SANCAKTEPE'DE 'SHERP' VEKTÖRLE MÜCADELEDE GÖREV ALDI

SANCAKTEPE BELEDİYESİ, AYDOS GÖLETİ'NDE SİVRİSİNEKLERE KARŞI VEKTÖRLE MÜCADELE BAŞLATTI.
 Tarih: 01-07-2022 19:55:02
SANCAKTEPE'DE 'SHERP' VEKTÖRLE MÜCADELEDE GÖREV ALDI

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Aydos Göleti ve çevresinde vektörlerle mücadele çalışmalarının startını verdi. Başkan Döğücü, personelin ulaşamadığı verlerde hem karada hem de suda giden ‘SHERP’ adı verilen Amfibik araca binerek Aydos Göleti’nde biyolojik ilaçlama çalışmalarına katıldı..

YIL BOYU MÜCADELE EDİYORUZ

Başkan Döğücü çalışma öncesi yaptığı açıklamada; “Sancaktepe Belediyesi olarak vektörle mücadeleden sizlere örnekler göstereceğiz. İlçemiz genelinde vektörle mücadelemiz yıl boyunca 10 araç ve 22 personelle sürdürülüyor. Vektör dediğimiz şey biliyorsunuz; sivrisinekler, sinekler, bit, pire, kene ve fare gibi haşerelerle mücadele etmek. Bu mücadeleyi 10 araç ve 22 personelle yıl boyu sürdürmeye devam ediyoruz.

7 BİNİN ÜZERİNDE ÜREME ALANI TESPİT ETTİK

Bu mücadele kapsamında ilçe genelinde yaptığımız belirlemede 7 binin üzerinde sivrisinek üreme alanı tespit edildi. Bu alanlar su bidonları, su birikintileri, derler ve havuzlar gibi tespit ettiğimiz alanları biyolojik ürünlerle düzenli şekilde müdahaleler yapılmaya devam ediliyor. 19 mahallemizde her gece ilaçlamalarımıza devam ediyoruz.

AMFİBİK VE İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI KULLANIYORUZ

Araç ve personelin ulaşamadığı yerlerde ise amfibik ve insansız hava araçlarıyla belirli periyotlarla biyolojik ürünlerle de mücadelemiz sürdürülmektedir. Vatandaşlardan gelen talep ve şikayetlerle doğrultusunda da oralara da gerekli müdahaleler de yapılmakta.

GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞIYORUZ

Ben buradan değerli komşularıma şunu da söylemek istiyorum; bahçemizde, balkonumuzda bulunan su kovaları gibi, bidon, varil ve saklı altlıkları gibi su biriken yerleri lütfen kontrol edin ve sık sık değiştirin.  Üstünü mümkünse kapatın. Ben teşekkür ediyorum birçok hassas komşumuz sokak hayvanlarımız içinde sular koyuyorlar. Onları da sık sık değiştirelim ki bu mücadelede hepimiz birlikte görev alalım ve vektörle mücadeleyi ilçemiz genelinde hep birlikte yapalım. Buradan bütün komşularıma teşekkür ediyorum. Biz Sancaktepe’yi ve komşularımızı seviyoruz. Onların huzuru ve rahatı için gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi.

BAŞKAN DÖĞÜCÜ ‘SHERP’LE AYDOS GÖLETİ’NDE İLAÇLAMA YAPTI

Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü, personelin ulaşamadığı sulak ve göl bölgelerinde kullanılan ‘SHERP’ adı verilen hem karada hem suda gidebilen amfibik araca binerek Aydos Göleti’nde vektörle mücadele çalışmalarına katıldı. ‘SHERP’ su yüzeyine püskürdüğü biyolojik ilaçlarla vektörlerle mücadele etkili görev alıyor. 

GÖLETİN İÇİNDE BİYOLOJİK İLAÇLAMA YAPTIK

Başkan Döğücü, ‘SHERP’e binerek Aydos Gölü’nde ekiplerle birlikte yarım saat biyolojik ilaçlama yaptı. Göletin güzelliğini yakından gördüğünü belirten Döğücü; “Doğa zenginliğine sahip Aydos Gölü’nde ziyarete gelen vatandaşlara en iyi hizmeti sunabilmek içinde buranın ilaçlamasını yapıyoruz. Göletin içinde vektörlerle mücadele için biyolojik ilaçlama yaptık. Göletin içinde yapılan ilaçlama kenarlara kadar yayılarak sivrisineklerin üremesini engelleyen bir çalışma. Burara spor yapmaya, gezmeye gelen Sancaktepeli hemşerilerimize daha konforlu bir doğa sunmanın gayreti içindeyiz. 

KURBAN BAYRAMINDA İKİ KAT MESAİ YAPACAĞIZ

Kurban Bayramı’nda da kesimlerden sonra atıklardan dolayı oluşabilecek sineklenmeyle alakalı riskleri azaltmak için iki kat fazla mesai yaparak çalışmalarımız sürdüreceğiz.” açıklamasını yaptı.

NOT: Aydos Göleti çevresi askeri bölge olduğundan sinyal kesiciler nedeniyle  insansız hava aracı olan 36 litre biyolojik ilaç taşıyan 'BİOCOPTER' uçuş yapamadı.

  HABER VİDEOSU
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SANCAKTEPE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI