ŞEHİT MEHMET ALİ HOROZ'UN VASİYETİ YERİNE GETİRİLECEK

ÇEKMEKÖY BELEDİYE BAŞKANI ÇERKEZ, ŞEHİDİN VASİYETİ ÜZERİNE TANZANYA’NIN MTİMWİNİ KÖYÜ’NDE GÜNEŞ ENERJİLİ ÇEŞMENİN ÇALIŞMALARINA BAŞLANDIĞINI DUYURDU
 Tarih: 25-06-2024 13:20:34
ŞEHİT MEHMET ALİ HOROZ'UN VASİYETİ YERİNE GETİRİLECEK

Çekmeköy Belediyesi, Pençe Kilit Operasyon bölgesinde şehit düşen Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un 'Afrika ülkesine su kuyusu açtırılması'  vasiyeti üzerine çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Terör örgütü mensupları ile girilen temasta şehit düşen ve memleketi Kahramanmaraş’ta toprağa verilen Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz’un ortaya çıkan görüntülerinde vasiyeti ortaya çıktı.

Şehit olmadan 3 gün önce kaydedilen görüntülerde Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz,  şu ifadeleri kullanmıştı:  "Eğer ben şehit olursam bir Afrika ülkesine su kuyusu açtırmanızı rica ediyorum sizden. Allah hepimizin yardımcısı olsun”

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ HAREKETE GEÇTİ

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez ise şehidin vasiyetinin ortaya çıkması üzerine sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunarak,   Tanzanya’nın köyünde  güneş enerjili çeşmenin çalışmalarına başlandığını duyurdu.

Başkan Çerkez, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Şehidimizin vasiyeti üzerine, Tanzanya’nın 600 nüfuslu Mtimwini Köyü’nde güneş enerjili çeşmemizin çalışmalarına başladık. 10 yılda, 10 ülkede 1 milyon insana kalıcı su, gıda ve enerji sağlayan Su Savaşçıları Vakfı / IDEA Universal ile yaptığımız bu çalışma, 1 ay içinde tamamlanacak. Şehidimizin adını vereceğimiz çeşmemize içme suyunun yanında tarımsal sulama, tohum desteği, güneş kitleri ve eğitim hizmetleri de sağlayacağız.”

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÇEKMEKÖY Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI