DEVLET ESKİ BAKANI ADNAN KAHVECİ, KARTAL’DA ANILDI

KAHVECİ İÇİN KARTAL BELEDİYESİ TARAFINDAN KÜLTÜR MERKEZİNDE VE KABRİ BAŞINDA TÖREN DÜZENLENDİ
 Tarih: 06-02-2024 15:09:01   Güncelleme: 06-02-2024 15:25:01
DEVLET ESKİ BAKANI ADNAN KAHVECİ,  KARTAL’DA ANILDI

Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Devlet Eski Bakanı Adnan Kahveci, 31’inci ölüm yıldönümünde Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen törenle anıldı.

Kartal Belediyesi, 5 Şubat 1993’te ailesi ile beraber geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Adnan Kahveci’nin 31’inci ölüm yıl dönümü dolayısıyla, Kartal Belediyesi Yakacık Kültür Merkezi’nde ve ardından Kartal Yakacık’ta bulunan kabri başında bir anma töreni gerçekleştirdi.

Yakacık Kültür Merkezi’nde düzenlenen ilk törende merhum Adnan Kahveci’nin hayatını anlatan belgeselin gösterimi yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende daha sonra Adnan Kahveci’nin yaşamı, öğrenim hayatı ve siyasi geçmişinin yanı sıra; eşi ve kızıyla birlikte ebediyete intikaline sebep kazanın da yer aldığı pek çok olayın yer aldığı belgeselin ilk gösterimi gerçekleştirildi. Yaklaşık 1 saat süren gösterimin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun gönderdiği yazılı mesaj kürsünden okundu.

Törende konuşma yapan Trabzon Köprübaşı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Karamehmetoğlu belgeselin yapımında emeği geçen başta Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve belgeselin yapımcısı Nebil Özgentürk’e teşekkür etti.

Karamehmetoğlu, Adnan Kahveci ile ilgili anlattıkları pek çok şeyin belgeselde yer aldığını, geleceğe miras kaldığını ifade etti.

BELGESELİN ORTAYA ÇIKMASINA KATKI VERMEKTEN ONUR DUYUYORUZ

Adnan Kahveci Vakfı Başkanı Eyüp Kahveci ise Kahveci ile ilgili söylenebilecek pek çok şeyin kapsamlı bir belgesele konu olarak değerli bir esere dönüştüğünü ifade ederek,  Adnan Kahveci ile ilgili vefa duygusunun çok önemli olduğunu kaydetti.

Kahveci, anma törenlerine yıllardır ev sahipliği yapan Kartal Belediyesi’ne ve Başkan Gökhan Yüksel’e olmak üzere teşekkür etti.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ise anma törenlerinde emeği geçen herkese teşekkür ederek Adnan Kahveci’yi anma törenlerinin önceki iki dönem Kartal Belediye Başkanlığı görevini yürüten Altınok Öz döneminde başladığını ve kendilerinin de sürdürdüklerini söyledi.

Yüksel, Adnan Kahveci değerine sahip çıktıklarını ve bu geleneği sürdürmeyi arzu ettiklerini belirtti..

Belgeselde de Adnan Kahveci’nin devlet adamlığının ortaya vurgulayan Başkan Yüksel, belgeselin ortaya çıkmasına katkı vermekten onur duyduklarını ifade etti.

Kartal Belediye Başkanı Yüksel sözlerine şöyle devam etti:

“Sevgili Cihan Kahveci’nin de ifade ettiği gibi ateş düştüğü yeri yakıyor. Yıl 2024 ve biz hala Adnan Kahveci’nin değerini konuşuyorsak ülkeye damga vurmuş demektir. İnşallah Adnan Kahveci gibi nice devlet adamlarımız yetişir ve ülkemiz daha ileri gider.’’

Törende daha sonra Adana Kahveci belgeselinin yapımındaki katkılarından dolayı yapımcısı Nebil Özgentürk’e çiçek buketi takdim edildi.

KAHVECİ’NİN KABRİNE KARANFİL BIRAKILDI

 

Kültür merkezindeki törenin ardından merhum Adnan Kahveci için Yakacık Mezarlığı’nda bulunan kabri başında anma töreni yapıldı.

 Kur’an-ı Kerim okunarak dua edilmesinden sonra katılımcılar, Adnan Kahveci’nin kabrine karanfil bıraktı.

Anma törenin sonunda merhum bakan Adnan Kahveci ve ailesi için lokma ikramı yapıldı.

Anma törenlerine Adnan Kahveci’nin oğlu Cihan Kahveci’nin yanı sıra CHP Kartal İlçe Başkanı Mert Polat, İYİ Parti Kartal İlçe Başkanı İbrahim Ateş, AK Parti Kartal İlçe Başkanı Nimet Gündoğdu, Kartal Belediyesi eski başkanı Altınok Öz,  Kartal Belediyesi Başkan yardımcıları, birim müdürleri , Kartallı muhtarlar da katıldı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI