3. ÇEKMEKÖY KİTAP FUARI BAŞLADI

Çekmeköy Belediyesi Kitap Fuarı 5 Aralık tarihine kadar kitapseverleri ağırlayacak. Fuar süresince; Cansu Canan Özgen, Vehbi Vakkasoğlu, Mete Yarar, Abdurrahman Uzun, Alişan Kapaklıkaya gibi ünlü gazeteci ve yazarlar Çekmeköylüler ile buluşacak.
 Tarih: 27-11-2021 14:24:36
3. ÇEKMEKÖY KİTAP FUARI BAŞLADI

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde,  Madenler Meydanı’na kurulan alanda düzenlenen 3. Çekmeköy Kitap Fuarı kapılarını açtı.  82 yayınevi ve yüzlerce yazarın katıldığı fuar, 5 Aralık’a kadar kitapseverleri ağırlayacak. Sabah 10:00’da kapıları açılan fuar akşam 21:00’a kadar devam edecek.

KİTAPSEVERLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

3. Çekmeköy Kitap Fuarı;  Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Akın İlhan, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Cenap Yağmur ve yüzlerce kitapseverin katılımı ile açıldı. Fuarın ilk günkü konukları; Ekranların sevilen yüzü gazeteci yazar Cansu Canan Özgen ve Akademisyen, Yazar, 25. - 26. Dönem Ak Parti Siirt Milletvekili  Yasin Aktay oldu. Gazeteci yazar Cansu Canan Özgen kitap fuarının ilk gününde Çekmeköylülerle buluşup keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Bugün üçüncüsünü açtığımız kitap fuarımız öncelikle Çekmeköy'ümüze, İstanbul'umuza hayırlar getirmesini rabbimden niyaz ediyorum. Çok önemli bir konumda açtık fuarımızı. Hemen yanı başımızda metromuzun çıkışı var, Yeşilköy'den, Üsküdar'a bağlantılı bir metronun son noktası burası. Buradan Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile'ye hatta Ümraniye’nin sağ tarafında bulunan birçok mahallelerimiz bu metroyu kullanıyor. Bu metrodan çıkan her gencimiz, kardeşimin bu fuarı ziyaret edebilecek. Geçen sene 2 yüz binin üzerinde ziyaretçimiz vardı. İnşallah bu sene 3 yüz binleri geçecek olan bir potansiyeli var. Bizler istiyoruz ki insanımızın, gencimizin, yaşlımızın bir kitabı, bir eseri  hemen arayıp bulsun.Her çalışmamızı büyük bir istekle yapıyoruz ama kültür, bilim ve bilgi için yapılanlar bizi gerçekten çok mutlu ediyor.” dedi.

HAYIRLI BELEDİYECİLİK …

25. - 26. Dönem Ak Parti Siirt eski Milletvekili Yasin Aktay, “ İstanbul’un her bir semti hatta her bir mahallesi bir gezegen gibidir. Oysa şikayet ettiğim bir şey bugün şehirlerimiz her birisi birbirine benzer hale gelmiş durumda. Bütün semtlerimiz bütün şehirlerimiz birbirine benzemiş birer gezegen olma vasfını çoktan yitirmiş durumda. Ama belediyecilik, hayırlı belediyecilik şudur ki hem belediye içerisinde o semti canlandırmanın yolu hem de insanlarını o semte katmak, o semtin insanlarında sürekli bu tür kültürel faaliyetlerle o sevgiyi tekrar canlandırmak, ihya etmektir. En önemlisi de kitap yoluyla ihya etmektir. Allah bizi hep böyle kitapla irtibatı devam edenlerden kılsın. Bu kitap fuarı da hayırlı ve devamlı kılsın.” dedi.

BİZİM ZAMANIMIZDA KİTAP FUARLARI YOKTU

Çekmeköy Kitap Fuarında okurları ile buluşan Canan Cansu Özgün, ”Öncelikle çok teşekkürler. Bizim zamanımızda böyle kitap fuarları yoktu. Ben üniversiteye 2007 girişliyim böyle bir yazarla vesaire buluşmak çok üst düzey bir şeydi. Hatırlıyorum okula çok hayranı olduğum bir yazar geldi ama inanılmaz hayranıyım. Yani kitaplarını ikişer kere üçer kere okumuştum benim resmen idolüm olan bir kadındı. Okula geldiğinde o kadar hayal kırıklığına uğradım ki anlatamam. O gün benim hayatımda bir kazanım oldu, yaşadığım olumsuzluklardan bir şeyler kazanmaya çalışıyorum sürekli.“ dedi.

YAZARLAR OKURLARI İLE BULUŞACAK

5 Aralık’a kadar açık kalacak fuarda; Cansu Canan Özgen, Vehbi Vakkasoğlu, Mete Yarar, Abdurrahman Uzun, Alişan Kapaklıkaya gibi ünlü gazeteci ve yazarlar Çekmeköylüler ile buluşacak.

Fuara ait tüm bilgilere söyleşi gün ve saatlerine www.cekmekoy.bel.tr adresinden ve belediyeye ait sosyal medya hesaplarından ulaşılabilecek.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÇEKMEKÖY Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI