BAŞKAN DÖĞÜCÜ’DEN EVLENECEK ÇİFTLERE MÜJDE

SANCAKEPE BELEDİYE BAŞKANI DÖĞÜCÜ : ’EVLENECEK ÇİFTLER İÇİN EVLİLİK DESTEK PAKETİ HAZIRLADIK…
 Tarih: 14-02-2024 19:02:40   Güncelleme: 14-02-2024 19:20:40
BAŞKAN DÖĞÜCÜ’DEN EVLENECEK ÇİFTLERE MÜJDE

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, ilçede evlenecek çiftlere Evlilik Destek Paketi vereceklerini bildirdi.Başkan Döğücü, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Sancaktepe Nikah Salonu’nda 14 çiftin nikahını  kıydı.

Nikah törenine geçmeden önce 14 nişanlı çifti yanına alarak konuşma yapan Başkan Döğücü, yerel seçimleri hatırlatarak, Sancaktepe’de ikinci bir dönem için bir yolculuğa çıktığını söyledi.

İKİNCİ DÖNEMİN İLK SÖZÜ

Şeyma Döğücü, sözlerini şöyle sürdürdü:‘’ Ben bu yolculukta ilk sözümü de Sancaktepe için gençlerimiz için ailelerimiz için burada vermek istiyorum. Sancaktepe huzurlu ve mutlu ailelerin şehri. Ben buna inanıyorum ve biz yaşamaya değer bu Sancaktepe’yi bundan sonra da mutlu ve huzurlu ailelerin şehri olarak büyütmek ve geliştirmek istiyoruz. Onun için çalışacağız. Onun için ikinci dönemin ilk sözünü buradan bu mutlu ortamdan sizlere duyurmak istiyorum. Sancaktepe’de bundan sonra evlenecek çiftler, nişanlıyken gelecek bize müracaat edecekler. Biz de evlenecek çiftler bir Evlilik Destek Paketi hazırladık. Bu Evlilik Destek Paketimiz de neler mi var? Kadınlar için meslek kurslarında ev tekstili ürünler üretilecek. Biz de sizlere ev tekstili ürün yanında bir çamaşır ve kahve makinasından oluşan bir Evlilik Destek Paketi hazırladık. Onları hediye edeceğiz. Sancakepe’de evlenecek çiftler bundan sonra çok şanslı inşallah. Biz evlenmenizi istiyoruz, çoğalmanızı istiyoruz, huzurlu mutlu Sancaktepe’de hep birlikte sizlerle  yaşamak istiyoruz. Hepinize mutluklar diliyorum. Huzurlu aileleriniz olsun.’’ 

Çok uzun zamandır 14 Şubat’ın Türkiye’de de Sevgililer Günü’nün kutlandığını anımsatan Döğücü, bu güne itafen 14 çiftin nikahını kıyılacağını belirtti. Türk toplumu için aile ve aile kurumun çok önemli olduğuna işaret eden Döğücü ‘’Malumunuz bu konularda eksiklik yaşanıyor hepimiz biliyoruz’’ dedi.

EVLİLİKTE 3 S KURALI

Başkan Şeyma Döğücü, güçlü ailenin güçlü toplumu oluşturduğuna inandıkları için aile kurumunu her daim önde tuttuklarını ve arkasında durduklarını dile getirerek, evlenecek çiftlere  şu tavsiye ve temennilerde bulundu:‘’Biz evlendirdiğimiz gençlerin hepsine 3 S ile ilgili bir tasarruf ve tavsiyede bulunuyoruz. Malumunuz,  3 S kuralı var evlilikte. Saygı, sevgi sadakat bunlar olmazsa olmazlarımız. Biz bir 3 S daha söylüyoruz.   Sevgili gençler, Rabbim sizin yuvanızdan sofra birliğini eksik etmesin, sohbet birliğini eksik etmesin ve secde birliğini eksik etmesin. Çok mutlu olun çok güzel yuvanız olsun rabbim çok güzel evlatlar nasip etsin. Birbirinize de hep böyle ilk günkü gibi bakın. Aranızda kırgınlıklar olabilir ama onları bir kenara atmayı mutlaka bilin. Çünkü sizi birlikte uzun bir ömür bekliyor. Rabbim size bir yastıkta kocamayı nasip etsin. Vatana, millete ve değerlere bağlı evlatlar yetiştirin.’’

Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü, konuşmasının ardından çiftleri tebrik ederek,  Evlilik Destek Paketlerini verdi. Döğücü daha sonra çiftlerin nikahını arka arkaya kıydı.

Evlilik Cüzdanını nikahını kıydığı çifte veren Döğücü, evlilik cüzdanını sadece kadına vermeyi doğru bulmadığını çünkü evlilikte iki tarafın da eşit sorumlulukları olduğunu söyledi.

 

  HABER VİDEOSU
Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SANCAKTEPE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI