Amacımız bu savaşın bitmesi ve kalıcı bir ateşkes olması. Bingöllüler ve tüm Türkiye'nin kalbinin Filistin'de attığını bilmiyoruz. Er ya da geç bu zulüm bitecek’’ şeklinde konuştu.

Yılmaz,  hükümet olarak her alanda koşturduklarını ve hizmetlerini sürdüklerine dikkat çekerek, ''Biz millete efendi olarak değil hizmetkar olmaya geldik. Bu anlayış var bizde, Peygamber Efendimizin hayatıyla da ortak bir paydası var. Bizim anlayışımız insanı merkeze alan bir hizmet politikası" dedi.

ENFLASYON DÜNYADA VE BİZDE DE BİRİNCİ DERECEDE SORUN

Konuşmasında ekonomiye de değinen Yılmaz,  konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’ Siyasi istikrarın olmadığı yerde, ekonomi istikrarı olmaz. Mayıs ayında milletimiz bize sahip çıktı biz de memleketimizin sorunlarına yöneldik. Biz masa başında oturup istişare yapan bir ekip değiliz. Halkımızla hareket eden, istişare yapan ekibiz. Politika belirsizliği ortadan kaldırdık. Beş yıl Cumhurbaşkanımızla birlikte yola devam ediyoruz. İlk büyüme hızımız ihracatımız 256 milyar, turizmde 55 milyar dolar gelirimiz var. Bütün bunlarla ülkemizin risk alanını düşürdük. İnşallah makro projelerimizi tamamladık. Enflasyon dünyada ve bizde de birinci derecede sorun, düşürmeye odaklı çalışıyoruz ve bunu dengeli yapıyoruz. Geçen yıl yüzde 65 ile tamamladık, şu anda da yüzde 36 bantlarında ama 2024 yılının ikinci yarısında daha belirgin bir şekilde düşecek."   

"Türkiye'yi depreme dayanıklı hale getirmek için 1 trilyondan fazla bir bütçe oluşturduk" diyen Yılmaz, "Bunları yaparken insanımızı unutmuyoruz. Emeklilerimizi düşündük, biraz bütçemizi zorladık ama insanımız bizim için önemli. Geniş toplumsal kesimi içine alan ve kalıcı olacak politika izledik" dedi.

SANCAKTEPE'Yİ PARLAYAN YILDIZIN ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü  de "AK Parti belediyeciliğinin 1994'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir misyon kazandığını ifade ederek, sorumluluk taşıyarak gece gündüz demeden çalıştıklarını belirtti.

Şeyma Döğücü, beş yıllık döneminde daha önce yapılan hizmetlerin üzerine yenilerini eklediklerini ifade ederek, ‘’ Elhamdülillah bütün çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Söz verip yapamadıklarımız maalesef ki büyükşehir belediyemizle ortak olarak yapmamız gerekendi. Bu beş yılı tamamladık. Tüm o vaatlerimizin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın liyakatiyle, duruşuyla, çalışkanlığıyla şimdi adayımız olan Murat Kurum başkanımız geldiğinde hepsinin sözünü vereceğiz.  Sancaktepe'yi parlayan yıldızın da üstüne çıkaracağız inşallah’’ diye konuştu.

Bingöllüler buluşmasına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Korkutata, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibet, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Bingöllüler İl Dernek Başkanı Hasan Dilsiz, partilerin Sancaktepe ilçe başkanları, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve Bingöllüler katıldı.

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SANCAKTEPE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI