BAŞKAN ÇERKEZ, MAHALLE SAKİNLERİNİ DİNLEDİ

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ’NİN ‘‘HALK GÜNÜ DEĞİL, HALKIN GÜNÜ’’ SLOGANIYLA BAŞLATTIĞI HALK BULUŞMALARININ ÜÇÜNCÜSÜ, ALEMDAĞ VE ÇATALMEŞE MAHALLELERİNDE YAPILDI
 Tarih: 24-05-2024 11:59:39
BAŞKAN ÇERKEZ, MAHALLE SAKİNLERİNİ DİNLEDİ

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, Alemdağ ve Çatalmeşe mahallelerinde ikamet eden mahalle sakinleri ile bir araya gelerek talep ve şikayetlerini dinledi.

‘‘Halk Günü Değil, Halkın Günü’’ sloganıyla başlayan ve bütün mahallelerde yapılacak olan halk buluşmalarının üçüncüsü Alemdağ ve Çatalmeşe mahallelerinde gerçekleştirildi

Belediye Orhan Çerkez’in ev sahipliğinde Alemdağ Kültür Merkezi’nde gerçekleşen buluşmaya, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri Alemdağ Mahalle Muhtarı Cengiz Yıldız, Çatalmeşe Mahalle Muhtarı Hakan Eren ve vatandaşlar katıldı.

Başkan Çerkez, mahalle sakinlerinden gelen yol, okul, sosyal tesis, taziye evi, kültürel etkinlik, spor tesisi, pazar yeri, mesire alanları, imar planları, iskan durumu, tapu, kültür merkezi kullanımı, istihdam, ev kadınları için sosyal alanlar, Ubeydullah Cami için destek, ormanların halka açılması, trafik, ilaçlama, hafriyat, sokak temizliği, kentsel dönüşüm, market denetimleri ve ulaşım gibi çeşitli konularda gelen talep, istek, şikayet ve önerileri dinleyerek, notlar aldı.

METRO, TAŞDELEN’E GELECEK. ÖDENEĞİ HAZIR.

Halk buluşmasında konuşan Başkan Çerkez, seçim öncesi ve sonrasında yaptıkları çalışmalarla  mahallelerin sorunlarını bilidiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“İşte bundan dolayı biz yerinde çözüm için size geldik. Şimdi hizmet zamanı biz de  hakkaniyetli bir yönetim sağlayacağız. Bu yönetimden bütün Çekmeköy halkı memnun kalacak. Biz problemleri çözmek için geldik. İmar durumunu hak kaybı olmadan vatandaşlara anasının helal sütü gibi halka vermek istiyoruz. İmarda ve ekmek de siyaset olmaz. Kangren haline gelen mülkiyet sorununu ve imar durumlarına el atacağız.  bunlar için zaman lazım.  Samimiyetle sorunları çözeceğiz. İmar durumunda toprak sahibi, müteahhit ve belediye mağdur. İnsanları zor duruma sokmadan bu işleri çözmeye çalışacağız. 50 günlük mesaimizde 30 günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile koordineli şekilde çalışmaları yürütmek için gidip geldik. İBB, İmar Planlama Daire Başkan ile görüşmelere yaptık. Yapmaya devam ediyor,  mesai harcıyoruz. Biz garibanların yanında olacağız.  Metro, Taşdelen’e gelecek.  Ödeneği hazır. Metro da zaman ve yatırım isteyen bir konu. Sağlık ocaklarını hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Bu konu da mağdur olmayacaksınız. Otobüs ring seferleri ile alakalı yeni toplantı yaptık. Köyden mahalle statüsüne geçen dört mahallemizdeki çocuklar için metroya servis koyduk.”

 

 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÇEKMEKÖY Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI