Op. Dr. Şaban UYSAL
  15-07-2022 14:41:00

DR.UYSAL UYARDI!

COVİD-19 VAKALARI ARTIYOR TEDBİRLERİ BIRAKMAYALIM...


Ülkemizde Covid-19 vakalarının son günlerde artması üzerine Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Şaban UYSAL bazı uyarılarda ve açıklamalarda bulundu.
Dr.UYSAL şöyle dedi:
‘’ Covid-19 ‘un Omicron varyatının BA.4 ve BA.5 gibi alt varyantları Avrupa ülkelerinde artan vaka sayılarında 7.dalgaya doğru giderken ülkemizde de son günlerde vaka sayılarındaki artışında en önemli nedenidir.
Bu varyantlarda bulaşıcılık oranının belirgin fazla olduğu tespit edilmiştir. Bir çok vatandaşımızda ve çevremizde gördüğümüz tabloda ne yazık ki Covid-19 pandemisinin tamamen bitmiş olduğu algısı ve yaklaşımını görmekteyiz’’ dedi.
Dr.UYSAL şöyle devam etti:
‘’ Covid-19’un yeni alt varyantları olan BA.4 ve BA.5 ‘ün hastalığı geçirmiş olmanın kazandırdığı bağışıklığa da daha dirençli görülmektedir. Tedbirlerin de bir kenara bırakılması vaka sayısındaki artışın da bir diğer nedeni olmaktadır ’’ Dedi.
Dr.UYSAL yapılması gerekenleri şöyle sıraladı;
- Geçmişteki gibi kamusal zorunlu tedbirler alınmasa da bizler bireysel tedbirlerimizi yeniden almalıyız. Toplu taşıma araçlarında ,kalabalık ortamlarda mutlaka maske takılmalıdır.
- Hastalığın belirtilerini gösteren kişilerin asla ‘’ üşüttüm, nezle oldum, grip oldum, soğuk su içtim ‘’ gibi düşüncelere kapılmadan mutlaka kendilerini izole edip Covid-19 testi yaptırmaları hem kendileri için erken tanı imkanı sağlayacak hem de çevresindeki ve toplumdaki bir çok kişinin hastalanmasını önleyecektir.
- Özellikle 50 yaş üzerinde olup kronik hastalığı olanlar ( Diabetes Mellitus,Hipertansiyon, vb.) ile bağışıklık sistemini baskılayan ilaç kullananlar ve kanser hastaları gibi risk grubundaki kişilerin 4.doz aşılarını olmaları büyük önem taşımaktadır.
Dr.UYSAL son olarak ;
‘’ Covid-19 pandemi süresinde titizlikte uyguladığımız maske , mesafe ve hijyen üçlü sacayağından özellikle kalabalık ortamlarda vazgeçmeden ve Sağlık Bakanlığımızın önerdiği aşı algoritmalarına da uyarak ülkemizde yeni bir vaka artış dalgasına izin vermeyeceğimizi ve Covid-19’a karşı zafer kazanacağımızı düşünüyorum’’ diyerek sözlerini tamamladı.

  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI