YAPAY ZEKÂ VE İNOVASYON MERKEZİ EĞİTİCİ EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Ümraniye Belediyesi tarafından, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın katkısıyla ilçenin dört farklı noktasına kurulacak olan Yapay Zekâ ve İnovasyon Merkezi’nde görev yapacak olan eğiticilerin eğitimi gerçekleşti. Başkan Yıldırım da eğitimin son gününde, eğiticilere ziyarette bulunarak başarılar diledi.
 Tarih: 27-06-2022 17:11:01
YAPAY ZEKÂ VE İNOVASYON MERKEZİ EĞİTİCİ EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Başkan İsmet Yıldırım ve ekibi göreve geldikleri Nisan 2019’dan bu yana eğitim ve gençlere yönelik birçok önemli projeyi hayata geçirdi. Yapılan yatırımlarla gençlerin geleceğine büyük katkı sağlayan Ümraniye Belediyesi geçtiğimiz aralık ayında önemli bir ileri teknoloji yatırımı adımı attı.

Ümraniye Belediyesi tarafından, İstanbul Kalkınma Ajansı 2021 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı’na başvurusu yapılan “Ümraniye Yapay Zekâ ve İnovasyon Merkezi” adlı proje İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunarak, desteklenmeye hak kazanmıştı. Eğitim ve gençliğe önemli bir değer katacak olan projede görev yapacak olan eğiticiler için Ümraniye Belediyesi’nde 34 öğretmen ve 5 belediye personeline dört gün süren bir eğitim programı düzenlendi.

Başkan İsmet Yıldırım da verilen eğitimin son gününde eğiticileri ziyaret etti. Projede görev alacak eğiticilerle bir süre sohbet eden Yıldırım; projenin önemine değinerek başarılar diledi. Bu projeyle 29 yaş altı çocuk ve gençlerin yaratıcı ve yenilikçi odaklı yetişmesi ve teknoloji girişimcisi olarak İstanbul’un ekonomik yönden kalkınmasına katkı sağlaması amaçlanıyor. Geleceğin rekabetçi sektör ve ekonomilerini yakalamak ve öncüsü olabilmek için bugün çocuk ve gençlere 21. yüzyıl becerilerinin kazandırılması, nitelikli bilgilerle donatılması, ar-ge ve yenilik alanında çalışan insan kaynağının artırılabilmesinde önemli rolü olan Ümraniye Yapay Zekâ ve İnovasyon Merkezi bölgeye önemli bir katma değer sağlayacak.

4 Faklı Merkezde Yüksek Teknoloji Eğitimi

Ümraniye Yapay Zekâ ve İnovasyon Merkezi’nde 4 adet atölye ve bir tane de Proje ve Prototipleme Geliştirme Fablab’ı oluşturulacak. Bu atölyelerde 21. yüzyıl becerilerine yönelik STEAM eğitim modeliyle; bilim, teknoloji, sanat ve matematik, mühendislik ve yeni nesil bilim standartlarını referans alan eğitimler düzenlenecek. Sabahattin Zaim Gençlik Kültür ve Eğitim Merkezi (merkez bina), Necip Fazıl Kültür Merkezi (atölye), Nihat Sami Banarlı Ortaokulu (atölye) ve Zübeyde Hanım Ortaokulu’nda (atölye) kurulacak olan Ümraniye Yapay Zekâ ve İnovasyon Merkezi’nde yaklaşık 5 bin çocuk ve gence ulaşılması hedefleniyor.

Proje kapsamında kurulacak olan atölyelerde; robotik, kodlama ve insansız hava aracı, yapay zekâ, ros ve otonom sistemler, 3D tasarım ve ürün geliştirme çalışmaları yapılacak. Proje için nesnelerin interneti ve açık kaynak sistemler atölyesi, sanal gerçeklik ve oyun geliştirme atölyesi, prototipleme ve proje geliştirme fablabı kurulacak.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÜMRANİYE Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • Tüm Anketler
    İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI KİM OLMALI?
    YUKARI