ÇEKMEKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Çekmeköy Belediye Başkanlığı, Mehmet Akif Mahallesi’nde yapımına başlanan semt pazar alanında yapılan çalışmalarla ilgili asılsız yapılan iddialarla ilgili basın açıklaması yaptı.
 Tarih: 02-08-2022 17:14:44
ÇEKMEKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Çekmeköy Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada; semt pazarının vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yapımına başlandığı, proje alanında ortaya atılan ağaç kesimi, İBB’ye ağaçları sulamak için izin vermediler gibi asılsız iddiaların prokovatif eylemler için yapıldığını savundu. 

İşte açıklama...

MEHMET AKİF MAHALLESİ SEMT PAZAR ALANI HAKKINDA AÇIKLAMA

Çekmeköy Belediyesi’nin vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışmalarına başladığı semt pazarı proje alanında asılsız iddialar ortaya atılmaya devam ediliyor.  Geçtiğimiz aylarda Çekmeköy Belediyesi’nin ilçede başladığı Mehmet Akif Mahallesi Semt Pazarı proje alanında “Parkı Yapılaşmaya Açıyorlar”, “İBB Ağaçları Sulamak İstedi İzin Vermediler” gibi asılsız iddialarla provokatif eylemlere başvuran kişiler, şimdide belediye ağaçları kesiyor, ağaç katliamı başladı, parkta yıkım başladı iddiaları ile sahne aldılar. Üzerine basa basa yeniden belirtiyoruz;  bölgede belediyemizce tek bir ağaç dalı dahi kesilmemiştir, kesilmeyecektir !

Samimiyetten uzak sadece siyasi kaygılarla yapılan bu eylemlere ve eylemde bulunan vatandaşlara bölgede yapılan proje anlatılmasına rağmen,  asılsız iddialar maalesef aynı çevrelerce ısrarlı şekilde kamuoyuyla paylaşılmaya devam edilmektedir. Belediyemiz;  çalışma yapılacak bölgede bulunan ağaçların bir bölümünü usulüne uygun şekilde park ve bahçe çalışmalarında kullanılan araçlarla yerinden alıp,  yine aynı alanda aynı toprağa konumlandırmış, gübreleme ve bakım çalışmalarını yapmıştır. Hal böyleyken eylemlerdeki davranışların samimiyetten uzak algı oluşturma kastıyla yapıldığı gözler önüne serilmektedir.

Aylardır cevabını alamadığımız soruyu yineliyoruz! İBB ’ nin kestiği ağaçlarla ilgili açacağınız dava ne oldu? Neden o ağaçlar kesilmemiş gibi davranıyorsunuz?

Geçtiğimiz ay yaptığımız açıklamada; Aynı alanda aylar önce kesilen ağaçlar sebebiyle Çekmeköy Belediyesi’nin suçlandığı, sonrasında belediyeye dava açacaklarını belirten kişilerin ağaçları İBB’ nin kestiği ortaya çıkınca sessizliğe büründüğünü belirtmiştik. Şimdi ağaçlar aynı alanda yer değiştirirken asılsız iddialarla gündemi meşgul edenler, aynı bölgede İBB tarafından kesilen ağaçlarla ilgili neden hala tek kelam etmemiştirler diye sormak istiyoruz.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÇEKMEKÖY Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI