Binlerce kişi Diriliş Buluşmaları’nda Filistin için bir araya geldi

İHH ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından organize edilen “Diriliş Buluşmaları”nın 7’ncisi, Filistin gündemiyle Bursa’da düzenlendi. Buluşmaya, binlerce Filistin sevdalısı katıldı.
 Tarih: 09-12-2023 15:31:08
Binlerce kişi Diriliş Buluşmaları’nda Filistin için bir araya geldi

Nilüfer Tofaş Spor Salonu’nda gerçekleşen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Tilavetin ardından, programın açılış konuşması için kürsüye gelen İHH Genel Başkanı Av. Bülent Yıldırım, Diriliş Buluşmaları’nın çok büyük sonuçlar doğuracağına inandığını belirtti. Yıldırım, “Filistin her dakika zafere adım adım yaklaşıyor. Umutsuzluk yok” ifadelerini kullandı. Refah Sınır Kapısı’nın açılması için İslam dünyasının liderlerine seslenen Yıldırım, “O kapıyı açın. İnsani yardımlar Filistin’e ulaşsın.” dedi.

“Kudüs müminler için iman meselesidir”

Buluşmaya, telekonferans aracılığıyla katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gazze ve Kudüs’ün sadece Filistinlilerin meselesi değil, tüm müminler için iman meselesi, diğer dinlere mensup insanlar içinse vicdan meselesi olduğunu belirtti. Erbaş, “İsrail, menfur emellerine ulaşmak için kadın, çocuk, hasta, sivil demeden insanları katlediyor. Siyonistler, işledikleri cinayetlerin ve yaptıkları soykırımın hesabını bir gün mutlaka verecekler. Filistin’in kurtuluşu, İslam ümmetinin somut ve kararlı adımlar atmasına bağlıdır.” dedi.

“Kudüs bizi vahdete çağırıyor”

İslam ümmetinin bir araya gelip ortak kararlar alarak somut adımlar atması gerektiğini belirten Erbaş, “Kudüs bizi vahdete çağırıyor. Kudüs’ün etrafında bütün mümin yürekleri birleştirecek çalışmalara hız vermeliyiz. Kudüs özgür oluncaya kadar hiçbir çalışma yeterli değildir. Zulmün engellenmesi için daha güçlü ve sistematik tepkiler ortaya konulmalıdır. İnanıyorum ki, gücümüzün ve sahip olduğumuz imkânların farkına varıp kendimize güvendiğimizde üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun yoktur.” ifadelerini kullandı.

“Siyonistler her zaman mağlup olmaya mahkûmlar”

Hak ile batıl arasındaki mücadelenin yoğunlaştığı günlerde olduğumuzu belirten Prof. Dr. Halis Aydemir ise, “Gazzeli kardeşlerimiz, iki güzellikten bir güzelliği istiyor. Ya Allah bize muzafferiyet nasip eder, ya ölürüz diyorlar. Ama asla zalimlerin boyunduruğu altına girmeyi kabul etmiyorlar” şeklinde konuştu. Sosyal Doku Vakfı Onursal Başkanı Nureddin Yıldız da, “Gazzeli kardeşlerimiz, yavaş yavaş bizi içinde boğmaya başlayan kapitalizm, liberalizm gibi beşeri anlayışların Müslümanlığımıza zarar verdiğini bize hatırlattılar. ‘Allah ile berabersen mağlup olunmaz’ şuurunu bize hatırlattılar. Mesele, annelerin evlatlarını kelime-i tevhid şuuruyla yetiştirebilmesiymiş. Allah ile olduğumuz sürece, bize mağlubiyet yoktur. Siyonistler her zaman zelil olmaya, mağlup olmaya mahkumdurlar” dedi. 

“Zalimlerin sesi, bizim zafiyetimiz sebebiyle fazla çıkıyor”

Siyer Vakfı Başkanı Muhammed Emin Yıldırım ise, Müslümanların Filistinlileri İsrail zulmü karşısında yalnız bırakmaması gerektiğini belirterek, “Zalimin sesi, zalim güçlü olduğu için fazla çıkmıyor, bizlerin zafiyetimizden kaynaklanıyor.” diye konuştu. 

Program için Nilüfer Tofaş Spor Salonu’nu hınca hınç dolduran binlerce kişi, “Mescid-i Aksa Onurumuzdur, Katil İsrail Filistin’den Defol, Filistin Halkı Yalnız Değildir” sloganları attı ve sık sık tekbirler getirdi.

Yazarlar Şahin İbrahim Güleryüz, Beşir Eryarsoy ve Abdullah Yıldız’ın da birer selamlama konuşması yaptığı program, Filistinliler için dua edilmesinin ardından sona erdi.

 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER İHH Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI