Yalçın BEL
  Güncelleme: 14-08-2021 14:57:00   30-04-2021 14:23:00

BİR GRUPTAN DAHA ÖTESİ… ‘PEUGEOT 3008 TURKEY’

Yeni medyanın hayatımıza girmesiyle birçok alışkanlıklarımız değişti. Rahmetli babamın bir sözü vardır ki kulaklarımdan hiç çıkmayan, “Oğlum para her şey değil, dost her şeydir” derdi. Bende hayatta dost biriktirmenin daha kıymetli olduğunu düşünenlerdenim. ‘Ak dost kara gün içindir’ sözünü de ben tarihe yazmış olayım.
   Kullandığımız sosyal platformlarda artık hayatımıza sanal dostlar girmeye başladı. Gün içerisinde bir şeye ihtiyacımız olduğunda veya başımız sıkıştığında paylaşımlarımızla durumumuzu bildirir olduk.
   İşte bu yazımda sizlere binlerce oluşturulmuş sosyal paylaşım sitelerinden bir tanesini anlatmak istiyorum. Bu grupta yaklaşık 30000 (OTUZ BİN) kullanıcı var. Bir kaç kişi hariç birbirlerini gerçek hayatta tanımayan sadece paylaşımlarla birbirleriyle iletişime geçen. 
   Bu grup Facebook’ta bulunan ‘PEUGEOT 3008 TURKEY’… Serkan AKPINAR tarafından 6 yıl önce kuruldu. İlk bakışta sosyal medyada bulunan ve birçok markaya ait yüzlerce gruptan bir tanesi… Ama bu grubun diğerlerinden farkı var. Nedir? Diye soracak olursanız burada marka reklamı yaptığımı düşünmeyin okuduğunuzda anlayacaksınız…
   Dediğim gibi bu grupta Edirne’den Kars’a Türkiye’nin her bölge ve ilinden üyeler var. Hayatlarında birbirlerini görmemiş ve tanımamış. Grup üyeleri gün içerisinde fotoğraflar paylaşarak birbirleri ile iletişime geçiyor. Hoşuna giden üyeler beğeniyor ve yorumlar yapıyor. Eee ne olmuş her grupta böyle şeyler oluyor diyeceksiniz ama işte öyle değil.
   Hiç tanımadığınız birisi kaza yapmış ve fotoğrafı gruptan paylaşmış siz işinizi gücünüzü bırakıp ona yardıma koşar veya yardım etmek için seferber olur musunuz? İtiraf edelim belki üzülür geçmiş olsun der ve ötesini tanımadığınız birisi için yapmak biraz zor gibi…
  Ama ‘PEUGEOT 3008 TURKEY’ grubunda öyle değil. Kaza yapan üye grup yöneticileri tarafından hemen ilgi yumağına sarılıyor. Siz kazanın şokuyla şaşkınlık içerisindeyken sizlere gerekirse ambulans, çekici veya servis gibi ihtiyacı olan her şey en kısa sürede önünüze seriliveriyor… Yakın olan üyeler hemen yardımına koşuyor moral veriyor.
   Ne güzel değil mi tanımadığınız kişilerin sizler için endişelenmesi veya ellerinden gelen ne varsa yapmak için seferber olması. Bana ‘marka reklamı yapıyorsun’ diyenler bunları okuduğunda önyargılarından kurtulmuştur.
   Benim arabamın markası da Peugeot. O sebepten bu gruba üye oldum şaşıracak bir şey yok. Amacım reklamdan önce birbirlerini tanımayan binlerce üyenin aynı çatı altında kurdukları dostlukların gücünü anlatmak.
   Bu bağ sadece bu örnekle sınırlanamaz. Arabanızın bakımımı geldi. Paylaşın grup yöneticileri size en yakın grubun anlaşmalı yetkili veya özel servisle irtibata geçsiz, arkasına 30000 kişilik grubun gücünü alarak sizin adınıza pazarlık yani indirim bile alsın. Arabanızı mı satacaksınız? Yine grup üyeleri içerisinde fazla zarar etmeden istismara uğramadan değerinde satışını bile yapabiliyorsunuz…
   Sizlere verdiğim birkaç örnekle anlatmaya çalıştığım şey aslında… Menfaat ve çıkar olmadan kurulan dostlukların ne kadar kıymetli olduğunu göstermekti. Bu grubun ticari bir gayesi yok. Sadece ortak bir noktada buluşup birbirleriyle yardımlaşma ve sosyalleşmekten başka…
   Grup üyeleri pandemi sürecinin bitmesini birbirleri ile tanışmayı ve etkinlikler yapmak için can atıyor… Böyle sanal dostluklara can kurban.
   Üyesi olduğum  ‘PEUGEOT 3008 TURKEY’ grubunun site kurucu ve yöneticilerinin ismini yazmayı kendime bir borç biliyorum; Kurucu Serkan Akpınar, Hakan Diri, Ahmet Emrah Kılıç, Serdar Esra Önder, Barış Bakal, Mete Aktaş, Görkem Arslan, Ergün Demir ve Cahit Güngör.
Kalın sağlıcakla…

Grubun kuralları

1- Grup içersinde gereksiz kavga etmeyiniz usulsüz konuşmalar görüldüğünde ise kalıcı olarak engellenecektir.

2- Grup gönderilerinde bir paylaşımdan rahatsız olduysanız {yukarda sağda (...) } gönderiyi şikayet butonu ile bize ulaştırabilirsiniz. İncelendikten sonra gereği yapılacaktır.

3- Başka marka araç satış reklamı yasaktır ( 3008 paylaşılabilir)

4- Markanız ne olursa olsun aracınızda bilmediğiniz bir sıkıntıyı paylaşabilirsiniz

5- Başka grup paylaşımı yasaktır

6- Herhangi bir satış ( 3008 parçası ile ilgili olmayan) paylaşmak yasaktır.

7- Bayan üyelerimizi özel'den rahatsız eden kişiler kalıcı olarak engellenecektir.

8- Grup yöneticileri olarak elimizden geldiğince huzurunu sağlamaya çalışıyoruz sizlerin sayesinde ise daha geniş aile topluluğuna sahibiz :)

9-Grupta dil, din, ırk ve siyasi paylaşımlar yapmak yasaktır.

Allah kimseye kaza, bela vermesin herkesin gönlünde hangi araç varsa inşallah olur mutlu günler

  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI