15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANIT PARKI DUALARLA AÇILDI

Çekmeköy Belediyesi tarafından 15 Temmuz şehitlerinin hatırasını yaşatmak için yaptırılan '15 Temmuz Şehitler Anıtı' dualarla açıldı.
 Tarih: 20-07-2022 17:36:24   Güncelleme: 21-07-2022 05:24:24
15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANIT PARKI DUALARLA AÇILDI

Çekmeköy Merkez Mahallesi’nde Şile Yan Yolu üzerine yapılan 15 Temmuz Şehitleri’nin adlarının yaşatıldığı  anıt park törenle açıldı. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliğinde gerçekleşen törene AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, Ak Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Av. Akın İlhan, MHP Çekmeköy İlçe Başkanı Cenap Yağmur, Vatan Partisi Çekmeköy İlçe Başkanı Songül Çağlar, şehit yakınları, gaziler, sivil toplum kuruluşları ve Çekmeköylüler katıldı.

Tören şehitler için yapılan saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çekmeköy İlçe Müftüsü Vehbi Akşit’in açılış duası yaptı. Protokol dualarla toplu  olarak kurdele keserek 15 Temmuz Şehitler Anıt Parkı'nın açılışı yapıldı. Anıt Park, 1600 metrekare alan içerisinde çimlerle ve güllerle süslenmiş peyzaj alanları bulunan parkta,  oturma alanlarının yanı sıra 251 şehidin isimlerinin yazıldığı duvarda bulunuyor.

O KAPKARANLIK GECE AYDINLIK BİR SABAHA…

Çekmeköy Kaymakamı Resul Çelik, açılışta yaptığı konuşmada; bazı ülkelerin tarihlerinde dönüm noktaları yaşadığını, bu dönemde ülkelerin ya duraklama dönemine ya da ileriye doğru kalkınma hamlesine girdiklerini belirterek; “ 15 Temmuz tarihi ülkemiz için bir dönüm noktasıdır. O gece hainler ülkemizi işgal etmeye, kaos ortamı çıkarmaya ve bu ülkeyi yönetilemez olduğuna gayret ettiler. Ancak necip Türk milleti bütün aile fertleriyle, yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla ve erkeğiyle hainlerin korkulu rüyası olan al bayrağımızı ellerine alarak karşılarına dikildiler. Ve onların heveslerini kursaklarında bıraktılar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde o kapkaranlık gece aydınlık bir sabaha bu milletin gayretleriyle aziz şehitlerimizin katkılarıyla gazilerimizin kahramanlıklarıyla ulaştı. 15 Temmuz bizim için bir dönüm noktasıdır. 6 yıl geçen sürece baktığımızda milletimizin her alanda elde ettiği kazanımlar sanayide, savunma sanayinde, ekonomide ve sosyal değişimde elde ettiği kazanımlara baktığımızda top yekün kalkınma sürecine girdiğini hepimiz görüyoruz” dedi.

ÇEKMEKÖYLÜLER HAİN DARBE GİRİŞİMİNE GEÇİT VERMEDİ

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, anıt parkın açılışının 15 Temmuz’da açılacağını ancak Saraçhane’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen organizasyon nedeniyle ertelediklerini belirterek; “İl başkanımız davetimizi kırmadı bugün bizlerle beraber. 15 Temmuz’da çok mücadeleler var. Her birimiz sokaktaydık. O gün sopasını asasını F16 uçağına atanından tankın altına yatanına kadar, o gün bu ülkede ki hain darbe girişimine geçit vermeyen Çekmeköylüler burada, Allah hepinizden razı olsun. Hoş geldiniz şeref verdiniz hepiniz. Tabi sloganımız ‘Unutmayacağız, unutturmayacağız’.  Bizde Çekmeköy Belediyesi olarak istedik ki böyle çok kullanılan Şile Yolumuzda üzerinde her gün binlerce insanımızın geçtiği bu yola cephe güzel bir anıt yapalım. Ve buradan geçenler görsün 1 Fatiha 3 ihlas okusun diye o şehitlerimizi unutmadığımızı bütün İstanbul’a göstermek için bu çalışmayı yaptık. Elhamdülillah çok da güzel oldu” dedi.  

15 TEMMUZ SİYASETTEN BAĞIMSIZDIR

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Orhan Veli’nin güzel bir şiirinde ‘Bu vatan için neler yapmadık ki. Kimimiz can verdik kimimiz nutuk attık’ diyerek; “15 Temmuz hakikaten Orhan Veli’ni bu şiirinin tabiri caizse böyle bire bir yaşandığı bir gün oldu. Ama şunun altını da çizmek lazım, kimisi nutuk attı kimisi can verdi ama kimisi de bir yerlere kaçtı. 6 yıl önce kaçanlarda kahramanlık hikayesi anlatmaya başladı. Bir terör örgütü çıkmış 30’a yakın uçağı gasp etmiş, belki 50 ila 100 tane tankı gasp etmiş, ordumuzun mühimmatlarını gasp etmiş FETÖ’cü teröristler 251 insanımızı şehit etmiş, bugün kahramanlık anlatanlar FETÖ’ye FETÖ, teröre terör, darbeciye darbeci diyemez hale gelmişler. Şu soruyu sormadan da edemiyorum; geçmişte ödemeniz gereken hesaplar mı var, bu memleketin geleceğini karartacak planlarınız mı var? 15 Temmuz partilerden bağımsız bir şeydir, siyasetten bağımsızdır. 15 Temmuz Çanakkale’dir, 15 Temmuz Malazgirt’tir, 15 Temmuz Sakarya Meydan Muharebesidir, 15 Temmuz İstiklal Savaşıdır, 15 Temmuz Kuvayi Milliye’dir,15 Temmuz bu ülkenin bayrağına olan sevdasıdır” dedi.

 

 

  HABER VİDEOSU
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÇEKMEKÖY Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI