AK Parti'nin Bağcılar Belediye Başkanı adayı Abdullah Özdemir oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün düzenlenen aday tanıtım toplantısında AK Parti’nin Bağcılar Belediye Başkanı adayı olarak mevcut belediye başkanı Abdullah Özdemir’in ismini açıkladı. 2 yıla yakın bir sürede ilçe sakinlerinin güvenini ve sevgisini kazanan Özdemir, “Çocuklarımızın yüzünde neşe, gençlerimizin dünyasında heyecan, yaşlılarımızın kalbinde şefkat tohumları ekmeye geliyoruz. 7’den 70’e herkesin daha mutlu ve huzurlu olduğu bir Bağcılar inşa etmek için hep birlikte yola çıkıyoruz” dedi.
 Tarih: 21-01-2024 17:22:46
AK Parti'nin Bağcılar Belediye Başkanı adayı Abdullah Özdemir oldu

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı tarafından Haliç Kongre Merkezi’nde 31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimi için AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan katılımıyla gerçekleştirilen programda İstanbul’un ilçe belediye başkanı adayları sırayla açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı

Erdoğan, 2024 Yerel seçimleri kapsamında AK Parti Bağcılar Belediye Başkan adayı olarak mevcut belediye başkanlığı görevini sürdüren Abdullah Özdemir’in adını söyledi. Özdemir’in isminin ilan edilmesiyle birlikte salonda sevinç yaşandı. Bağcılar’dan gelen ve çoğunluğu gençlerden oluşan grup, Özdemir’e destek sloganları attı.

AK Parti’miz, gençlerin partisi olma iddiasını gururla ispat etmiştir

Aday olmanın mutluluğunu yaşayan Özdemir, “Bağcıların bir evladı olarak, siyasette gençlere her daim yer veren saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza şahsıma da böylesine önemli bir görevi tevdi ettiği için sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bir kez daha AK Parti’miz, gençlerin partisi olma iddiasını gururla ispat etmiştir” dedi.

Bu kutlu davanın beşiğinde yetişmenin değerini çok iyi bilirim

Bağcılar’ı her karışıyla çok iyi bildiğini ifade eden Özdemir, “Ben bu güzel ilçenin sokaklarında büyüdüm. ‘Bir milletin efendisi ona hizmet edendir’ anlayışıyla büyüdüm. AK Parti’mizin çeşitli kademelerinde görevler aldım. Bu kutlu davanın beşiğinde yetişmenin değerini çok iyi biliyorum. Bugünlerimizi de Cumhurbaşkanımızın da ifadesiyle ‘Siyasetin tek limanı ahlaktır’ anlayışıyla inşa ettik. Aldığım her görevin hakkını en güzel şekilde vermeye gayret ettim. Önce Allah’ın rızası, sonra milletimizin duasıyla Bağcılar’ımıza Belediye Başkanı olarak hizmet etme şerefine nail oldum” şeklinde konuştu.

7’den 70’e herkesin daha mutlu olduğu bir Bağcılar inşa etmek için yola çıkıyoruz

Toplumun her kesimine yönelik projeler hazırladıklarını söyleyen Özdemir, sözlerini şöyle tamamladı: “Şimdi yeniden çocuklarımızın yüzünde neşe, gençlerimizin dünyasında heyecan, yaşlılarımızın kalbinde şefkat tohumları ekmeye geliyoruz. 7’den 70’e herkesin daha mutlu ve huzurlu olduğu bir Bağcılar inşa etmek için hep birlikte yola çıkıyoruz. Bu yolda, sizlerin desteklerini ve dualarını hep yanımda hissediyorum. Her zaman beni bir evlat gibi bağrınıza bastınız, bir dost gibi yanımda durdunuz, bir ağabeyiniz ve kardeşiniz gibi bana kucak açtınız. Ben de sizleri asla mahcup etmeden bu ilçeye hizmet ettim ve yeniden gururla hizmet etmenin sözünü veriyorum. Daima Bağcılar aşkıyla güzel yarınlara hep birlikte yürüyeceğimize inancım sonsuz. Başarmak bizim işimiz! Çünkü Bağcılar bilir, gerçek belediyecilik AK Parti’dir!”

 

 

Abdullah Özdemir kimdir?

Abdullah Özdemir, 1983 yılında Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde dünyaya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İstanbul Kültür Üniversitesi’nde ise “Deprem ve Yapılar” alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

Özdemir, çok sevdiği siyasete Bağcılar İlçe Gençlik Kolları’nda başladı. 2007 - 2013 yılları arasında da Bağcılar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı.​ Özdemir, bu 7 yıllık süreçte partili arkadaşlarıyla birlikte ilçesine büyük hizmetlerde bulundu.

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubunda görevinde yer alan Özdemir, Kasım 2013 yılında Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı’ndan ayrıldı.

Her zaman aktif siyaset içinde bulunan ve başarılı bir grafik çizen Özdemir, 2014 yılında AK Parti’den Bağcılar Belediye Meclis üyesi seçildi. Bu dönemde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Teşkilatlanma ve Çevre Şehircilik ve Kültür biriminde görev yaptı. 2019 yılında da yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi oldu.

Özdemir, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmasının ardından Bağcılar Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Nisan ayındaki toplantısında yapılan seçimde meclis üyelerinin teveccühleriyle belediye başkanlığı görevine seçildi.

En genç belediye başkanlarından biri olan Özdemir, göreve geldiği 15 Nisan 2022 tarihinden itibaren sosyal yaşamdan kentsel dönüşüme kadar ilçenin çehresini değiştiren çok sayıda projeyi hayata geçirdi. Toplumun her kesimi tarafından sevilen bir belediye başkanı olan Özdemir, hâlen Ulaşım ve Trafik Komisyon Başkanlığı görevini de yürütmektedir.

Evli ve 2 çocuk babası olan Özdemir, 1993 yılından beri İstanbul’da yaşıyor.

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER BAĞCILAR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI