Yalçın BEL
  Güncelleme: 11-05-2022 16:04:00   11-05-2022 15:50:00

TEBRİKLER ALPAY VAR BAŞKAN...

Bir belediye başkanı seçildikten sonra parti gömleğini çıkartarak makamına oturmalı, halkın menfaatleri için şehrinde yaşayan bütün vatandaşlara eşit mesafede durarak aynı hizmeti sunmalıdır. Bunu yapan bir belediye başkanı; o şehirde yaşayan vatandaşların gönlüne taht kurar ve her zaman değer kazanır.

Belediye Başkanı, şehrin emanet edildiği kişidir. Belediye Başkanının görevi, çöp toplamak ve asfalt dökmekten ziyade, şehrinde yaşayan insanların gönlüne de girmeyi başarabilmelidir.   

Halkın değer yargılarına saygı duyan sadece kendi seçmenine değil bütün toplumu temsil etmenin bilinciyle çalışarak herkese eşit mesafede bulunmalı ve hizmet etmeli.

Bir başkan, bir sonraki seçimi de düşünerek tribünlere oynamak için değil gönüllere girmek için görev yapmalıdır.  Yeri geldiğinde baskılara rağmen vatandaşların aleyhine olan hiçbir projeye onay vermez, inisiyatif kullanarak  ‘kim ne der’lere bakmadan belediye başkanlığının verdiği sorumlulukla hareket etmelidir.

Seçilmeden önce vaat ettiği sözleri seçildikten sonra yerine getirmeli, belediyenin kaynaklarını şehrine ve şehrinde yaşayan insanlara hizmet için kullanmalıdır.  İşte bunları başaran bir başkanı vatandaşın dışında kimse koltuğundan kaldıramaz.

Türkiye’de birkaç istisnanın dışında bu böyle değil tabii ki. Ben sadece normal olması gerekeni ve içimden geleni söylemek istedim.

Bundan sonra sizlere köşemde, şehrin emanet edildiği vatandaşlar tarafından sevilen, değer gören belediye başkanlarının yaptıkları hizmetleri kaleme alacağım.

·         Bu ilk yazıma Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var’la başlamak istiyorum. Neden mi? Nedeni, geçtiğimiz Pazar yani 8 Mayıs ‘Anneler Günü’ydü. Bütün belediye başkanları anneler günüyle ilgili sosyal medya hesaplarından ‘Anneler Günü’ mesajları yayınladı ve şehrin dört bir köşesine billboardlar (reklam panosu) asarak bu özel günü kutladı. Kimi belediye başkanı kendi resmini kimisi ise annesi ile çekilmiş resimlerini paylaştı.

Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ne yaptı biliyor musunuz? Şarköy’ün sokaklarına ‘SİZLERE MİNNETTARIZ, ANNELER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN’ yazılı afiş ve billboardlarla şehit annelerinin resimlerini ve şehit yavrularının isimleri Şarköy’ün cadde ve sokaklarına asarak şehit annelerimizin günlerini kutladı. Bu takdire şayan hareketinden ötürü 39 yaşındaki genç Belediye Başkanımız Alpay Var’ı tebrik ediyorum. Genç başkanımızın şehitlerimize göstermiş olduğu bu hassasiyet ve verdiği değerden ötürü eminim Şarköylülerin de gönüllerini bir kez daha kazanmıştır.

Yazı mı? Fotoğraf karesi mi? Bence bir olayı en iyi anlatan bir fotoğraf karesinin sayfalar dolusu yazıdan daha etkili olduğunu savunanlardanım. Alpay başkanda, ‘Anneler Günü’nde yapmış olduğu bu paylaşımla kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerde noktayı koymuştur.

Rahmetli kayınvalidemin de Şarköylü olmasının vermiş olduğu sorumlulukla bu yazıyı kaleme aldım. Umarım, Alpay başkanın yapmış olduğu bu hareket birçok yerel yöneticimize örnek olur ve bugünümüzü borçlu olduğumuz şehit ve gazilerimize aynı vefayı gösterir.

Sevgiyle ve umutla kalın…

  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI