BAŞKAN KÖYMEN MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

MALTEPE BELEDİYE BAŞKANI ESİN KÖYMEN: “YERELDE BİR DİNAMİZM GEREKLİ. BİRBİRİMİZİ DUYMAYA BAŞLAYIP DİNLEDİĞİMİZ ZAMAN BİRÇOK SORUNU DA ÇÖZÜP BÜYÜK AŞAMA KAYDEDECEĞİZ”
 Tarih: 18-04-2024 17:01:27
BAŞKAN KÖYMEN MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Maltepe Belediye Başkanı Esin Köymen, ilçenin 18 mahallesinin muhtarlarıyla bir araya geldi. Esin Köymen, yerel seçimlerde seçilen, 9’u kadın 18 mahalle muhtarıyla Maltepe Belediyesi Seyirtepe Sosyal Tesisleri’nde buluştu.

Muhtarların kendini tanıtmasında sonra konuşan Başkan Esin Köymen, Maltepe’nin sorunlarını ortak akılla birlikte çözeceklerini vurguladı.

Köymen, “Kentsel dönüşüm noktasında herkesin örnek alabileceği bir yapıyı birlikte inşa etmek zorundayız. Bunu başarırsak birçok kente de örnek olacağız’’ dedi.

Yerel seçimler sonucunda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de çoğunluğun Cumhuriyet Halk Partisi’ne geçtiğini anımsatan Köymen, bunun çok önemli bir yükümlülük de getirdiğini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışmaların birçok sorunun da çözülmesini sağlayacağına işaret eden Başkan Köymen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yerelde bir dinamizm gerekli. Birbirimizi duymaya başlayıp dinlediğimiz zaman birçok sorunu da çözüp büyük aşama kaydedeceğiz. Kazanılan birçok belediyeyle birlikte komşu yerel yönetimlerle birçok çalışmayı birlikte gerçekleştirmek için hareket gücümüz var. Toplumcu yerel yönetimin ilk maddesi eşit hizmettir. İlçede yaşayan herkese, her kesime hizmet götürmek zorundayız. Muhtarlıklar açısından kamusal duyuruların yapılması ve sizlerin ilk basamaklar olması nedeniyle bu görev hepimize eşit olarak düşmektedir. Özellikle dezavantajlı grupların sorunlarının çözülmesi, kentsel dönüşüm alanlarının ve sorunlarının belirlenmesi bizler için oldukça önemli. Bir mimar olduğum ve bu alanda çalışmaları takip ettiğim için dönüşümü gerçekleştirirken kent kimliğinin aşınıp yok olmamasına da azami dikkat göstereceğiz. Kentsel dönüşüm açısından bir örnek oluşturup ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşların da sorunlarına derman olacağız.”

18 MUHTARIN YARISI KADIN

Maltepe Belediye Başkanı Köymen, ilçedeki 18 mahalle muhtarının 9’unun kadın olduğuna dikkat çekerek, bunun gelecek adına büyük bir umut olduğunu belirtti.

Tüm muhtarları tebrik eden Köymen, “Kadın arkadaşlarımı cesaretlerinden ve bir kenti birlikte yönetmeye talip olmalarından ötürü ayrıca tebrik ediyorum. Kadın olarak tüm bu yönetim yapılarının içinde yer almak ve var olmak oldukça güç olmasına rağmen sizler bunu başardınız. Bu yaptığınız, sizler için olduğu kadar kız çocuklarımızın özgüveni ve ileride yapabileceklerini görebilmeleri açısından da ayrı bir öneme sahiptir. Toplumda dezavantajlı grupların mücadelesinin içinde yer almış bir kadınım. Bu açıdan bu yolları açan kadınlara ayrıca değer veriyorum” diye konuştu.

Köymen’in konuşması sonrasında muhtarlar mahallelerinin sorunlarını anlattılar. Başkan Köymen tek tek not alarak sorunları birlikte çözeceklerini söyledi. Toplantı sonunda toplu fotoğraf çektirildi ve toplantıların rutin hale getirilmesi için görüş birliğine varıldı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MALTEPE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI