UZMANI UYARDI! AKILLI TELEFONLARA SINIR KOYMA ZAMANI GELDİ

AKILLI TELEFONLAR HAFIZAMIZI VE ZİHİNSEL SAĞLIĞIMIZI TEHDİT EDİYOR
 Tarih: 05-06-2024 12:27:46
UZMANI UYARDI! AKILLI TELEFONLARA SINIR KOYMA ZAMANI GELDİ

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Çağrı Akyol Çevirir, günümüzde hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelen ve  teknolojik kolaylıklar sağlayan cep telefonlarının hafıza ve genel zihinsel sağlığı üzerinde olumsuz etkilerinin bulunduğunu bildirdi.

Uzman Klinik Psikolog Çağrı Akyol Çevirir akıllı telefonların hafıza üzerinde etkileri konusunu değerlendirdi.

SOSYAL MEDYA KULLANIMIMIZA SINIRLAR KOYARAK OLUMSUZ ETKİLER AZALTILABİLİR

Sosyal medya, dijital alışveriş, fatura ödeme ve daha birçok işin bu cihazlar sayesinde kolayca halledilebildiğini ifade eden Çevirir, şöyle devam etti:

“Ancak bu teknolojik kolaylıkların birçok avantajı olduğu kadar, hafızamız ve genel zihinsel sağlığımız üzerinde olumsuz etkileri de bulunuyor. Akıllı telefonları hayatımızdan tamamen çıkarmak elbette mümkün değil ve bu önerilmez. Ancak, akıllı telefon ve sosyal medya kullanımımıza sınırlar koyarak olumsuz etkileri azaltabiliriz”

BAŞKALARINI TAKİP ETME EĞİLİMİNİ ARTIRIYOR

Yapılan çalışmaların, sosyal medya kullanımının bireylerde fark edilmeme korkusu ve başkalarını takip etme eğilimini artırdığını gösterdiğini kaydeden Uzman Klinik Psikolog Çağrı Akyol Çevirir, şu görüşlere yer verdi:

“Bu durum, bir süre sonra bireylerin kendilerini başkalarıyla kıyaslamalarına ve yetersizlik duygularının artmasına yol açıyor. Bu tür olumsuz duygular, sekonder olarak depresyon ve anksiyete bozuklukları gibi zihinsel sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Ayrıca, bu tür zihinsel sağlık sorunları, uyku ve iştah bozuklukları gibi ek sorunlara da yol açabiliyor. Tüm bu faktörler, beynimizdeki gri maddede azalmaya sebebiyet verebilir, bu da hafızamızı olumsuz etkiler. Sosyal medya ve telefon kullanım süremizi belirli bir çerçeveye oturtarak, günlük yürüyüşler yapabilir veya arkadaşlarımızla yüz yüze zaman geçirerek daha samimi ve gerçek ilişkiler kurabiliriz. Bu tür aktiviteler, hafızamız ve genel zihinsel sağlığımız üzerinde olumlu etkiler yaratacaktır. Sonuç olarak, akıllı telefonların hayatımızdaki yerini ve kullanımını dengelemek, zihinsel sağlığımızı korumak için önemli bir adımdır. Teknolojiyi bilinçli ve kontrollü kullanarak hem kolaylıklarından faydalanabilir hem de sağlığımızı koruyabiliriz.”

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SAĞLIK Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI