Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Döğücü, Çalışan Gazeteciler Günü Dolayısıyla Gazetecileri Ağırladı
 Tarih: 11-01-2024 10:51:02
Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü, Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi.

Döğücü, AK Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Turgay Akpınar ile belediyenin Hanımeli Sosyal Tesisleri’nde bir grup gazeteciyi ağırladı.

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün de katıldığı programda Başkan Döğücü ,  Gazze’de görev yapan birkaç gazeteciyi de görüntülü arayarak, günlerini kutladı ve kolaylıklar diledi.

 -Vatandaşla kamu arasındaki köprü oluyorsunuz-

Gazetecilerin sahada ihtiyaç olan her yerde bulunduklarını, kıymetli ve zor bir iş yaptıklarını vurgulayan Başkan Döğücü, ‘'Yerel siyasette de genel siyasette de vatandaşla doğru iletişimi sağlayan önemli bir unsurdur gazeteciler. Biliyoruz ki bizlerin yaptığı işleri duyuran, anlatan yeri geldiğinde vatandaşın ve kamunun sesi olan meslek grubundasınız. Vatandaşla kamu arasındaki köprü oluyorsunuz. Hiçbir şeye bağlı olmadan özgür basın olarak çalışan kıymetli kardeşlerimizsiniz. Hepimizin sesi olduğunuz, duyarlılığınız ve vatandaşın haber alma özgürlüğüne katkıda bulunduğunuz için gönülden teşekkür ediyorum' diye konuştu.

-‘’Türkiye büyük bir kazanımla dünyanın lider ülkeleri arasına girdi’’-

Türkiye’nin 20 yıllık süreçte çok farklı bir ilerleme kaydettiğini anlatan Döğücü, ülkenin inanılmaz bir ivme kazandığını, imkanların her kesim için kendi oranında üst seviyelere belirtti.

Başkan Şeyma Döğücü konuşmasını şöyle sürdürdü:

 ‘’Türkiye büyük bir kazanımla dünyanın lider ülkeleri arasına girdi. Hem siyasi hem ekonomik hem de sözü geçen küresel güç anlamında belli bir yere geldi. Dolayısıyla Türkiye’de artık yokluklar, o tüp kuyrukları, şeker kuyrukları bizim artık çocukluk masallarımız olarak kaldı. Şu anda asgari ücret emeklilik, kiralar zamlar bunlar konuşuluyor. Eskiyle kıyasladığınızda çok üst noktadayız. Eksiklikler noksanlıklar var mı? Doğru var. Ama bunun yanında Türkiye çok önemli bir konumda. Gazze’de hemen yanıbaşımızda küresel bir savaş var. Ukrarna’da  da aynı şekilde. Etrafımızda bunlar var. Türkiye çok güçlü olmak zorunda. Türkiye hem savunma hem siyasi anlamda güçlü olmak durumunda çünkü bir dünya krizi çıktığında bölgede en çok etkilenecek ülke Türkiye. O anlamda her bakımdan gücünü kuvvetini korumak durumunda.’’

 

-Sosyal Belediyecilik Ön Planda-

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, belediyecilik anlayışını son zamanlarda çok değiştiğini, sosyal belediyeciliğin ön plana çıktığını söyledi.

Başkan Döğücü,  ‘‘Sosyal belediyecilik, AK Parti belediyeciliği ile başladı ve devam ediyor. Tabi biz bu şekilde ivmeyi gösterirken rakiplerimiz de bunu öğreniyorlar onlar da yapmaya başlıyorlar. Dolayısıyla ülkemiz için bir kazanım haline geldi’’ diye konuştu.

Belediye başkanlığı görevinde 5 yılını tamamladığını hatırlatan Şeyma Döğücü, ‘’Göreve ilk başladığımda Sancaktepe’de ‘Kadından Belediye Başkanı olmaz’ sözünü çok duydum. Bugün geldiğimiz noktada her kesim tarafından kadın belediye başkanı olmanın kabullenildiğini görüyoruz’’ dedi.

Sancaktepe’de vaatlerini afaki deği ihtiyaçlara göre belirleyerek yola çıktıklarını kaydeden Döğücü,  200’e yakın projeyi tüm zorluklara rağmen hayata geçirdiklerine işaret etti.

-‘’Yüzde 80-83 oranında vaatlerimizi gerçekleştirmiş durumdayız’’-

‘’Vaatlerimiz arasında ne varsa hepsini yerine getirmeye gayret ettik, yüzde 80-83 oranında biz vaatlerimizi gerçekletirmiş durumdayız. Tüm güçlüklere pandemiye, depreme, ekonomik krizlere rağmen diyen Döğücü, kadınlar içi yeni dönemde de çok güzel projeleri olduğunu söyledi.

Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü, ‘’Yapamadığımız eksik kaldığımız projelere baktığımızda da bunların çoğunun İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile planlanan ve onlarla yapılması gereken projelerdir’’ dedi.

Sarıgazi girişindeki kavşağın altında tünelin yapımının Büyükşehir Belediyesi’nin kabul etmediğini ifade eden Döğücü, şöyle devam etti:

 ‘’Büyükşehirle yapacağımız projelerin bir kısmını yapamadık, Atatürk Caddesi’ndeki yol düzenlemeleri, nostaljik tramvay vs birlikte yapmamız gereken projelerdi, omları bıraktık ama mesela ana arterlerdeki peyzajlar büyük şehire aitti, yapmadılar, biz yaptık. Belediyenin yanındaki zemin altı otoparkı yine bizim vaatlerimiz arasındaydı. Oradan da vazgeçtiler. Biz orayı bakanlıklığımızla birlikte yaptık.'' 

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve yeni dönemle ilgili proje ve düşüncelerini anlatan Başkan Döğücü, Gazze'de görev yapan gazeteciler ile görüntülü olarak görüşerek gazeteciler gününü tebrik etti...

Gazeteciler de Başkan Döğücü'ye 10 Ocak İdareciler günü münasebetiyle plaket ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Program çekilen hatıra fotoğrafı ve hediye takdimi ile sona erdi.

  

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SANCAKTEPE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI