VETBÜS, 3 GÜN BOYUNCA KARTAL’DA PATİLİ DOSTLARA HİZMET VERDİ

İBB’NİN GEZİCİ VETERİNER OTOBÜSÜ “VETBÜS” İLE 3 GÜN BOYUNCA KARTAL’IN FARKLI NOKTALARINDAKİ SAHİPSİZ HAYVANLARA MUAYENE, AŞI, MİKROÇİP TAKILMASI GİBİ HİZMETLER VERİLDİ
 Tarih: 09-06-2024 20:41:34
VETBÜS, 3 GÜN BOYUNCA KARTAL’DA PATİLİ DOSTLARA HİZMET VERDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB)  sahipsiz hayvanlara yönelik önemli hizmetlerinden biri olan Gezici Veteriner Otobüsü “Vetbüs” 3 gün boyunca Kartal’da sokaktaki dostlara hizmet verdi.

İBB Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Vetbüs”,  Kartal Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün de işbirliği ile 3 gün boyunca Kartal’daydı.

Sahipsiz hayvanların rehabilitesi ile bulaşıcı ve salgın hastalıkları önleme, hayvanları bulundukları mahallelerde aşılayarak tedavi etme amacıyla hizmet veren Vetbüs, sırayla Cevizli, Atalar ve Uğur Mumu mahallerine giederek oradaki sokakta yaşayan hayvanlara ulaştı.

Otobüsteki uzman veterinerler, sokak canlarını sağlık taramasından geçirdi ve ihtiyaçlarına yönelik tedavi işlemleri uyguladı, aynı zamanda hayvan severlerin getirdiği dost patilere yönelik de aynı uygulamalar gerçekleştirildi.

Vetbüs’de uzmanlar tarafından sahipsiz hayvanlar muayene edildi, aşıları yapıldı ve  mikroçip takıldı. İhtiyacı olanlara  basit tıbbi müdahalelerde bulunuldu.

EN ÖNEMLİ AMAÇLARINDAN BİRİ SOKAK HAYVANLARINI SAHİPLENDİRMEK

Hayvan severler Vetbüs’e sahipsiz hayvanları tedavi, aşılama ve mikroçip takılması için getirdi, kısırlaştırma işlemi için de kontrol yapan Vetbüs veterinerleri, kısırlaştırılması gereken hayvanların ilgili merkeze sevkini sağladılar

İstanbul’da şehir meydanları, yeşil alanlar, korular, parklar, sahiller ve diğer sosyal alanlarda park ederek sokak hayvanlarına ve hayvan severlere hizmet veren Vetbüs’ün en önemli amaçlarından biri de sokaktan hayvan sahiplendirmeyi özendirmek. Sokak hayvanlarının aşılanarak bulaşıcı hastalıkları da önlemeye çalışan Vetbüs’ün içinde tıbbi cihazlar ve tetkik aletlerinin yanı sıra deneyimli bir veteriner hekim ekibi bulunuyor.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER KARTAL Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI