Yunanistan alevler içinde kaldı: Yangın Atina'ya yaklaştı

Yunanistan'da etkili olan yangınlar giderek büyürken Atina'ya yaklaşan alevler nedeniyle vatandaşlara sokağa çıkmayın uyarısı yapıldı.
 Tarih: 04-08-2021 17:00:00
Yunanistan alevler içinde kaldı: Yangın Atina'ya yaklaştı

Avrupa ve Aldeniz ülkelerinde görülen şiddetli sıcaklıklar özellikle Yunanistan'da ciddi tahribata yol açtı. Yerleşim yerlerine hızla ilerleyen alevler, artık başkent Atina'nın çok yakınında.

Varipombi bölgesinde olmak üzere, ülkenin birçok yerinde orman ve kırsal alanda çıkan yangınlar, yerleşim yerlerinin yakınlarından görülebiliyor.

ON BİNLERCE DÖNÜM KÜL OLDU

Yunan İtfaiye Teşkilatı yetkilileri, Varipombi'de dün öğleden sonra çıkan ve kısa sürede geniş bir alana yayılan yangını söndürme çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, kontrol altına alınan bazı yerlerde yeniden alevlenmeler yaşandığını aktardı.

Bölgede ilk belirlemelere göre, on binlerce dönümlük ormanlık arazi, çok sayıda ev ve aracın kül olduğu bildirildi.

ALEVLERLE MÜCADELE İÇİN SEFERBERLİK

Yangına 520 itfaiye personeli, 17 askeri piyade ekibi, 150 araç, 9 helikopter ve 5 uçakla müdahale edildiği kaydedildi.

Başbakan Kiryakos Miçotakis, Varipombi'de zor bir yangınla mücadele edildiğini belirterek, itfaiye ekiplerinin önemli bir iş çıkardığını söyledi.

Yangın bölgesine giderek incelemelerde bulunan Miçotakis, burada yaptığı açıklamada, yangın riskini artıran sıcak hava dalgasının ileriki günlerde devam edeceğini belirterek, devlet mekanizması ve vatandaşlara tedbiri elden bırakmamaları çağrısında bulundu.

KAYNAK : AA
Etiketler
  Kaynak: haber7.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER MANŞET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI