ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ'NDEN MUHTEŞEM GALA VE ÖDÜL GECESİ

5. ÇEKMEKÖY ULUSLARARASI KISA FİLM YARIŞMASI, GALA VE ÖDÜL TÖRENİ’NDE MUHTEŞEM BİR GECE YAŞANDI. DERECEYE GİREN YARIŞMACILARA CROWNE PLAZA OTEL’DE DÜZENLENEN TÖRENLE ÖDÜLLERİ VERİLDİ. YARIŞMACILARA 85.000 TL PARA ÖDÜLÜ VERİLDİ.
 Tarih: 24-11-2021 13:32:28   Güncelleme: 24-11-2021 14:40:28
ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ'NDEN MUHTEŞEM GALA VE ÖDÜL GECESİ

İSTANBUL’DA ÇOK ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU KAPATTIK

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz gecede yaptığı konuşmasında, çok önemli bir hizmete imza atmanın mutluluğunu yaşıdığını belirterek, “Bu güne kadar Merhabet,  Diriliş, Komşuluk ve Sağlık temalı yarışmalar düzenledik… Şimdi de ‘Genç ve Gelecek’. Ben inanıyorum ki bundan önce 4 kısa film yarışmasına katılan her biri gelecekte önemli filmlere imza atacaklar. Bizler aslında bunun altlığını hazırlıyoruz. Cumhurbaşkanımız da sinema alanında yaptığı bu çalışmadan dolayı bizlere teşekkür etmişti. İnanıyorum ki bu gece buradan unutulmaz eserlere imza atacak gençlerimiz çıkacak. Özyeğin Üniversitesi ile beraber ‘Oyun Yazılımı’ çalışması yapıyoruz. Burada oyun yazılımcıları yetiştireceğiz. Dijitalleşme çağında bu önemli bir çalışma ve ciddi bir yatırımla yapıyoruz. 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında önemli bir projeye imza atacağız. İstedik ki 100’üncü Yıl Marşı’nı vatandaşlarımızla birlikte yazalım. Yaklaşın 2500 başvuru oldu. İnşallah muhteşem bir eser olan AKM’de yarı finalini yapacağız. Finalini de Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde Külliye’de yapacağız. Çekmeköy Belediyesi kendi görevi olan hizmetlerin dışında kültürde, sanatta, sporda İstanbul’da çok önemli bir boşluğu kapattık.” şeklinde konuştu.

BU KONUDA ISRAR EDEN BİR SİZİ GÖRDÜM BAŞKANIM

Yapımcı, senaryo yazarı ve yönetmen Birol Güven yaptığı konuşmada, “Bu benim juri olarak katıldığım 3’üncü Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği Kısa Film Yarışması. Ben sayın başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Çünkü ben kısa film yarışması organize eden şok gördüm ama bu konuda ısrar eden sürdüren ve her yıl daha büyük bir organizasyon yapmaya çalışan sizi gördüm sayın başkanım. Bir sinemasever olarak teşekkür ederim. Sürdürülebilir bir başarıyı takdir etmek zorundayız. Zaten bizim sinemamızın ve sinemacılarımızın da takdire çok ihtiyacı var.  İyi film yapmak için sadece bir şeye ihtiyacımız var. O da dert. Derdi olan insanların dışa vurumudur sinema. Yarışmacılarımızın hepsinin de bir derdi vardı onlarda dertlerini anlattılar. Bizde juri olarak bu dertleri değerlendirdik. Kazananları tebrik ederim.” dedi.

BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Ak Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Av. Akın İlhan, yarışmanın teması olan ‘Gençlik ve Gelecek’ üzerine yaptığı konuşmada, “ Hazreti Ali efendimiz çocuklarınızı ‘kendi yaşadığınız zamana göre değil onların yaşayacağı zamana göre ‘yetiştirmemizi tavsiye etmektedir.  Çekmeköy Belediyemizde sayın Cumhurbaşkanımızın elinden ödül aldı. ‘Dijital Çağda Gençlik’ çalıştayı düzenledi belediyemiz. Gördük ki gençlerimizin yaşayacağı çağ dijital bir çağ. O zaman dijital çağda sadece dijitalleşmenin sadece iletişimin bir aracı olmadığını aynı zamanda kültür ve sanatında bir aracı olduğunu bu çalıştayda hepimiz görmüş olduk. Kısa filmler dijitalleşme çağının kültür ve sanat ürünleridir. Böylesine güzel çalışmaları meydana getirmesine vesile olduğu için Çekmeköy Belediye Başkanımız sayın Ahmet Poyraz’a kıymetli ekibine, juri üyelerimize ve yarışmacılara şükranlarımı  arz ediyorum. "dedi.

5. Çekmeköy Uluslararası Kısa Film Yarışması, Gala Ve Ödül Töreni, yarışmada ödül kazanan yarışmacılara ödülleri verildi. Gecede toplam yarışmacılara 85.000 TL para ödülü verildi.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÇEKMEKÖY Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI