Çekmeköy Belediye Başkanı Poyraz Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Başkan Poyraz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Gazetecileri Ağırladı
 Tarih: 10-01-2024 15:31:27
Çekmeköy Belediye Başkanı Poyraz  Gazetecilerle Bir Araya Geldi

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle gazetecilerle bir araya geldi.

Başkan Poyraz, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Sırmacı ile birlikte  her yıl olduğu gibi bu yıl da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü çoğu bölgede görev yapan basın mensuplarıyla birlikte kutladı.

Güngören Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen programda konuşan Poyraz, vatandaşlar için doğru haber için sahada olan, bölgenin nabzını tutan gazetecilerle aynı masa etrafında bulunmanın kendileri için mutluluk verici olduğunu söyledi.

Başkan Ahmet Poyraz, ‘’Sizlerin fedakarca yaptığı çalışmalarla hizmetlerimizi vatandaşlarımıza sağlıklı şekilde ulaştırabiliyoruz. Gecesini gündüzüne katarak çalışan tüm basın emekçisi kardeşlerimizin, bugün aramızda olmayan görevi başında olan, emekliliğe ayrılmış tüm basın mensuplarının bu önemli gününü kutluyorum,” dedi.

-Soruları Cevaplandırdı-

Daha sonra basın mensuplarından gelen soruları alan Başkan Poyraz, yerel seçimler, kentsel dönüşüm, devam eden projeler, yeni okullar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile ilgili sorulara cevap verdi.

Ahmet Poyraz, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum ile ilgili olarak, sahada Murat Kurum’un adının  bir heyecan bir coşku oluşturduğunu söyledi.

Poyraz, ‘’31 Mart’ta adayımız Murat Kurum ile İstanbul’u yeniden kazanacağımıza inancım tam ve eksiksiz. İstanbul muradına erecek. Bunu ilk günden sokaklarda görmeye başladık. Sayın Murat Kurum’un adı açıklanır açıklanmaz sahada muazzam bir ilgi ve ‘kurtarın bizi’ diyen vatandaşlarımızla karşılaşmaya başladık’’ diye konuştu.

‘’Belediye başkanlığı için yeniden aday gösterilme durumunuz var mı?’’ sorusu üzerine Başkan Poyraz, şunları ifade etti:

‘’Üç dönem kuralına değinen gazeteci arkadaşlarımız oldu. Sonuçta bu, partimizin kendi içindeki bir kuralı ve illa uygulanacak diye bir mecburiyet yok. Esnetilebileceği konusunda da çeşitli açıklamalar mevcut. Dolayısıyla partim bu manada şahsıma ‘devam’ yönünde bir görev tevdi ederse benim de yok deme gibi bir şansım yok. Bakın İstanbul’da belki örneği yoktur ama bu bizim için övünç kaynağıdır kendi içimizden belediye başkan yardımcılarımızda aday adaylık başvurularını yaptılar. Rabbimden her zaman duam ne verirse hakkımızda hayırlısı olması yönünde. Hepimiz için ilçemiz için hayırlı olanın olmasını temenni ediyorum.’’

 

-Kentsel dönüşüm-

Çekmeköy ilçesinin genç bir ilçe olması nedeniyle kentsel dönüşümle ilgili büyük sıkıntıları olmadığına işaret eden Poyraz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’Gelecek dönemde Murat Kurum önderliğinde sadece Çekmeköy’ü değil inşallah bütün İstanbul’u bekleyen bir kentsel dönüşüm süreci başlayacak. Biz kendi kendine dönüşebilen bir modelle yolumuza devam ettik. Genç bir ilçe olmamız hasebiyle dönüşüme ihtiyacı olan binalar müteahhitlerle anlaşarak yeni binalarını inşa ettiler, ediyorlar. İlçemizde 2002 yılı öncesi yapılmış 20’den fazla site var. Ekiplerimiz bu siteleri dolaşıp neler yapılabileceği konusunda istişareler yaptı. Yapılması gereken çalışmalar hakkında bu sitelerimizde binlerce insanımızı bilgilendirdik. Birçok vatandaşımız dönüşümden yana olsa da kendi aralarında anlaşmazlık olan yerlerde mevcut. İnşallah onlarda bu sürecin ciddiyetinin önemi kavrar ve kentsel dönüşüm için devletimizin de sağladığı  imkanları kullanarak bir an önce sağlıklı ve huzurlu yuvalarına kavuşurlar.’’

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, birçok projeyi hizmete açtıklarını, devam eden projelerde hız kesmediklerini dile getirerek, ‘’Allah'a hep şükrediyorum. Bizler göreve geldiğimizde verdiğimiz tüm sözleri yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz’’ dedi.

Seçim dönemlerinde kitapçıklar hazırlayıp tanıttıkları projelerin çoğunun hayata geçirildiğini, bir çoğunun da çalışmalarını devam ettiğini anlatan Poyraz, vaat ettiklerinin dışında da onlarca hizmeti vatandaşlarla buluşturduklarını kaydetti.

Ahmet Poyraz, ilçeye sosyal tesisler, okullar, spor salonları, millet bahçeleri, parklar, geri dönüşüm projeleri, kültür sanat ve spor, eğitim projeleri, sağlık ocakları ve hastane gibi onlarca kalıcı eser kazandırdıklarını belirtti.

Başkan Poyraz, ‘’İnşallah bundan sonrada hem eser belediyeciliği hem de sosyal belediyecilik alanında sahada çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Değişen ve gelişen ilçemizde hizmet kalitemiz her gün bir önceki güne göre artarak devam edecek’’ dedi.

Yakın zamanda hizmete açılacak olan Mimar Sinan Spor ve Sosyal tesislerinin içerisinde Çekmeköy Kafe adıyla bir hizmeti daha hayata geçireceklerini anlatan Poyraz,  gençlere belirli hizmetleri büyük bir indirimle sunacak olan bu kafelerin ilçenin merkezi noktalarına inşa edileceğini bildirdi.

-Çekmeköy Kart için geri sayım başladı-

Vatandaşlarımızın Çekmeköylü olmanın ayrıcalığını yaşayacağı Çekmeköy kartında da son aşamaya gelindiğini ifade eden Poyraz, Çekmeköy Kartı’nın gelecek Şubat ayında tanıtılacağı ve talepte bulunanlara ulaştırılacağını müjdesini de verdi.Poyraz, ‘’Hem yerel ölçekli hem de ulusal alanda Çekmeköy esnafımıza destek sağlayacak hem de vatandaşlarımıza indirimler ve fırsatlar sunacak, kartımızla ilgili detayları birkaç haftalık periyotta inşallah açıklayacağız’’ şeklinde konuştu.

-Yeni okullar-

En önemli önceliklerinin eğitim olduğuna işaret eden Ahmet Poyraz, ‘’Geldiğimiz noktada bir elin parmaklarını geçmeyen okul sayımızı yüzlerin üzerine çıkardık. Şu anda Nişantepe, Güngören ve Çamlık mahallelerinde devam eden 9 okul projemiz var. İnşallah hepsini yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde ilçe milli eğitim müdürlüğüne teslim edeceğiz’’ diye konuştu.

Poyraz, ayrıca liselerde her hafta düzenli olarak gençleri ve öğretmenlerle buluştuklarını, onları dinlediklerini ve sorunlara anlık çözümler ürettiklerini kaydetti

-''İBB'ye teşekkür edebileceğimiz bir proje yok''-

Geçen günlerde İBB'nin bir yetkilisinin bir video paylaştığını anımsatan Ahmet Poyraz, şunları söyledi:

‘’Birçok ilçe belediye başkanının çeşitli hizmetler sebebiyle Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ettiği bir video. O videoda ben yokum. Neden yokum çünkü İBB’nin Çekmeköy’e kazandırdığı hiç bir şey yok. Taşdelen kavşağı, itfaiye binası, kültür merkezi hepsi yarım bırakıldı. Metro iptal edilerek Çekmeköy halkı mağdur edildi. Ben İBB Meclisi’nde yaptığım konuşmada samimiyetle ifade ettim. ‘Keşke Ekrem Bey gelse de ilçemize bir çivi çaksa bende bunun için teşekkür etsem’ diye. Bakın seçim üzerinden 5 yıl, konuşmamın üzerinden 1 yıl geçti ama durum hala aynı. İBB'ye teşekkür edebileceğimiz bir çalışma yok. ‘’

Başkan Poyraz, İBB’nin kreş için kendilerinden yer istediğini, bunun üzerine Hamidiye Mahallesi ve Taşdelen’de kendilerine iki yer tahsis ettiklerini dile getirerek, şunları ekledi:

‘’ Ne oldu? Ortada çalışma yok. Bizden talep ettiler biz merkezi ve değerli iki arsamızı hizmetlerine sunduk. Biz vermesek bugün ‘Bize yer vermediler’ diye propaganda yapacaklardı. Ama biz niye vermeyelim ki? Çekmeköy’e hizmet gelecek. Çekmeköy’ün evlatları bu hizmetten faydalanacak dedik ama sonu hüsran tabi. Baktık bir çalışma yok biz merkez mahallesinde kreş çalışmamıza başladık. Hızla ilerliyoruz. İnşallah kısa bir süre sonra bitirip hizmete açacağız.’’

 

Konuşmasının ardından Başkan Ahmet Poyraz, programa katılan gazetecilerin teker teker 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ederek, günün anısına hediye verdi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÇEKMEKÖY Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI