UĞUR MUMCU’YU ANMA KOŞUSU KARTAL’DA YAPILDI

BU YIL 13’ÜNCÜSÜ GERÇEKLEŞTİRİLEN 10 KİLOMETRELİK YARIŞA 1500’DEN FAZLA SPORCU KATILDI
 Tarih: 29-01-2024 13:46:33
UĞUR MUMCU’YU ANMA KOŞUSU KARTAL’DA YAPILDI

Kartal Belediyesi’nin, Ankara’da 31 yıl önce uğradığı suikast sonucu vefat eden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’nun anısına düzenlediği Uğur Mumcu’yu Anma Yol Koşusu yapıldı.

Bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen yarış,soğuk ve yağışlı havaya rağmen 1500’den fazla lisanslı ve amatör koşucuların katılımı ile Kartal Meydanı’ndan başladı.

Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından bu yıl 13. kez organize edilen Türkiye Atletizm Federasyonu ve Team Kronos’un da desteklediği yarışma, Atletizm Federasyonu ve IAAF yarışma kurallarına uygun olarak düzenlendi.

Sporseverleri bir araya getiren yarışmada 1500’den fazla lisanslı ve amatör koşucu, 10 kilometre boyunca kıyasıya mücadele etti.

Kayıt işlemlerinin ardından topluca ısınma hareketleri yapan ve ardından başlangıç noktasındaki yerlerini alan yüzlerce sporcu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in start vermesi ile 10 kilometrelik mücadelelerine başladı.

Yarıştan önce kısa bir açıklama yaparak koşuya katılan tüm sporculara başarılar dileyen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel,  olumsuz havaya rağmen yoğun bir katılımın olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi ve sporculara yarışmaya olan ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Başkan Yüksel, demokrasi şehidi Uğur Mumcu’yu ölüm yıl dönümünde anmak ve anısını yaşatmak için geleneksel hale getirdikleri Uğur Mumcu’yu Anma Yol Koşusu’nu her sene düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Soğuk havada gerçekleşen yarışta Kartal Belediyesi ekipleri, herhangi bir tehlike yaşanmaması amacıyla sıkı bir trafik güvenliği önlemi aldı.

SPORCULARA MADALYA VE KUPALARI TAKDİM EDİLDİ

10 kilometrelik müsabakada Genel Klasman Kadınlarda; birinci Gamze Altuntaş, ikinci.Ezgi Kaya, üçüncü Berfin Kaya,dördüncü Remziye Erman ve beşinci Dilek Matyar, altıncı Sena Doğan, yedinci Zeynep Akbaba, sekizinci Gamze Turhan, dokuzuncu İlkay Dönmez ve onuncu Ayşenur Demirci oldu.

Erkeklerde ise birinci Ayetullah Baz, ikinci Aytekin Karataş,üçüncü Sergey Shalaev, dördüncü Canpolat Akbay ve beşinci Ayhan Çelik oldu.

Yarışma sonucunda kadın ve erkekte dereceye giren ilk 10 yarışmacı para ödülü, kupa ve madalya ile ödüllendirildi.

Kartal Meydanı’nda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporcular, madalya ve kupalarını Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in elinden aldı.

13. Uğur Mumcu’yu Anma Yol Koşusu etkinliğine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yanı sıra; CHP Kartal İlçe yöneticileri, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ile mahalle muhtarları da katıldı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI