YEREL SEÇİMLERE DOĞRU: İYİ PARTİ ATAŞEHİR

İYİ PARTİ İBB ADAYI KAVUNCU: ‘’İSTANBUL’UN 39 İLÇESİNDE BİZ BU YARIŞA ÇOK İDDİALI GİRİYORUZ, HAZIRLANDIK VE İNŞALLAH BU YEREL SEÇİMLERDE MUVAFFAK VE BAŞARILI OLACAĞIZ’’
 Tarih: 02-02-2024 17:17:08
YEREL SEÇİMLERE DOĞRU: İYİ PARTİ ATAŞEHİR

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı Buğra Kavuncu, ‘’İstanbul’un 39 ilçesinde biz bu yarışa çok iddialı giriyoruz, hazırlandık ve inşallah bu yerel seçimlerde muvaffak ve başarılı olacağız’’ dedi.

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı’nın ilçedeki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında konuşan Buğra Kavuncu, İstanbul ile ilgili 11 Şubat’ta hem ilçe belediye başkan adaylarının projeleri hem de İstanbul ile ilgili projelerinin tanıtılacağı lansmanının Genel Başkan Meral Akşener’in katılımıyla yapılacağını bildirdi.

İstanbul’u karış karış tanıdıkları ve kentin sorunları çok iyi bildiklerini vurgulayan Kavuncu, kendilerine zaman zaman niye aday oldukları şeklinde sorular geldiğine işaret ederek,, ‘’Sloganımız ‘ Daha İyisi Var ‘ Biz de daha iyi yöneteceğimize inandığımız için yola çıktık’’ diye konuştu.

BİZ İSTANBUL’U, İSTANBULLU'NUN HAYALLERİNİ VE SIKINTILARINI MERKEZİMİZE ALACAĞIZ

Buğra Kavuncu, İstanbul’un bugüne kadar hep hırs ve güç peşinde koşanların sahip olmak istedikleri, İstanbullu’nun ikinci plana atıldığı bir şehir olduğunu ileri sürerek, ‘’Biz İstanbul’u, İstanbullunun hayallerini ve sıkıntılarını merkezimize alacağız’’ şeklinde konuştu.

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Başkan Adayı Buğra Kavuncu, İstanbul’un problemlerinin hiç değişmediğine işaret ederek, trafik ve otopark, imar ve mülkiyet, düzensiz göç sonucu sığınmacı meselesi ve ekonominin sorunlarının başında geldiğini anlattı.

İstanbul’da olası bir depremin yol açacağı can kayıplarının yanı sıra yaratacağı ekonomik tahribatın da geri dönüşünün çok zor olduğunu vurgulayan Kavuncu, şöyle devam etti:

‘’Bu vesile ile 6 Şubat 2023 yaşanan depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet istiyoruz. Allah bir dafa böyle acılar yaşatmasın. Binalarla ilgili gerekli önlemleri almadığınız sürece bu büyüklükteki bir depremde can kaybı yine çok yüksek olacaktır. Tedbirlerle bir nebze azaltabilirsiniz ama asıl tedbir o binaları depreme karşı dayanıklı hale getirmektir.’’

 

CEKETİMİZİ KOYSAK BİZ BU İLÇEYİ BİZ BU İLİ ALIRIZ MANTIĞI DA SEÇMENE KAYBETTİRİYOR

Prof. Dr Naci Görür’ün İstanbul’da mikro ölçekli analiz yapılması şeklinde bir yaklaşımı olduğunu buna göre şehrin bir kilometrelik alanlara ayrılıp oralardan alınan toprakların yapısına incelenerek bakarak ona göre yapılaşmaya izin verilmesi anlayışına dayandığını anlatan Kavuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Bunlar bütüncül bir anlayış, bütüncül bir yaklaşım gerektiriyor. Belediye ve iktidarın bir arada çözebileceği meseleler. Saçma sapan tartışmalarla iki kutup arasına sıkışmış bir Türkiye’de maalesef vatandaşlarımızın problemleri öncelikli hale gelmiyor. Suni tartışmalar çözülmesi gereken problemleri ikinci plana atıyor. Ceketimizi koysak biz bu ilçeyi biz bu ili alırız mantığı da seçmene kaybettiriyor.’’

 BİZ AYRI BAĞIMSIZ, HÜR VE MÜSTAKİL BİR PARTİYİZ

Yaptıkları ilçe ziyaretlerinde iki taraftan ve kavgalarından bıkmıi tarafsız seçmenlerin yeni bir alternatife sahhip oldukları için memnuniyetlerini kendilerine aktardıklarına işaret eden Kavuncu, şunları bildirdi:

‘’Genel başkanlık yarışından tutun da ilçe belediye başkanlığına kadar kendi aralarındaki rekabeti gayet doğal ve meşru karşılayan bazı arkadaşların, bizim ayrı bir parti olarak hür ve müstakil bir parti olarak aday çıkartmamız konusundaki tepkilerini anlamakta güçlük çekiyorum. Biz bir il veya ilçede birilerine ya da bir partiye seçim kazandırmak, bir il ve ilçede birilerine ya da bir partiye seçim kaybettirmek için kurulmuş bir parti değiliz. Biz ayrı bağımsız, hür ve müstakil bir partiyiz. Bunu biz bıkmadan usanmadan anlatacağız. Gücümüzün yettiği kadar anlatacağız. Bize kendi partilerinin ve kendi adaylarının menfaatleri açısında eleştiri getiren hiç kimseye de bir açıklama yapma mecburiyetinde değiliz. Hep şunu söyledik.  Aslolan sandıktır. Bizim aldığımız bu kararla ilgili hükmü verecek olan, bununla alakalı kararı verecek olan, bununla ilgili iradeyi ortaya koyacak olan  Ahmet veya Mehmet değildir, yönlendirilmiş bazı basın kuruluşları da değildir. Bununla ilgi kararı verecek olan millettir. O sandıkta bu kararı verecek olan da seçmenin ta kendisidir.

Ataşehir adayı Ali Coşkun ve diğer ilçe başkan adaylarıyla İstanbul’un 39 ilçesinde biz bu yarışa çok iddialı giriyoruz, hazırlandık ve inşallah bu yerel seçimlerde muvaffak ve başarılı olacağız. Kendimizi çok daha rahat ifade edeceğiz. Daha sonra hedefimiz hiç değişmemiştir. Elbette bu bir yerel seçimdir. Ama şuna da inandık bu ülkenin güçlü bir İYİ Parti’ye kendisini hür ve müstakil bir şekilde ifade edebilen bir iyi partiye ihtiyacı var.  Zira 2028 olacak genel seçimlerinde yine her zaman olduğu gibi kritik bir seçime gidecek ve inşallah o gün biz daha demokratik, parlamenter sisteme dönmüş, Cumhurbaşkanlığı’nın yani bu tek adam sisteminin getirdiği tüm olumsuzluklardan kurtulmuş, Cumhurbaşkanı yetkilerinin sınırlandırıldığı Anayasa Mahkemesi kararlarının  tanındığı bir Türkiye’yi ulaşmak en büyük hedefimiz en büyük arzumuz.''

İYİ Parti Ataşehir İlçe Başkanı Bora Yörükoğlu, Türkiye’nin yine bir seçim sürecinde bulunduğunu anımsatarak, yaklaşık iki aylık bu seçim sürecinde çok yoğun çalışma içerisinde  geçireceklerini söyledi.

Yörükoğlu, muhtar adaylarına da başarılar diledi.

ATAŞEHİR’İ İSTANBUL’UN DEĞİL TÜRKİYE’NİN BİR NUMARALI İLÇESİ HALİNE GETİRECEĞİZ

İYİ Parti Ataşehir Belediye Başkan adayı Ali Coşkun, uzun yıllardır Ataşehir’de yaşadığını ve burayı artık evi gibi hissettiğini belirtti.

Coşkun, projelerle ilgili basın lansmanı yapacaklarını ifade ederek, Ataşehirliler’in huzur içinde yaşaması için elinden geleni yapacağını kaydetti.

İlçenin hiçbir mahallesinde yoksulluk kalmaması için elinden gelen çabayı göstereceğini, eğitimle ilgili projeleri hayata geçireceklerini anlatan Coşkun, şunları kaydetti:

‘’Buradan şunu sözünü vermek istiyorum. Büyükşehir Başkan adayımız da burada. Nasip olduğunda  Ataşehir’de imar ve mülkiyet problemini hep birlikte çözüme kavuşturacağız.  Gerekirse büyükşehirin bakanlığın kapısında ben yatmaya hazırım. Ataşehir’in 17 mahallesini aynı seviyeye getirmek için ciddi efor sarf edeceğiz. Ataşehir’in imkanları,  maddi olanakları bunları yapabilmeye yeterli. Ataşehir’in kaynaklarını Ataşehir’de kullanacağız ve Ataşehir’i İstanbul’un değil Türkiyen’nin bir numaralı ilçesi haline getireceğiz.

Toplantıya İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı yönetcileri, Ataşehir’in mahalle muhtarları da katıldı.

6 ŞUBAT DEPREMİNİN YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE  SİMİT PEYNİR DAĞITILDI

Toplantının ardından Buğra Kavuncu, Bora Yörükoğlu, Ali Coşkun ve bazı partililer, Ataşehir’deki Mimar Sinan Camisi’nde Cuma namazının ardından çıkışta 6 Şubat’ta yaşanan depreminin yıldönümü nedeniyle  vatandaşlara simit ve peynir dağıttı.

Ardından Yeni Çamlıca’da İYİ PARTİ Ataşehir'inSeçim İrtibat Bürosu'nun açılışını yapan Kavuncu, Yörükoğlu ve Ali Coşkun daha sonra birlikte esnaf ziyaretinde bulundular.

 

 

 

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ATAŞEHİR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI