ADD'DEN BASIN AÇIKLAMASI

YENİ YILDA HEDEF:YENİDEN KEMALİST DEVLET, YENİDEN LAİK CUMHURİYET...
 Tarih: 30-12-2023 21:55:31
ADD'DEN BASIN AÇIKLAMASI

Türkiye Cumhuriyeti, 100. yaşını kutladığı 2023 yılını yazık ki, kuruluş felsefesi olan antiemperyalist ve tam bağımsız bir Ulus Devlet olma hedefinden hayli uzaklaşmış olarak tamamlayıp 2024’e içte ve dışta adeta kördüğüm olmuş sorunlar yumağıyla giriyor. Siyasal, ekonomik, kültürel hemen her alandaki sorunlarımızın kördüğüm olma nedeniyse “İç Cephe” mizin darmadağın halidir.

“İç Cephe” nin önemini Büyük Atatürk Nutuk’ta şöyle anlatıyor:
“Asıl olan iç cephedir. Bu cephe bütün memleketin, bütün milletin meydana getirdiği cephedir. Dış cephe, doğrudan doğruya ordunun düşman karşısındaki silâhlı cephesidir. Bu cephe sarsılabilir, değişebilir, mağlûp olabilir; fakat bu durum, hiçbir zaman bir memleketi, bir milleti yok edemez. Önemli olan, memleketi temelinden yıkan, milleti tutsak ettiren, iç cephenin çökmesidir. Bu gerçeği bizden daha çok bilen emperyalistler, bu cephemizi yıkmak için yüzyıllarca çalışmışlar ve çalışmaktadırlar…”

Yıllardır süren kin ve nefret söylemleriyle öylesine bölündük ki, çözülmesi gereken ilk sorunumuzun “İç Cephe”  dağınıklığı, tek çözüm yolunun da Atatürk’ün akıl ve bilim yoluna, Cumhuriyetimizin kuruluş felsefesine dönmek olduğu gün gibi ortada.

Sevindirici olan, 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Paşa ve arkadaşlarının karşı karşıya oldukları felaketli durumda olmadığımızdır. Son 70 ve özellikle son 20 yılın bütün vahim yanlışlarına, yitirilen Cumhuriyet kazanımlarına, Düyun-u Umumiye borçlarını aşan dış borç yüküne, sarsılmış Ulusal saygınlığımıza karşın; hâlâ genç ve eğitimli milyonlarımız, özgür ve eşit birey olmanın bilincine varmış kadınlarımız, laikliğin değerini bilen topluma önderlik edecek aydınlarımız, doğru önderlikle buluştuğunda tüm zorlukları aşabildiğini kanıtlamış halkımız ve Atatürkçü Düşünce gibi şaşmaz bir pusulamız var.

Bu olanaklar ve pusula ile 2024’ü, “Yeniden Kemalist Devlet, Yeniden Laik Cumhuriyet” mücadelemizin başlangıç yılı olarak görüyor, yolumuzun doğruluğuna ve Ulusumuza güveniyoruz.

Günümüzün Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti olan Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, Kemalizm’in namus sesini bir sis çanı gibi yurdumuz semalarına asacak, başı dik, onurlu ve aydınlık Türkiye’ye milletimizle birlikte mutlaka ulaşacağız.

Ulusumuz’un ve örgütümüzün yeni yılını kutluyor, sağlık, esenlik ve mutluluklar diliyoruz.

Saygılarımızla.

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ

GENEL MERKEZİ

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI