BAĞCILAR ‘DA THM KURSUNA YOĞUN İLGİ

THM KURSİYERLERİNDEN OLUŞAN KORO 20 ŞUBAT’TA KONSER VERECEK
 Tarih: 30-01-2024 16:48:12
BAĞCILAR ‘DA THM KURSUNA YOĞUN İLGİ

Bağcılar Belediyesi’nin açtığı Türk Halk Müziği (THM) kursunda eğitim görenlerden oluşan koro,  20 Şubat Salı günü konser verecek.

Düzenlediği kurs ve etkinliklerle kültürel ve sosyal hayata katkı sunan Bağcılar Belediyesi’nin, Türk halk müziği sevenler için Bağcılar Belediyesi Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde açtığı kurs yoğun ilgi görüyor.  

Her pazartesi akşamı bir araya gelen kursiyerler, müzisyen Erdal Şahin eşliğinde ses eğitiminden okumaya kadar Türk halk müziği üzerine eğitim alıyor.

Kültür ve sanat alanına özel bir önem verdiklerini söyleyen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, ‘’Türk Halk Müziği’ne ilginin yoğun olması bizi sevindiriyor. Kursumuz sayesinde komşularımız hem yeteneklerini ortaya çıkarıyor hem de keyifli zaman geçiriyorlar. Müziğe katkı sunan tüm kursiyerlerimiz bizim için çok değerli. Hepsine başarılar diliyorum” diye konuştu.

Koro içinde emeklisinden kamu çalışanına ev hanımından öğrencisine kadar çok farklı kesimlerden müziksever bulunuyor.

Kursiyerlerden Bahçeşehir Üniversitesi Konservatuar Bölümü’nde öğrencisi Ayşe Öğüt, “Burası sadece eğlence için gelinen bir yer değil. Buranın bilgi için de önemli olduğunu düşünüyorum. Benim okul derslerime de yardımcı oluyor. Burada aldığım eğitim sayesinde okulda yabancılık çekmiyorum. Hazır bir şekilde derslere gidiyorum. İleride de bir Türk halk müziği sanatçısı olmayı düşünüyorum” dedi.

Emekli İhsan Kiraz ise türkü öğrenmek ve dinlemenin insanı dinlendirdiğini ifade ederek, ‘’ Çünkü özümüz bu. Türküleri gençlerimize anlatmaya, dinletmeye ve öncü olmaya çalışıyoruz. 76 yaşındayım hala müzikle uğraşıyorum. Türk halk müziği, sanat müziği dinleyen insanlar yaşlanmaz”  şeklinde konuştu.

THM kursunda eğitim alan katılan kursiyerler, kendilerine sunulan imkanlardan dolayı Özdemir’e teşekkürlerini iletti.

Kursiyerler,  eğitimlerinin tamamlanmasının ardından 20 Şubat Salı günü verecekleri bir konserle hünerlerini sergileyecekler.

 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER BAĞCILAR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI