ÇEKMEKÖY’DE TEMEL ATMA TÖRENİ

İSKİ CUMHURİYET İÇME SUYU ARITMA TESİSİ 2. KADEMESİNİN TEMEL ATMA TÖRENİ, İBB BAŞKANI İMAMOĞLU’NUN KATILIMIYLA YAPILDI
 Tarih: 25-04-2024 01:42:44   Güncelleme: 28-04-2024 01:50:44
ÇEKMEKÖY’DE TEMEL ATMA TÖRENİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yatırımlarından biri olan İSKİ Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesisi 2. kademesinin temel atma töreni gerçekleştirildi.

İBB’nin köklü kuruluşu İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ),  kente kesintisiz ve hijyenik su temininin sağlanması amacıyla Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde kapasite artırımına sağlayacak projenin temeli atıldı.

Toplam 2 milyar 348 bin TL’ye (2.348.000.000) mal olması ve 3 yılda tamamlanması planlanan tesisin mevcut 720.000 m3/gün kapasitesi, yeni yapılacak içme suyu arıtma tesisiyle 360.000 m3/gün kapasite daha arttırılacak. Böylece Çekmeköy Reşadiye Mahallesi’ndeki tesisin toplam kapasitesi, 1.080.000 m3/güne çıkarılacak.

İSKİ Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesisi 2. Kademe inşaatının temel atma töreni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP milletvekilleri Yunus Emre, Engin Altay, Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin ve CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Melda Tanişman Tutan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Temel atma töreninde konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları söyledi:

“İstanbul'un dikkat edilmesi ve bilinmesi gereken, tam da bu mesele çerçevesinde iki konusu var ki, hayatımızı derinden etkileyecek iki konu. Bunlardan bir tanesi, Melen Barajı'nın akıbetidir. Bir diğeri de ne yazık ki ısrar edilen, seçim dönemlerinde bunu her gün dile getirenlerin, tırnak içinde ‘hafıza kaybı’ yaşadıkları Kanal İstanbul meselesidir. Bu iki konu, İstanbul için kritiktir. Bu iki konu, İstanbul için asla ihmal edilmemesi gereken, takip edilmesi gereken birinin derhal yapılmasıyla ilgili yüksek seviyede iş birliğiyle bir masanın kurulması gereken, diğerinin ise asla İstanbul'un kapısından içeri sokulmaması gereken iki proje.”

BÜYÜK VE ÖNEMLİ İŞLERE İMZA  ATACAĞIZ

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez de temeli atılan İSKİ Cumhuriyet İçme Suyu Arıtma Tesisinin 2. kademesinin İBB’nin dev yatırımlarından olduğunu ifade ederek, “Avrupa yakasına su aktarımında önemli bir artış gerçekleştirecek ve hijyenik su temini konusunda ciddi bir rahatlama sağlayacak olan tesisimiz İstanbul’a hayırlı olsun. Ekrem Başkanımızın önderliğinde Çekmeköy’de büyük ve önemli işlere imza atacağız “dedi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÇEKMEKÖY Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI