KARTAL’DA KÜLTÜR SANAT

‘’YARI SAYDAM PERŞEMBE HİKAYELERİ’’ ADLI TİYATRO OYUNU KARTAL’DA SAHNELENDİ
 Tarih: 06-02-2024 12:37:14
KARTAL’DA KÜLTÜR SANAT

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Şubat ayı kültür sanat programı kapsamında sahneye taşınan ‘’Yarı Saydam Perşembe Hikayeleri’’ adlı tiyatro oyunu ile eski İstanbul hanımefendi ve beyefendisi nezaketine hayran kuşak ile yeni nesil gençlere fantastik bir İstanbul anlatıldı.

Yazar ve yönetmen Dilek Uyar yönetimindeki ‘Süpürgeli Oyuncular Tiyatro Topluluğu’’ tarafından Soğanlık Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunu, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can  da izledi.

Kapalı gişe izlenen ve  27 kişilik kalabalık oyuncu kadrosuyla izleyenlere etkileyici anlar yaşatan oyun, Kartallı tiyatro severlerden büyük alkış topladı.

Bir saat süren ve tek perdeden oluşan oyunda, yapay zekalı kurmaca dijital ekran bağımlısı olmuş, cep telefonu ekranına gömülüp dış dünyadan kopmuş, ilgisini çeken bir mekanda hemen öz çekim yaparak sosyal medyada paylaşan ve bu şekilde beğeni toplamaya çalışan sanal bir kuşağın, trajikomik hali gözler önüne seriliyor.

Yazar ve yönetmen Uyar’ın, İyilik Yap İyi Ol Derneği’ne bağlı sanat atölyesinde tiyatro deneyimi olmayan halktan kişilere verdiği uygulamalı tiyatro eğitimiyle, yediden yetmişe gönüllü oyunculardan oluşan ‘Süpürgeli Oyuncular Tiyatro Topluluğu’nun oyununun bir başka etkileyici tarafı ise 8 yaşındaki en küçük oyuncu Rüzgar Demir ile 85 yaşındaki en büyük oyuncu olan Müzeyyen Erkılıç’ın sahnede sergiledikleri muhteşem performans oldu.

Oyunun sonunda seyircileri selamlayan oyuncular, organizasyonun gerçekleşmesini sağlayan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü çalışanlarına ve Kartal Belediyesi'ne teşekkür ederek, Kartal Belediyesi’nin bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da kültürel ve sanatsal etkinliklere kucak açan bir belediye olması temennilerinde bulundular.

İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyi Can, Kültür İşler Müdürü Deniz Şahin ile birlikte oyunun yazar ve yönetmeni Dilek Uyar’a çiçek takdim ettiler.

Oyuncuları tebrik eden Şahin, ''Bugün hayatımızın bir gerçeği olan dijitalleşmenin sınırları aştığında bizleri ne noktalara getirebileceğini gözlerimizin önüne seren bu güzel oyundan, çok fazla ders çıkarmamız gerektiğini düşünüyorum’ dedi.

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI