Uz. Dr. Tolga EVREN
  Güncelleme: 24-05-2021 14:22:00   01-03-2021 13:39:00

AŞI VE SONRASI

                    Değerli okurlarım Co-vid 19 başlayalı bugün hemen hemen 1 seneyi doldurmuş bulunuyoruz. Maske mesafe derken ilaç bulundu bulunmadı derken sonunda birkaç çeşit Aşı bulunmasına ve pratikte kullanımına başlandı. Bu sonuç bizlerin hemen covid den kurtulmamızı sağlayacak mı göreceğiz.

                     Bu virüsün bu aşılama sonucu çeşitli mutasyonlarının etkisine cevap verip vermeyeceği tam belli değil. Mutasyon aşının etkisini zayıflatabileceği sonucu paniğe kapılmanın pek anlamı yok. Artık bu virüsle oluşan ilişki aşının tamamen devre dışı kalmasına sebep olacağını sanmıyorum. Neticede aşıdaki in aktif virüs le bu mutasyonların yakın akraba olduklarını unutmayalım.

                     Aşı olduktan 28 gün sonra tekrar yeniden aşı olacağız. Buradaki önemli olan nokta ikinci aşıdan 15 gün sonra Antikor testini güvenilir bir laboratuvarda yaptırmak olacaktır. Sonuç aşının başarılı olup olmadığıdır. Yani kişinin bağışıklık kazanıp kazanmadığı ve bunun derecesinin ne olduğudur.

                    Eğer bağışıklık oluştu ise bizim maske ve mesafe kurallarını bırakmamız gerekecek mi., Asla  bu konuda gevşememek lazım zira bir süre sonra bağışıklığımız azalacak ve kaybolacaktır. Ayrıca başkalarına bulaştırma olasılığımız devam edecektir. Bir ikinci şık aşıya rağmen hastalığa yakalanırsak hastalığı hafif geçireceğiz. Yani kurallardan 1-2 sene boyunca ki bu süre virüsün üreme döngüsünü kırana kadar devam edecektir.

                     1-2 güne kadar antikor seviyeme baktıracağım. Bir dahaki yazımda bunun sonuçları hakkında sizleri aydınlatacağım,

                          Sağlıklı günler diliyorum. Kendinize ve çevrenize iyi bakın

                     

  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI