Yüksel Özkan’dan orman yangını tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, son günlerde yaşanan orman yangınları ve yaşanan uçak tartışmaları üzerine açıklamalarda bulundu
 Tarih: 01-08-2021 17:40:00
Yüksel Özkan’dan orman yangını tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, son günlerde yaşanan orman yangınları ve yaşanan uçak tartışmaları üzerine açıklamalarda bulundu.

BURSA (İGFA) - İhmal, kasıt, küresel ısınma ve iklim değişikliğine bağlı olarak her yıl dünya genelinde orman yangınlarının oluştuğunu hatırlatan CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan, son günlerde yaşanılan orman yangınlarıyla önceden alınması gereken önlemler açısından güncel teknolojileri kullanarak önlemleri almaktan uzak ve hatta geçmişin gerisinde kaldığımızı çok acı bir şekilde öğrendiğimizi dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ihaleye çıkılan uçaklar için “şartnameye” uymadığı gerekçesiyle THK’nın uçaklarını hangarda çürümesinin önünü açtığını vurgulayan Özkan, "Kime verildiği sır gibi saklanan kiralama ihalesi ile 2 uçak kiralayabilen, ancak hal böyle iken “yangınla mücadelede en iyi ülkeler arasında olduğumuzu söyleyen Sayın Pakdemirli’nin biraz vicdanı varsa, halktan özür dileyerek istifa etmelidir. Yangınlar birçok bölgede devam ederken, bölge halkının “Acil yardım gönderin, uçak yok, uçak gönderin” feryadına karşılık iktidar yetkilileri halka “iban numarası göndermişlerdir.”  Ülke yanarken “bu kadar olmaz ,pes” dedirten görüntüler ortaya çıkmıştır, iktidarın acziyeti hat safhadadır. Bahsi geçen uçak tartışmasının ardından geçen 3 yıl içerisinde uçak filosu güçlendirilemez miydi?-Yazlık Saray, Kışlık Saray ve Uçan Saray için harcanan kaynaklar ile Avrupa’nın en güçlü yangın söndürme uçağı filosu kurulamaz mıydı, 'yeter artık', sorumlular halkına IBAN göndereceğine hesap versin" dedi.

Etiketler
  Kaynak: İGF
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SİYASET Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI