BAŞKAN POYRAZ’DAN ENGELLİLER GÜNÜ HEDİYESİ

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Dünya Engelliler Günü’nde, engelli vatandaşlara, onların yaşamlarını her alanda kolaylaştıracak ve sosyal hayata bağlayacak olan Engelsiz Yaşam Merkezi’ni hediye etti. Çekmeköy Merkez Mahallesi’nde bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde özel gereksinimi olan çocuk ve aileler için bir etkinlik düzenlendi.
 Tarih: 03-12-2021 18:06:54   Güncelleme: 03-12-2021 18:19:54
BAŞKAN POYRAZ’DAN ENGELLİLER GÜNÜ HEDİYESİ

Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Engelliler Günü’nde etkinliğinde yüzlerce özel gereksinimli çocuk ve ailelerini doyasıya eğlendi. Yüz boyama etkinlikleri, oyunlar, palyaçolar, sürpriz hediyeler, patlamış mısır, pamuk şeker, geleneksel Osmanlı macunu gibi ikramlar ve doyasıya eğlencenin yer aldığı program Merkez Mahallesi’nde bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yapıldı. Programa Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Akın İlhan, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Bayrak özel gereksinimli çocuklar ve aileleri katıldı.

BUGÜN DEĞİL HER ZAMAN SİZLERİN YANINIZDAYIZ

Programda selamlama konuşması yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz,   engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında yanlarında olmaya çalışıyoruz diyerek sözlerine başladı. Başkan Poyraz;  “ Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Sadece bugün değil her zaman sizlerin yanındayız. 13 yıldır bu şehrin özel gereksinimli bireylerine, ailelerine nasıl yardımcı olabiliriz, bunun mücadelesini veriyoruz. Engelli araçlarımızla evlatlarımızı ve sizleri alarak ister çay içmeye, ister yemek yemeye, ister gezmeye nereye gitmek istiyorsanız oraya götürerek sizlere bir nebze olsun nefes alacak bir imkan sunuyoruz.

AÇILIŞINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAPACAK

Bugün içinde bulunduğumuz bu muazzam tesis a’dan z’ye engelli kardeşlerimiz için dizayn edildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la beraber açmayı düşünüyoruz inşallah. Bu tesiste emeği geçen ekibime, bu müesseseyi işletecek olan müdürlüğümüze ve başkanlığımıza şimdiden çok teşekkür ediyorum” dedi.

“ONLARIN BİR GÜLÜCÜĞÜ DÜNYALARA BEDEL”

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Selma Yaşar, ”Etkinlik çok güzel, çocukların eğlenmesi çok güzel. Onların bir gülücüğü dünyalara bedel. Oğlumu da getirdim kardeşiyle birlikle güzel vakit geçirsinler diye. Farkındalık olması için, onun da diğer hayatları görmesini istedim. Çünkü herkes gördükçe, yaşadıkça bazı şeyleri fark edebiliyor. Normal insanlara anlatmak zor geliyor anlamıyorlar çünkü. Bizler bu süreçte bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyoruz. Benimle birlikte mücadele eden bütün öğretmenlerimize, bütün hastanelerde olan herkese ve belediyelerimize çok teşekkür ediyoruz. Ne zaman yardım talebinde bulunsak bizleri asla geri çevirmediler. Bundan dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde, engelli bireyler için 12 adet derslik, 8 adet atölye, 1 adet engelli yüzme havuzu, 1 adet uygulama evi, 1 adet beden eğitimi salonu,1 adet iç bahçe, 1 adet sıcak yemek mutfağı, 1 adet yemekhane, 4 adet bireysel eğitim salonu, resim ve müzik atölyeleri yer alıyor.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÇEKMEKÖY Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI