YEREL SEÇİMLERE DOĞRU: İYİ PARTİ KARTAL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINOK ÖZ OLDU

İYİ PARTİ KARTAL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ÖZ: ‘’BEN KARTAL’DA GEÇMİŞİMLE BİRLİKTE, HALKIMLA BİRLİKTE HALKIN GÖZÜNDEKİ IŞILTIYLA BİRLİKTE SEÇİM ALMAYA GELİYORUM’’
 Tarih: 10-02-2024 10:41:58   Güncelleme: 10-02-2024 10:53:58
YEREL SEÇİMLERE DOĞRU: İYİ PARTİ KARTAL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI ALTINOK ÖZ OLDU

2009-2019 yılları arasında CHP’den iki dönem Kartal Belediye Başkanlığı yapan Altınok Öz, İYİ Parti Kartal Belediye Başkan Adaylığını açıkladı.

İYİ Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Altınok Öz’ün adaylık açıklamasına İYİ Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili Burak Akburak, İYİ Parti il Başkanı Yücel Coşkun, İYİ Parti İlçe Başkanı İbrahim Yıldırım Ateş, yönetimi ve partililer katıldı.

EFSANE GERİ DÖNDÜ

AKBURAK, ÇOK GENÇ BİR PARTİ OLDUKLARINI VE KARTAL’DA ÇOK BÜYÜK HEDEFLERİ OLDUKLARINI BELİRTEREK ŞUNLARI SÖYLEDİ:

“Büyük hedefleri olan partilerin çok iyi ve büyük adaylarının olması lazım. Dolayısı ile Altınok Öz başkanımıza aramıza tekrar hoş geldiniz diyorum. Altınok başkanla biz tabii 5-6 aydır tanışıyoruz görüşüyoruz. Çok ilkeli, çok hürmetli, çok saygılı ve Kartal’ı çok seven bir insan olduğunu gördüm. Onun belediye başkanlığında ‘Kartal’ı Seviyorum’ diye bir sloganı vardı. Burada amaç ne? O aidiyeti yaratmak, Kartallılık bilincini oluşturmak, Kartal’ı Kartallılara sevdirmek en büyük amacıydı. Hikayesi yarım kalmıştı, şimdi o hikayeyi tamamlamak için geri dönüyor. Hani bir jargon vardır ya… ‘Efsane Geri Döndü’ diye. Başkanımızın ismi çok güzel inşallah Altınok başkan altın oku Kartallılar’ın kalbine zaten saplamış. Kartallılar’ın gönlünde yeri çok büyük inşallah bu işin sonu çok güzel olacak. Onunla birlikte çalışacağız. ‘’

Kartal İlçe Başkanı İbrahim Yıldırım Ateş ve bütün teşkilatla, kadın ve gençleriyle ile birlikte sahada olacaklarını kendisinin de bizzat refakat edeceğini dile getiren Akburak,  heyecanın çok yüksekte olduğunu vurguladı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı  Akburak, ‘’ Herkesten inanılmaz tepkiler güzel geri dönüşler alıyorum. Belediyecilik şahsi iştir, parti işi değildir. Dolayısı ile ben hangi siyasi partiye mensup olursa olsun, hangi partiye gönül veriyor olursa olsun tüm Kartallı hemşerilerimden Kartal’a sahip çıkmalarını istiyorum. Altınok başkanımıza sahip çıkmalarını ve tarih yazmalarını istiyorum.  Çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

55 YILLIK MENSUBU OLDUĞUM PARTİDEN AYRILDIM

2009-2019 yılları arasında Kartallıların sevgisini kazanan ve başarılı iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Altınok Öz de  ‘’55 yıllık mensubu olduğum siyasi partiden adaylığımı bitirip buraya geldim. Bu benim için kolay bir şey olmadı’’ diyerek sözlerine başladı.

İYİ Parti ile 5 ay değil 5 yıldır gönül birliktelikleri olduğunu vurgulan Öz, 2019 yılında İYİ Parti Genel Başkanı’nın adayı olması için kendisine haber yolladığını, o dönemde genç bir adayın karşısına çıkmak istemediğini ve başka nedenlerle bu konunun kapandığını anlattı.

SORUN YUMAĞININ FARKINDAYDIM

Kartal’a her 2-3 ayda bir geldiğinde ilçenin sorunlarının kendisine iletildiğni kaydeden Öz, ‘’ Böyle bir sorun yumağının farkındaydım. Ama 5 ay önce sağlık nedeniyle buraya geldik ve kaldık ki Kartal’da bir şeylere müdahale olmam gerektiğini gördüm. Gerek Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne gerek İstanbul’da ki ilgili kişilere endişelerimi ve yol haritasını anlattım. Ama bunlar dikkate alınmadı. En son dün yaptığım temastan sonra bugün buraya geldim’’ şeklinde konuştu.

SEÇİM ALMAYA GELİYORUM

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Genel Başkan Yardımcısı olduğunu hatırlatan Altıınok Öz, sözlerin şöyle sürdürdü:

 ‘’Bulunacağım parti Atatürk’le sorunu olmayan bir parti olmalıydı. Dolayısıyla İYİ Parti’nin de Atatürk’le sorunu olmadığına göre hatta genel başkanı Atatürk’ün hemşerisi olması nedeniyle ve hatta bir meclis konuşmasında ‘Ben bir kadın olarak bu kürsüde konuşuyorsam bunu Cumhuriyete ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyum’ demesi beni buraya çeken bir unsurdur. Dolayısı ile benim bu adaylığım bilinmelidir ki herhangi bir partiyi herhangi bir kesimi rahatsız etmek için değil Kartal’a hizmet etmek için. Ama daha önemlisi ben Kartal’da geçmişimle birlikte, halkımla birlikte halkın gözündeki ışıltıyla birlikte seçim almaya geliyorum. Hiç kimse rahatsız olmasın. Her iki aday da kendilerine güvensinler alanda yol almaya devam etsinler. 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Hiç kimse için yanlış bir kelime kullanmadım.  10 yıl belediye başkanlığı yaptım Ankara’daki meclis kürsüsünde hangi parti ne konuştu bir yorum yapmadım.’’

Bir yerel yöneticinin bir hekimin insan , din, mezhep ayrımı gibi hiçbir ayrım yapmaması gerektiğini vurgulayan Öz, kendisinin de bir hekim olarak  hiçbir ayrım yapmadan 10 yıl belediye başkanlığı görevinde bulunduğunu kaydetti.

Altınok Öz, ‘’Her aday kendine güvensin yaptıklarıyla övünebilirler ve yol alabilirler onun için kimse endişelenmesin ben kendim Altınok Öz olarak yaptıklarımla yola çıkıyorum dolayısıyla rahat olsunlar’’ dedi.

HİÇBİR RAHATSIZLIK DUYMUYORUM

İYİ Partililer’in kendisine yabancı olmadığını, önceki seçim çalışmalarında onlarla görüştüklerini ve birbirlerine iyi çalışmalar ve iyi şanslar dileğinde bulunduklarını anlatan Öz, şunları kaydetti:

“Yakın zamana kadar mensubu olduğum biraz önce bıraktığım partimle de beraber iş birliği halindeydiler.  Onun için ‘Herhangi bir rahatsızlık duyuyor musunuz’ derseniz hiçbir rahatsızlık duymuyorum ama o 55 yıllık gönül bağı biraz burukluk yarattı ama insanoğlu her şeyi aşar bunu da aşacağız’. Gelen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir teşekkür de İyi Parti Genel Merkezine sunmak istiyorum. Kartal’a hizmette bana kapı açtıkları için bu teşekkürü borç biliyorum.” Dedi.

İYİ Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Altınok Öz, CHP’ye istifasını buraya gelmeden yaklaşık bir saat önce verdiğini kaydetti.

 

  HABER VİDEOSU
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI