Üsküdar’da yeni Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı

Türkiye’de model niteliğinde ve çok üst seviyede olduğu belirtilen İncife-Mehmet İskender Aile Sağlığı Merkezi’nden iki mahallede yaşayanlar yararlanabilecek.
 Tarih: 17-10-2023 13:58:14
Üsküdar’da yeni Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı

Üsküdar’da hayırsever bir vatandaş tarafından yaptılan İncife-Mehmet İskender Aile Sağlığı Merkezi törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine Üsküdar Kaymakamı Adem Yazıcı, Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, hayırsever İskender ailesinin üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye’de model niteliğinde ve çok üst seviyede olduğu belirtilen İncife - Mehmet İskender Aile Sağlığı Merkezi’nden Murat Reis ve Selami Ali mahallelerinde yaşayan vatandaşlar yararlanabilecek.

Törende konuşan Belediye Başkanı   Hilmi Türkmen, ilçede  yaklaşık 50 adet aile sağlığı merkezi olduğunu ifade ederek,  bunların birçoğunda belediye olarak doğrudan katkıları bulunduğunu söyledi.

Hayırsever vatandaşların da büyük katkıları olduğuna dikkat çeken Türkmen ‘’Sayılara bakıldığında zaman Üsküdar için sağlık hizmetleri sorunu çözmüş diyebiliriz’’ şeklinde konuştu.

Türkmen, ilçede ikiyüze yakın aile hekimliği, dört eğitim araştırma hastanesi, onbeş 112 istasyonu bulunduğuna işaret ederek, ilçenin 500 bini aşan nüfusuna göre bu kadar sağlık kurumuna gerçekten ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacın her geçen gün arttığını vurguladı.

Belediye Başkanı Türkmen, şunları kaydetti:

‘’Bakanlığımız da bu ihtiyaçları anında gideriyor. Biz de belediye olarak elimizden geleni yapıyoruz. Sizlerin desteği, teveccühü, talebiyle gerekli birimleri inşa ediyor ve bakanlığımıza devrediyoruz. Hizmetlerimiz kesintisiz sürüyor. Devletimizin, belediyemizin bütün imkanlarını sizler için seferber ediyoruz. Hayırseverlerimizin büyük gayretleri ve fedakarlıkları ile toplum olarak büyük işler başarıyoruz. İskender Ailesi’nin yaptırdığı bu aile sağlığı merkezimiz ile semtimizin bir ihtiyacı daha çözüldü. 4 hekim burada vatandaşlara hizmet verecek. Yeni ihtiyaçlar ortaya çıktıkça da biz yeni çözümlerle huzurunuzda olacağız.”

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER ÜSKÜDAR Haberleri
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI