Uz. Dr. Tolga EVREN
  Güncelleme: 24-05-2021 14:24:00   27-04-2021 01:21:00

KONUMUZ YİNE CORONA

           İsterdim ki bugünkü yazı konum farklı bir sağlıkla ilgili hastalık veya korunma olsun ancak son güncel veriler günlük 65.000 vakaya çıkınca tekrar bu konuya eğilmeme sebep oldu. Özellikle T.V de izlediğim bir haber de beni oldukça etkiledi ki gıpta ile izledim. Yeni Zelanda’da 50.000 kişilik açık hava konserinin verilmesi bu illet hastalığı yenmiş olan bu ülkede alınan önlemlerin başarıya ulaştığını göstermiş olduğunu kıskanarak izledim.

            Biz bu 65.000 vaka sayısına nasıl geldik. Başta 3 ana kurala uymayarak ısrarla maskeyi usulüne göre takmadan ellerimizi yıkamadan yüzümüze sürerek ve mesafe diye bir kural tanımamakta ısrar ederek bu hale geldik. Ayrıca toplantılar gizli kumarhaneler Asker ve düğün toplantıları işin tuz ve biber kısmını tamamladı.

         Bir sene içinde hiçbir bilgimizin olmadığı bu virüs hakkında birçok şey öğrendik. Ancak daha ilaç veya % 100 etkili bir aşı bulamadık. Üstelik arka arkaya gelen mutasyonlar bu konudaki ümitlerimizi engelledi. Bu durumda 3 ana kuraldan başka güvenilir unsur tam manası ile görünmüyor.

          Geçen yazımda bahsettiğim aşı antikoruma baktırdım. Pozitif çıktı ama hiçbir şekilde aldığım tedbirleri bırakmadım.  Bulaşma olma ihtimalim halen var.

           Bu üç kural yanında korunma ve bağışıklığımızı korumamız açısından aşağıdaki destekleri almayı ihmal etmiyelim.

1-D vitamini

2-Qercetin

3-c-vitamini

4-Çinko

5-Propılis

6-Sambucus

                     Sağlıkla kalın

     

 

 

               

  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI