Bağcılar’da Uluslararası Robotik Yarışması Coşkusu

‘’VEX- Robotik Yarışması’’nda Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kuveyt’ten 100 Takım Yarıştı
 Tarih: 18-01-2024 14:48:01
Bağcılar’da Uluslararası Robotik Yarışması Coşkusu

Bağcılar Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘’VEX-Robotik Yarışması’’nda Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kuveyt’ten katılan 100 takım yarıştı.

Göztepe Spor Kompleksi’nde 13-14 Ocak  tarihleri arasında geçekleştirilen Türkiye’nin en büyük robotik yarışması “VEX - Uluslararası Robotik Yarışması” na Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kuveyt’ten 16 farklı şehirden katılım oldu.

Bilime meraklı nesillerin teknoloji ve mühendislik alanındaki potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla yapılan turnuvada yarışmacılar, tasarladıkları robotlarla çeşitli görevleri başarmak için mücadele etti.

 

İki gün boyunca süren yarışma sayesinde öğrenciler teknik, liderlik, girişimcilik ve problem çözme yeteneklerini geliştirme fırsatı buldu.

Toplam 100 takımın katıldığı yarışma sonunda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

“Milli teknoloji ve yenilik girişimini kararlılıkla sürdürüyoruz”

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, TÜBA ve TÜBİTAK’ın Türkiye’nin bilim ve teknoloji altyapısına önemli katkılar sunduğuna vurgulayarak, şunları söyledi:

“Ülkemizde artık Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bilimsel araştırma ve teknoloji üretmede gıpta ile bakılan projelere kavuşuyor. İlhamımızı yaptıkları çalışmalarla tarihin yönünü değiştiren El Cezeri, Ali Kuşçu, İbn-i Sina ve Cabir gibi değerlerimizden alıyoruz. Sağlıktan ulaşıma, savunmadan eğitime, sanayiden uzaya birçok alanda başlatılan yerli ve milli teknoloji ve yenilik girişimini kararlılıkla sürdürmekteyiz.” 

 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER BAĞCILAR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI