Hayatın Her Alanında Depreme Dayanıklı Bu Yapılar Var

Kalite ve uygun fiyatın buluşması
 Tarih: 21-03-2024 13:59:41
Hayatın Her Alanında Depreme Dayanıklı Bu Yapılar Var

Hayatın Her Alanında Depreme Dayanıklı Bu Yapılar Var

Tarihin hiç bir döneminde olmadığı kadar günümüzde binalarında ilk aranan özellik yapı güvenliği. Klasik betonarme yapı sisteminde yaşanan güvenlik endişeleri bina modellerinde de yeni arayışları getirdi. Özellikle ülkemizi batıdan doğuya, kuzeyden güneye etkisi altına alan deprem endişesi bu arayışı daha da artırdı.

Bu gelişmeden hareketle biz de sizin için inşaat sektörlerinde yeni nesil yapılar açısından ne tür gelişmeler yaşanıyor sizin için araştırdık. Yeni nesil yapıların seyri konusunda Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya’nın görüşlerini aldık.

Günümüzün en çok tercih edilen yeni nesil binalarında prefabrik yapı sektörünün mührünün yer aldığını belirten Mehmet Çankaya şu açıklamalarda bulundu: “Günümüzde yapı inşa alanları köklü bir değişim yaşıyor. Yeni süreçte değişim olarak üç ana unsur yer alıyor. Biz bu unsurları kısaca tanımlarsak yapı güvenliği, ergonomi ve ekonomi adıyla sıralayabiliriz. Yakın zamana kadar prefabrik yapı sadece şantiye yapıları olarak bilinirdi. Yine günümüzde de kullanılan bu yapılar arasında şantiye yatakhane ve yemekhane binaları, şantiye ofis ve yönetim binaları olarak sınıflanmaktadır. Geldiğimiz aşamada sektör sadece şantiye yapıları kapsamından çıkarak oldukça geniş bir kullanım ağına sahip konuma yükseldi.”

“Günümüzde prefabrik yapılar konut başta olmak üzere, turizm ve sosyal tesis binaları, ofis yönetim binaları, okul ve hastane binaları gibi kullanım alanı açısından oldukça çeşitlenmiş bulunuyor. Konut kategorisinde bile oldukça çeşitlilik söz konusu. Müstakil konutlar, sosyal konutların yanı sıra lüks sınıfta prefabrik villalar sektörde üretilen ev çözümleri arasında. Bununla birlikte konut alanında kullanıma hazır konseptiyle öne çıkan konteyner evlerin de üretimi gerçekleştiriliyor. Devre mülk tatil yörelerinde de hazır ev modelleri sıkla tercih edilen konut modelleri arasında yer alıyor. Ek derslik ve acil okul ihtiyaçlarında prefabrik yapı modeliyle inşa edilen eğitim binaları hızlı ve güvenli çözüm sunuyor. Kısaca belirtmek gerekirse prefabrik yapı güvenliği ve konforuyla hayatın her alındaki bina ihtiyaçlarının karşılanmasında öne çıkıyor.”

Konteyner Ev Konut Sahibi Olmayı Eğlenceye Dönüştürüyor

Prefabrik yap sektöründe kullanıma hazır üretim formatıyla konteyner ev öne çıkan konut modellerinden. Yapı güvenliği ve kullanıma hazır üretimiyle ev sahibi olmak isteyenlerce yoğun olarak tercih ediliyor. Konteyner ev işçilik ve ustalık sorunlarıyla uğraşmadan yeni güvenli bir ev sahibi olmanın en kolay yolu. Ayrıca fiyat ekonomisiyle ev sahibi olmak isteyenler hayallerini mutlulukla gerçekleştiriyor. Ev sahibi olma endişesi konteyner evle eğlenceye dönüşüyor. Çünkü bu özel ev nereye isterseniz oraya sevk ediliyor. Yerine konulur konulmaz oturuma hazır hale getiriliyor.

Bu Kadar Güvenli ve Hazır Ev Neden Çok Ekonomik?

Konteyner ev modelinin ekonomik oluşu modeli tanımayan vatandaşlarca merak ediliyor. Fiyatın ekonomik oluşu bu evlerin tamamen fabrika üretimli olmasında gizli. Karmod konteyner ev çelik metal taşıyıcı şaselerden sandviç panel duvarlara, kapı ve pencereden elektrik sistemine varana kadar her detay fabrikada üretiliyor.

Karmod’un Tuzla Orhanlı’da bulunan üretim tesislerinde özel hatta konteyner evin serüvenini sizin için izledik. Malzemelerin her biri titizlikle ve en kaliteli tedariklerle seçilmiş. Konteyner evin üst ve alt metal şaseleri ile taşıyıcı direk metalleri özel teknolojik makine hattında işleniyor. Çelik metallerde asla kaynak kullanılmıyor. Cıvata vida delikleri bu teknolojik hatta açılıyor. İşleme sonrasında metaller otomotiv sektöründe kullanılan boya hattına alınıyor. Fırınlaması tamamlanan çelik metaller montaja hazır hale getiriliyor.

Ön üretim sonrası konteyner montaj hattına alınıyor. Öncelikle alt şase ve üst şase taşıyıcı çelik direklerle bağlantılanarak birleştiriliyor. Üst şase tavanı 125 mm kalınlıkta özel sandviç panelle kaplanıyor. Duvarlarda da tamamen sac strafor sac katmanlı sandviç panel kullanılıyor. Metal akşamlarla sandviç panel birleşim noktalarına özel EPDM conta kullanılıyor. Böylece olası ısı köprülerinin önüne geçiliyor.

Projeye göre panellerle birlikte çift camlı PVC pencere ve tam kapama sağlayan özel sac panel kapı montajlanıyor. Ara bölmeler, elektrik tesisatı, WC duş ünitesi, sıhhi ve atık tesisat uygulamaları, mutfak evyesi, iç oda kapıları gibi detayların montajı yapılıyor. Testleri yapılan konteyner ev sevke hazır hale getiriliyor.

Prefabrik yapı sektöründe üretilen kullanıma hazır yapılardan biri de bekçi kulübesi. Elektrik tesisatı ve aydınlatma armatürlerine varana kadar hazır üretimli bekçi kulübesi yapı inşa süreçlerini ortadan kaldırıyor. Sanayi tesisleri, toplu konut alanları, yönetim binaları gibi merkezlerin güvenlik binalarına hızlı, ekonomik ve güvenli çözüm sunuyor. 3 m2’den 50 metrekare ölçülere kadar çok sayıda alternatifte üretilen hazır güvenlik yapıları kullanım ergonomisiyle de öne çıkıyor. Yalıtımıyla iklimlendirme enerji harcamalarından kazandırırken ergonomisiyle güvenlik personeline konforlu mekanlar hazırlıyor.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER YAŞAM Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI