SAĞLIKLI YAŞAM PROJESİ ÇEKMEKÖY'DE BAŞLIYOR

BESLENME DOSTU VE FİZİKSEL AKTİVİTEYİ DESTEKLEYEN İŞ YERİ PROJESİ ÇEKMEKÖY’DE DE UYGULANMAYA BAŞLIYOR...
 Tarih: 30-04-2022 14:35:32
SAĞLIKLI YAŞAM PROJESİ ÇEKMEKÖY'DE BAŞLIYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından çalışanların sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivite yapmalarını teşvik ederek iş yerinde verimliliği ve üretkenliği artırmak, sağlığı destekleyen bir iş yeri ortamı oluşturmak için “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri Programı” hayata geçirildi. Çekmeköy İlçe Sağlık Müdürlüğü’de bu projeden hareketle ilçedeki iş yerlerinin başvurularını almaya başladı.

Proje aşamaları şöyle:

Merkez/taşra kamu kurum ve kuruluşları, özel kurum ve kuruluşlar, koşulları sağlayabilecek işyerleri, fabrika, ofis vb. çalışma ortamlarının başvurabileceği programa katılım gönüllülük esası ile olacaktır.

Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri olmak isteyen ve ön koşulları sağlayan işyeri bir “başvuru dosyası” hazırlayarak İlçe Sağlık Müdürlüğüne başvuruda bulunacaktır.

Başvuru değerlendirmesi sonucu koşulları sağlayan işyerlerine üç yıl geçerli olacak şekilde "Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri" belgesi İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenerek işyerine teslim edilecektir.

İlçede faaliyet gösteren iş yerlerine İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından “Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İş Yeri Belgesi” düzenlenerek Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Dairesi Başkanlığı’nın internet sitesinde yayınlanacaktır.

 Proje ile ilgili detaylı bilgi ve başvuru için (0216) 642 13 34 ( Dahili 4925) numaralı telefondan Çekmeköy İlçe Sağlık Müdürlüğü ile irtibata geçilebilecek.

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÇEKMEKÖY Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI